Dünyanın en zeki ikinci insanı Türk

Dünya Zeka Oyunları Federasyonu’nun her yıl düzenlediği Dünya Zeka Oyunları Şampiyonası’nda bu yıl bir Türk genci ikinci oldu, yani ‘Dünyanın En Zeki İkinci İnsanı’ sıfatını elde etti.

Dünyanın en zeki ikinci insanı Türk
Dünyanın en zeki ikinci insanı Türk
GİRİŞ 04.11.2008 14:41 GÜNCELLEME 04.11.2008 14:41
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

20 yaşındaki Mehmet Murat Sevim, bu başarıyla Türkiye’nin zeka olarak gelmiş geçmiş en önemli derecesini elde etti ve tüm dünyada adını duyurdu.

Dünya Zeka Oyunları Federasyonu Türkiye Temsilcisi Akıl Oyunları Dergisi ve Akıl Derneği tarafından seçilen 2008 Türk Beyin Takımı, 27 Ekim – 1 Kasım tarihlerinde Belarus’un Minsk kentinde düzenlenen 17. Dünya Zeka Oyunları Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etti.

2008 Türk Beyin Takımı; Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Mehmet Murat Sevim (20), ODTÜ Makine Mühendisliği yüksek lisans öğrencisi Salih Alan (24), Marmara Üniversitesi yüksek lisans öğrencisi Gülce Özkütük (23), Uçak Teknisyeni Barış Çakmak (28)  ve kaptan Volkan Dilber‘den oluştu.

Şampiyona’da bireysel bölümde Mehmet Murat Sevim dünya ikincisi olurken, Türk Beyin Takımı, takım bölümünde 9. oldu. Bu yılın dünya şampiyonu ise son üç yıldır birinciliği kimseye kaptırmayan Alman Ulrich Voight idi. Şampiyonada 22 ülke ve 95 yarışmacı yer aldı.

(Akıl Oyunları Dergisi)

www.akiloyunlari.com

 

YORUMLAR 4
  • MURAT 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben daha iyisini yaparım
    Cevapla
  • Uras baba pro 2 yıl önce Şikayet Et
    Tabi efendim
    Cevapla
  • Uras baba pro 2 yıl önce Şikayet Et
    Tabi efendim
    Cevapla
  • Salih ÖZYAŞAR 16 yıl önce Şikayet Et
    .. helal olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Azerbaycan Ermenistan Antlaşması! Savaş Bitti mi?
Diyanet sadece “Tuvalet kâğıdına” fetva versin istiyorlar!