Yaşar Nuri Öztürk 'ün Hayatı | Vefat Etti

Kanser hastası olan ve son dönemde hastalığı nedeni ile sağlık sorunları yaşayan Yaşar Nuri Öztürk ‘ün vefat haberi geldi…

Yaşar Nuri Öztürk 'ün Hayatı | Vefat Etti
Yaşar Nuri Öztürk 'ün Hayatı | Vefat Etti
GİRİŞ 23.06.2016 17:00 GÜNCELLEME 23.06.2016 17:18
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Mide kanseri teşhisiyle 12 Kasım 2011 tarihinde ameliyat olan ve 3,5 ay boyunca kemoterapi tedavisi gören 71 yaşındaki Yaşar Nuri Öztürk 'ün vefat ettiği haberi geldi. Geçtiğimiz günlerde ağırlaşarak hastaneye kaldırılan ünlü ilahiyatçı bir süre tedavi gördükten tekrar evine dönmüştü. Öztürk 'ün aynı zamanda bugün doğum günüydü.

Vefat ettiği haberini ise Yaşar Nuri Öztürk 'ün kurucusu olduğu HYP partisi genel başkanı Ragıp Önder Güney verdi.

YAŞAR NURİ ÖZTÜRK 'ÜN HAYATI

İlahiyatçı Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, 22 Haziran 1945 'te Trabzon 'un Sürmene İlçesi 'nde doğmuştu. Çocuk yaştayken yani 9 yaşında hafız olan Yaşar Nuri Öztürk, Kur'an-ı Kerim okumayı babasının verdiği eğitim ile öğrendi. 10 yıl süren klasik medrese eğitiminin ardından Hukuk ve İlahiyat eğitimlerini tamamlayarak, 12 yıl boyunca imam ve vaiz olarak görev yaptı.

1980 yılında 'İslam Felsefesi' konulu doktora tezini tamamlayan Öztürk, 1986 yılında Doçent olurken, 1978 ve 1982 yıllarında '' Türkiye Milli Kültür Vakfı '' ödülüne layık görülmüştür. Yaşar Nuri Öztürk 'ün Türkçe, Farsça, Arapça, Fransız ve İngilizce dillerinde çalışmaları vardır.

Yurt dışında ve yurt içinde pek çok yerde İslam dininin zihniyeti, insan ve insan hakları konularında konferanslar verdi. Time Dergisi ’nin gerçekleştirdiği " 20. Yüzyılın En Önemli Kişileri " listesinde kamuoyunca belirlenen yüz isim arasında ilk on arasına giren Yaşar Nuri Öztürk aynı zamanda da, Türk üniversitelerinde öğretim üyesi ve dekan olarak 26 yıl görevde bulundu.

1993 yılında İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 'ne kurucu dekan olarak atanan Öztürk, 2002 Genel Seçimlerinde CHP İstanbul milletvekili seçildi. CHP 'den istifa ederek kendi partisi olan Halkın Yükselişi Partisi 'ni (HYP) kurdu. 4 yıl boyunca HYP Genel Başkanlığı yaptı. Öztürk, genel başkanlıktan 2009 Ekim ayında istifa ederek siyasi hayatına son verdi.

Yaşar Nuri Öztürk, 14 Şubat 2013 tarihinde TRT sanatçısı Nazlı Kanaat ile nişanlanmıştır.

Yaşar Nuri Öztürk, Kur'an'ı Tanıyor musunuz? (O'nu hiç okudunuz mu?), Din Maskeli Allah Düşmanlığı, "Şirk" ve Şirke Tepkinin Felsefeleşmesi: "Deizm", Allah ile Aldatmak, Türkiye'ye Mektuplar, Asr-ı Saadet Şehitleri gibi bilinen eserleri ile birlikte 40 'tan fazla kitap yayınlamıştı.

 

YORUMLAR 22
  • oraloğlu 7 yıl önce Şikayet Et
    evet sonunda hakikatle karşılaşacak.. sizlere bazan nasıl anlatacağımı bilemiyorum. lakin inanın şok olacaksınız. muhakkak islam a uyanlardan olunuz. nasihat
    Cevapla
  • metin 7 yıl önce Şikayet Et
    mekanı cehennem olsun hiç üzülmedim islam müslüman düşmanıydı.
    Cevapla
  • helen 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu insanlari fesada sürükledi hesap zamani ümmeti böldü
    Cevapla
  • Tahir 7 yıl önce Şikayet Et
    Rahmetin gerçek sahibi ve yetkilisi Cenabı Allahtır. Kul olarak bize düşen her zaman iyi temennilerde bulunmaktır. Beşer olarak hepimizin hatası kusuru olduğu gibi Yaşar Nuri hocanın da hatası kusuru olmuştur..Allah taksiratını af etsin.Her şeye rağmen Allah rahmet eylesin.Bize göre kusurlu olabilir ama kusurları bağışlama yetkimiz olmadığı için ileri geri konuşmanın bir anlamı olmaz.Ağzımızdan ve kalemimizden çıkan her kelimenin kayıt altına alındığını ve bütün sözlerimizden hesaba çekileceğimizi düşünerek yazmak ve konuşmak yararımıza olacağını düşünüyor saygılar sunuyorum.
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Olene insanin arkasindan Allah rahmet eylesin denilir sadece ama hic uzulmedim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...
Bakanlıktan yeni tereyağı kararı! En az yüzde 82 olacak