Çin'de kripto para ile araba alan adam hem arabadan hem de 60 bin dolarından oldu

Kripto paraların geleceği tartışılırken Çin'de ilginç bir olay yaşandı. Kripto para ile araba alan adam mahkemenin verdiği karar sonrası hem arabasından hem de 60 bin dolarından oldu.

Çin'de kripto para ile araba alan adam hem arabadan hem de 60 bin dolarından oldu
Çin'de kripto para ile araba alan adam hem arabadan hem de 60 bin dolarından oldu
GİRİŞ 21.06.2022 16:47 GÜNCELLEME 21.06.2022 16:47

Kripto paraların günlük hayata adapte olmaya başladığı şu günlerde Çin'de tartışılan bir karara imza atıldı.

WeChat içerisinde paylaşılan bir gönderide, Şangay'daki bir mahkeme dijital varlıkların piyasada aktif bir para birimi olarak kullanılamayacağına dair bir karar aldı. Alınan bu kararın en büyük mağduru ise Huang ismindeki Çinli bir vatandaş oldu.

Huang, Mayıs 2019'da sıfır Audi AL6’yı yaklaşık 60 bin dolara satın alıyor. Ödeme için ise o tarihte 60 bin dolara denk gelen 1.281 Unihash (UNHI) tokenini kullanıyor. Aracın alındığı galeri aracı üç ay içerisinde teslim edeceğini söylüyor. 

Ancak aracı satan galeri Huang'a aracı üç ay sonra teslim etmiyor. Huang ise bunun üzerine hem aracın teslim edilmesi hem de teslim edilmeyen her gün için %0,66 faiz ödenmesi için mahkemeye başvuruyor.

Açılan dava üç yıl sürüyor. Mahkemenin üç yıl sonra verdiği karar ise Huang'ın şaşkınlık yaşamasına neden oldu. Mahkeme, kripto paralardaki dengesizlik nedeniyle piyasalarda para birimi olarak kullanılamayacağına hükmetti. Bu nedenle de satış kontratı geçersiz sayıldı.

Bu karar sonrası Huang hem aracı hem ödediği 1.281 UNHI’yi geri alamadı. Zaten ödemesini UNHI olarak geri alsa bile UNHI projesi ise şu an dolandırıcılıkla suçlandığı için değeri 0'a yakın. Bu nedenle 60 bin doları da çöpe gitmiş oldu.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak