Hamas'tan dünyaya İsrail çağrısı

İsrail'in İran'a misillemesi hakkında açıklama yapan Hamas yetkilisi, İsrail'in İran'a yönelik saldırganlığının bölgedeki gerilimi tırmandırdığını söyleyerek, İsrail'in bölgedeki işgaline karşı mücadelenin genişletilmesi çağrısında bulundu.

Hamas'tan dünyaya İsrail çağrısı
Hamas'tan dünyaya İsrail çağrısı
GİRİŞ 19.04.2024 16:23 GÜNCELLEME 19.04.2024 16:29
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Hamas'ın üst düzey yetkililerinden Sami Ebu Zuhri, İsrail'in İran'a yönelik misilleme saldırısı hakkında konuştu.

Bu saldırının bölgedeki gerginliği artırmayı amaçlayan bir hamle olduğunu vurgulayan Hamas Sözcüsü, "Bölgedeki gerginliğe ve Gazze'deki soykırıma bir yanıt verilmesi için, İsrail'in bölgedeki işgaline karşı mücadelenin genişletilmesi için çağrıda bulunuyoruz." dedi.

Hamas yetkilisi Sami Ebu Zuhri

ARTAN İRAN-İSRAİL GERİLİMİ

1 Nisan'da, İsrail'in İran'ın Şam'daki büyükelçilik binasındaki bir binayı vurması ve İran Devrim Muhafızları komutanlarının ölmesi sonrası artan gerilim, 13 Nisan'da İran'ın İsrail'e İHA ve füze saldırısıyla iki tarafın birbirini doğrudan hedef aldığı bir sürece evrildi. 13 Nisan'ın ardından uluslararası kamuoyu İsrail'in ne zaman ve nasıl İran'a yanıt vereceğini tartışırken, cevap bugün İran'ın nükleer kapasitesinin yoğun olduğu İsfahan kentine saldırıyla geldi. İsrail'in saldırısı İran'da herhangi bir hasara yol açmazken, Tel Aviv saldırının dozunu düşük tutarak meseleyi kapatmak istediği kaydedildi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 2
  • H.Dr. 1 hafta önce Şikayet Et
    Filistinli kardeşim sende mi İran ile İtrail arasındaki balon patlatma oyununu anlayamamışsın. Sizin katledilip yeriniz ve yurdunuz dan cıkarılmanız için aralarında perde ardından dost perde önünde en büyük düşmanlar gibi oyun oynayan bu katil sürüleri yeni işgaller ve yeni ehli sünnet müslümanları öldürüp, yurtlarını ele geçirme gayretindedirler.
    Cevapla
  • vatan sevdası 1 hafta önce Şikayet Et
    siyonist yahudi israil bu dünya için çiban dünyada oluşmuş kanla beslenen cibandır yuzyılarca devam etmektedir NASIL MI yok edileçek ALLAH c c yok edilmesine vesile kılaçak tüm dünyada bulunan herkes devlet topluluk ferd füze ie füze kimyasal ise kimyasal aynı anda aynı zaman da baş göstereçek ozaman yok olur
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'li generalden Türkiye açıklaması: Heyecan verici bir dönemdeyiz
Mehmet Şimşek ve kredi iddiaları sonrası IMF'den Türkiye açıklaması