Çin'den üst düzey yetkililer Hamas temsilcileriyle bir araya geldi

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chungying, Çin’in daveti üzerine Hamas ve Filistin Ulusal Kurtuluş Hareketi (El Fetih) temsilcileriyle bir araya gelindiğini açıkladı.

Çin'den üst düzey yetkililer Hamas temsilcileriyle bir araya geldi
Çin'den üst düzey yetkililer Hamas temsilcileriyle bir araya geldi
GİRİŞ 30.04.2024 15:37 GÜNCELLEME 30.04.2024 15:37
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chungying bugün yaptığı açıklamada, Hamas ve El Fetih temsilcilerinin Çin’in daveti üzerine başkent Pekin’e geldiklerini söyledi. Taraflar Filistin’in mevcut durumu ile ilgili konuları ele aldı.

PEKİN'E ZİYARET

Açıklamada, “Çin tarafının daveti üzerine Filistin Ulusal Kurtuluş Hareketi (El Fetih) ve Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) temsilcileri, Filistin uzlaşısının teşvik edilmesi konusunda derinlemesine ve samimi bir diyalog kurmak üzere geçtiğimiz günlerde Pekin'e geldi" ifadelerine yer verildi.

DİYALOG VE İSTİŞARE KAPISI AÇIK

İki tarafta diyalog ve istişare yoluyla uzlaşıyı gerçekleştirme yönündeki siyasi iradelerini tam olarak ifade etmiş, birçok spesifik konuda görüşmelerde bulunmuş ve cesaret verici ilerlemeler kaydetmiştir.

Taraflar, Filistin dayanışması ve birliğinin erken bir tarihte sağlanması amacıyla bu diyalog sürecini devam ettirme konusunda mutabık kaldılar. 

KAYNAK: DHA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 2
  • misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Çin zamanla siyonistlerin ve kapitalistlerin merkezi olacak yahudilerin en güçlü olduğu yerde çin olacak temkinli olmakta fayda var
    Cevapla
  • İnadına REİS 2 hafta önce Şikayet Et
    Ne yazıkki bu işlevi İslam ülkeleri yapması gerekirken kâfir zalim Çin yapıyor öncülük ediyor işte durumumuz bu.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Filistin başvuru yapmıştı! FIFA'dan İsrail adımı
Vatandaşı tehlikeden koruyan kanuna aykırı hareket ediyorlar! "Halka doğrultulmuş silah!"