Başkan uyardı: DAEŞ'in ekmeğine yağ sürmeyin

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara kenti terk edenlere 'DAEŞ'İn ekmeğine yağ sürmeyin diyerek' geri dön çağrısında bulundu.

Başkan uyardı: DAEŞ'in ekmeğine yağ sürmeyin
Başkan uyardı: DAEŞ'in ekmeğine yağ sürmeyin
GİRİŞ 27.04.2016 16:07 GÜNCELLEME 27.04.2016 16:07

DAEŞ'in saldırılarını artırması sonucu binlerce kişi evini terk ederek çevre il ve ilçelerdeki yakınlarının yanına gitti. Kentte kalanların da evlerinden çıkmaması üzerine sokakların boşaldığı Kilis, hayalet kente dönüştü.

BU ATEŞ GÜN GELİR SİZİ DE YAKAR

Kentin belediye başkanı Hasan Kara, "Bakanlar Kurulu ve Güvenlik Zirvesinde yoğun şekilde Kilis görüşüldü. Ulusal anlamda alınacak tüm önlemler alındı. Uluslararası anlamda alınacak tedbirlere ilişkin görüşmeler devam ediyor. Sınırımıza yoğun askeri sevkiyat yapıldı. Farklı füze türleri getirildi. Sadece top değil füzelerle de gerekli cevaplar verilecek. Batı ülkelerine de sesleniyorum; Acil şekilde Türkiye’ye her desteği verin. Öncelikle savaşı durdurun, mümkün değilse acil güvenli bölge oluşturun yoksa bugün bizim maruz kaldığımız bu ateş gün gelir sizi de yakacaktır. Bu terör illetinin burada, bu bölgede bitirilmesi lazım. Burada bitirilirse hem biz hem dünya rahat eder" diye konuştu.

DAEŞ'İN EKMEĞİNE YAĞ SÜRMEYİN

Oluşan korku ve paniğin ardından binlerce kişinin şehirden ayrılmasıyla terörün amacına ulaştığını dile getiren Hasan Kara, kentten ayrılanların geri dönmesi ve kol kola dik bir duruş sergilenmesini isteyerek şöyle konuştu:

"Takdiri ilahinin dışında bir şey yapabilmemiz mümkün değil. Ölümden kaçmamız mümkün değil. Biz devlet, valilik, belediye, vatandaş olarak gerekli tedbirleri alalım. Ama Kilis’ten çıkmak, gitmek çözüm değil. Kilis’i güvenli halde tutmamız, güvenli halde devam ettirmemiz lazım. Terörün istediği iç kargaşa, korku ve panik yaratmak. Şehirden ayrılarak teröristleri DAEŞ’in ekmeğine yağ sürmememiz lazım. Kilis’te insanımız dün Fransızlar büyük güçlerle işgale geldiğinde nasıl dimdik durduysa bugün de aynı şekilde durmamız yan yana kol kola olup teröristlere karşı dimdik olduğumuzu göstermemiz ve Kilis’e sahip çıkmamız gerekiyor. Şehirden gidenler de geri gelsinler. Şu an yaşadığımız geçici bir süreç. Bu süreç sonunda inanıyorum gidenlerin de tamamı geri geleceklerdir."

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
S&P, Fed'in ilk faiz indirimini aralıkta bekliyor
Türkiye'ye karşı ne yapacaklarını şaşırdılar: Erivan ve Atina’ya silah tedariği!