İngiltere'de seçim! Oy verme işlemi sona erdi! Boris Johnson'a şok

Birleşik Krallık'ın parçası olan İngiltere ve Galler'de belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve polis komiserlerini belirlemek için yapılan yerel seçimlerde oy verme işlemi sona erdi.

İngiltere'de seçim! Oy verme işlemi sona erdi! Boris Johnson'a şok
İngiltere'de seçim! Oy verme işlemi sona erdi! Boris Johnson'a şok
GİRİŞ 03.05.2024 00:54 GÜNCELLEME 03.05.2024 03:03
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

İngiltere ve Galler'de 107 seçim bölgesinde sandık başına giden seçmenler, yerel saatle 07.00'den (TSİ 09.00) 22.00'ye (TSİ 00.00) kadar oy kullandı.

İngiltere'de vatandaşlar ayrıca 35 Polis ve Suç Komiseri'ni (PCCs) seçmek üzere oy verdi.

Yaklaşık 8,9 milyon nüfuslu başkent Londra'da kayıtlı seçmenler de gelecek 4 yıl boyunca şehri kimin yöneteceğine karar vermek ve 25 belediye meclis üyesini belirlemek için sandık başına gitti.

'GALLER'DE HALK SADECE POLİS KOMİSERLERİNİ SEÇMEK İÇİN SANDIĞA GİTTİ'

Galler'de ise halk sadece bir sonraki 4 Polis ve Suç Komiserini (PCCs) seçmek için oy verdi. PCC'ler, polis güçlerinin etkili şekilde çalışmasını sağlamaya yardımcı olur ancak onları doğrudan yönetmezler. PCC'ler emniyet müdürlerini atar ve gerektiğinde onları görevden alabilir.

Birleşik Krallık'ın parçası olan İskoçya ve Kuzey İrlanda'da ise seçim yapılmadı.

Bu yerel seçimler, yasa gereği 28 Ocak 2025'e kadar yapılması gereken gelecek genel seçimler öncesinde partiler için önemli bir test olacak.

ESKİ BAŞBAKAN JONHSON OY VERME MERKEZİNDEN GERİ ÇEVRİLDİ

Sky News'te yer alan habere göre, seçmen kimliği kurallarını getiren eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson, oy kullanmak için geçerli kimliğini unuttuğu için oy verme merkezinden geri çevrildi.

Johnson'ın sözcüsünün açıklamasına göre, sandık görevlileri tarafından geri çevrilen Johnson, daha sonra fotoğraflı kimlik kartıyla geri döndü ve oyunu kullanabildi.

SEÇİM SONUÇLARI YARI BELLİ OLACAK

Birçok bölgede yerel seçim sonuçlarının, 3 Mayıs Cuma gecesi, bazılarının ise hafta sonu açıklanması öngörülüyor.

Londra Belediye Başkanlığı sonuçları 4 Mayıs Cumartesi belediye binasında açıklanacak. Aynı şekilde, Londra belediye meclisi üyeleri de cumartesi belli olacak.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • Tarık 2 hafta önce Şikayet Et
    İngilterede yıllardır tek parti yönetimi var. Bütün partilerin adayları aynı para babaları ve yahudi Lobilerinin seçtiği adaylar. Hangi parti kazanırsa kazansın kazanan hep siyonistler ve İsrail oluyor. İşçi partisi ve konservatif parti arasında hiç bir değişiklik yok politika açısından. Çakma demokrasi, bütün kaleleri ele geçirilmiş!
    Cevapla
  • vatandaş 2 hafta önce Şikayet Et
    aramızdaki farklara bakarmısınız polis amirini halk seçiyor. çok gerideyiiiizzz.
    Cevapla
  • Murat 2 hafta önce Şikayet Et
    Adamlar Polis Komiserini bile seciyor.Emniyet lerine o kadar önem veriyorlar.Bizde ise kaldirim tasi atiliyor kimse Polis ine sahip cikmiyor
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Ulan en özgür devlet türkiye daha beğenmezler herşey açık net birileri gibi masa üstünde değil halk ne derse o oluyor
    Cevapla
  • Misoya cvp 2 hafta önce Şikayet Et
    Sen özgür ülke görmemişsin canım benim böyle yaşamaya devam et alışmışsın senin için sıkıntı tınne
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Tiyatro,gösteriş,insan hakları zero.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Saplantılı eski nişanlısı katletmişti: Büşra Kaban'ın vurulma anı ortaya çıktı
Yürekleri dağlamıştı: Ata Emre Akman cinayetinde 'baba' şüphesi