İsrail, BM'yi hedef aldı: Guterres'i suçladı

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’i hedef alarak, “İstikrarsız ve gergin bir ortamda nefreti körüklemeyi ve yalan haberler yaymayı tercih etmek sorumsuzca ve tehlikelidir” dedi.

İsrail, BM'yi hedef aldı: Guterres'i suçladı
İsrail, BM'yi hedef aldı: Guterres'i suçladı
GİRİŞ 02.05.2024 23:02 GÜNCELLEME 02.05.2024 23:10
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İsrail Dışişleri Bakanlığı, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Gazze Şeridi’nde tespit edilen toplu mezarlar hakkında yaptığı açıklamasına tepki gösterdi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “İstikrarsız ve gergin bir ortamda nefreti körüklemeyi ve yalan haberler yaymayı tercih etmek sorumsuzca ve tehlikelidir” denildi.

Söz konusu mezarlarda bulunan cansız bedenlerin Filistinliler tarafından gömüldüğü iddia edilen açıklamada, “İsrailli rehinelerin cesetlerini aradık, cesetleri inceledik ve yerlerine iade ettik. Yaydığınız modern zaman kan iftirası tamamen uydurmadır ve sevdiklerinden haber beklerken büyük acılar çeken İsrailli rehinelerin ailelerine hakarettir” denildi.

Guterres, 30 Nisan’da yaptığı açıklamada, “Gazze'de toplu mezarların bulunduğuna dair haberler beni derinden endişelendiriyor. Bağımsız araştırmacılara derhal erişim izni verilmelidir. Ölenlerin ailelerinin neler olduğunu bilmeye hakkı vardır. Dünyanın, gerçekleşmiş olabilecek uluslararası hukuk ihlalleri konusunda hesap sorma hakkı vardır” demişti.

Öte yandan Gazze’deki Nasser Hastanesi’ndeki toplu mezardan 310 kişinin, Şifa Hastanesi’ndeki toplu mezardan ise 380'den fazla kişinin cansız bedeni çıkarılmıştı.

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 3
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Allah cc herşeyden haberdardır,onun izni olmadan yaprak kımıldamaz.Yahudiler biraz daha eğlenmeye devam etsin.
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Bunar ne hain bir millet 35bin insanı katlediyorsun onu,bunu sucluyorsun.Hem suçlu hem güçlü hiç merak etmeyin Allah o mazlumların ahını sizde bırakmaz.Alma mazlumun ahını çıkar aheste,aheste...Görücez inşallah...
    Cevapla
  • itrailKahrol 2 hafta önce Şikayet Et
    iyice şımardı itrail doğrular ağır geliyor suçluluk pisikolojisi var ve adalet divanında yargılanma korkusu sarmış durumda...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son Dakika... 77 ilde dev operasyon: Silah kaçakçılarına ağır darbe!
Bakan Mehmet Şimşek duyurdu! 2020'den bu yana bir ilk! En düşük seviyeyi gördü