Kiracılıkta yeni dönem 1 Eylül'de başlayacak

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kira uyuşmazlıklarında arabuluculuğun 1 Eylül’de başlayacağını açıkladı.

GİRİŞ 04.07.2023 12:21 GÜNCELLEME 04.07.2023 13:56
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kabine Toplantısı’nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Tunç, kira sözleşmesinden dolayı artırımın yüzde 25’i geçemeyeceğini ifade ederek, "Zam konusunda yüzde 25 sınırı var. Sözleşme olduğu için yüzde 25’i geçemez. Hukuki bir ihtilaf olur o zaman. Diyelim yüzde 26 yapmak istedi. Kiracı imzalamaz ama. Ev sahibi tahliyeye başvurursa onun da gerekçeleri var. Yüzde 25’lik artışı ödemiyorsa o konuda sıkıntı yok. İhtiyaç nedeniyle tahliye zaten yasada var. Bunu önleyemezsin." dedi.

KİRA ARTIŞIYLA DAVALAR ARTTI MI?

Bakan Tunç, "kira artışı konusunda davaların arttığı"’ iddialarına ilişkin soruya, "Artmış olabilir. Arttırmadıysa kirayı tahliye yoluna başvurmuştur. Bu kiracıyı koruyan bir şey. Tahliye davası da 1 yılda bitmiyor. Arabuluculuk da 1 eylülde başlıyor." ifadelerine yer verdi.

SİTE AİDATI

Bakan Tunç, kira davalarında arabuluculuğun eylülde başlayacağını açıkladı.

Bir gazetecinin "Site aidatıyla ilgili bir çalışma var mı ?" sorusuna ise “Şu anda bizim bakanlıkta öyle bir çalışma yok.” dedi.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 24
  • Tunç gibi sağlam 9 ay önce Şikayet Et
    Bakan Tunç'la adalet teşkilatına taze kan geldi. Teşkilatın içinden gelmesi sebebiyle adalet çalışanları ile empati kurarak çözüm odaklı olması gerçekten umut verici. Sorunları ağdalı laflarla kompleksleştirmeyip basit ve kestirme çözümler bulması zeka işi. Atayana tebrikler.
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Evim olsa 1 yıllık kiraya veririm sonra çık ben oturacağım derim sonra telrar kiraya veririm böyle iş öi plurbedeli ev sahib ödüyor. Hükümet ev üretmeli başka çaredi yok. Gaziantep te yaşıyorum kuzeyşehir diye bir yer var imar açılmıyor sadece toki yapıyor kişi arsaları imara açılmıyor böyle olunca kiralar tavan.
    Cevapla
  • kemal 9 ay önce Şikayet Et
    benim bir tane evim var şu an baba evinde oturuyorum evimiz kentsel dönüşüme girecek kirada olan evim geçen sene %25 artışla 2900 tl şimdiki artışla 3625 tl olacak ben kendi evime de oturmak istiyorum şu anki kiradaki evimin normal kira değeri 20.000 tl ben kiraya gitsem aldığımı kira 3625 ödeyeceğim kira 15.000-20000 civarı dava açsam 2 yıl uğraşacağım bunun neresi ADALET...
    Cevapla
  • Onur 9 ay önce Şikayet Et
    Adamın kirasina yüzde 35zam yaptım kirası 2500 oldu tahliye davası açtı ne yapacaksın bina komple aynı kişiye aittir
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    kiracıları koruyalım derken ev sahiplerini mağdur ediyorlar en iyisi her evin raiç bedeline göre kiralar ayarlansın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...
Kaza yapan İsrailli bakan Ben Gvir'in kaburgaları kırıldı