Satranç ustası Spassky öldü

Rusya Satranç Federasyonu, satranç dünyasının efsane isimlerinden biri olarak kabul edilen Boris Spassky'nin 88 yaşında hayatını kaybettiğini açıkladı.

Satranç ustası Spassky öldü
Satranç ustası Spassky öldü
GİRİŞ 28.02.2025 11:53 GÜNCELLEME 28.02.2025 11:53

Sovyetler Birliği'ni uzun yıllar temsil eden ve 1969-1972 yılları arasında "Dünya Satranç Şampiyonu" unvanını elinde bulunduran Boris Spassky, 88 yaşında hayatını kaybetti.

Sovyetler Birliği'nin satranç sahnesindeki en önemli isimlerinden biri olan Spassky'nin ölümü, Rusya Satranç Federasyonu tarafından "ülke için büyük bir kayıp" olarak duyuruldu.

Spassky, özellikle Bobby Fischer ile oynadığı unutulmaz maçlarla satranç tarihine damga vurdu.

Erkan Talu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Donanma gemisi köprüye çarptı! Çok sayıda yaralı var
Ankara'da ambulansa yol vermeyen düğün konvoyundaki sürücülere ceza uygulandı