TSK'daki FETÖ yapılanmasına operasyon

Türk Silahlı Kuvvetlerinde FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik İzmir merkezli operasyon başladı.

GİRİŞ 09.07.2016 09:27 GÜNCELLEME 09.07.2016 11:31
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

 İzmir merkezli 10 ilde "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik önceki gün başlatılan operasyon kapsamında 6 muvazzaf subay hakkında askeri inzibat nezaretinde savcılığa getirilmesi talimatı verildi.

Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosundan sorumlu İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato, "İzmir'deki askeri casusluk soruşturmasında çeşitli usulsüzlükler yapılarak sahte delil üretildiği" iddialarıyla ilgili FETÖ/PDY'ye yönelik sürdürdüğü soruşturma kapsamında İzmir merkezli olmak üzere 10 ilde önceki gün başlatılan operasyonda, Genelkurmay Başkanlığına yazı göndererek 6 muvazzaf subayın savcılığa getirilmesi talimatı verdi.

Bu doğrultuda bazı illerdeki merkez komutanlığına bağlı askeri inzibatlar adreslere giderek, hakkında talimat verilenlerden Binbaşı H.Ö'yü evinden aldı.

Tümamiral M.Z.U. ve tuğamiral A.S.A. ile binbaşılar K.M, R.Z. ve Ö.G'ye ise sağlık gerekçeleriyle rapor aldıkları için talimatın uygulanamadığı öğrenildi.

- Operasyonun geçmişi

Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosundan sorumlu İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'nun talimatıyla önceki gün İzmir merkezli olmak üzere Aydın, Denizli, Balıkesir, Gaziantep, Adana, Trabzon, Samsun, Afyonkarahisar ve Mersin'de operasyon başlatılmıştı.

Operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen, aralarında gazeteci Tarık Toros ve FETÖ/PDY'nin üst düzey yöneticilerinin de yer aldığı 30 kişiden 8'i gözaltına alınırken, 12'sinin daha önce gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında da arandıkları ve yurt dışında oldukları belirtilmişti.

YORUMLAR 48
  • Kürşat 7 yıl önce Şikayet Et
    Alayını temizleyin. Ne adın Devlet olmakla devlet olunur(kaç seçim geçti hala anlamadı bizimki) nede omuza rütbe takmakla.Hele Cemaat kafasıyla hiç olunmaz,, olmamalıda. Devlet olmak isteyen devleti devlet yapan kanunlara uygun olarak çalışsın devlet olsun. Allah devletimizi kötü niyetli kendi menfaatinden başka birşey düşünmeyen kişilerden korusun.
    Cevapla
  • Kürşat 7 yıl önce Şikayet Et
    Alayını içeri alın! Devletten başka devlet olmaz. Bugün AKP iktidardır, R. Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı, yarın başkası.Devlet olmak isteyen Devleti devlet yapan kanunlara uygun devlet olsun. Devlet 1 tane olur. Adının Devlet olmasıylada Devlet olunmayacağını birilerine hatırlatıyor seçmen sürekli ama anlayan yok. Kim kötü niyetli ve kendi menfeaatinden başka bir niyet besliyorsa bu devlette Allah fırsat vermez inşallah!
    Cevapla
  • serdar 7 yıl önce Şikayet Et
    pusu kurup havaya ucurun , pkk yada daesin üzerine atarsiniz , bundan basit ne var? sorgulayin sorguladiktan sonra imha edin
    Cevapla
  • Laikçi 7 yıl önce Şikayet Et
    Ohh temizleyin irticacıları cemaatöişleri tskdan...şimdi devlet desteğide var şerh koyacak ta yok...Hadi aslanlarım mustafa kemalin ordusunu geri alın..
    Cevapla
  • enes 7 yıl önce Şikayet Et
    seni gidi paraleleci seni, sen kimi kandiriyon lan hashasi.
    Cevapla
  • ali-veli 7 yıl önce Şikayet Et
    özellikke gata'lardaki fetö'cüleri içeri almalı, o kadar özgüven patlaması yaşamışlarki 2015 seçimlerinde bir fetöcü albay sivilleri arayıp akp'ye oy vereceğine hdp'ye oy ver daha sevaptır demiş. Bir amiralde fetö mağdurlarına bu işi fazla kurcalamayın diyebilecek kadar özgüven patlaması yaşamışlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mehmet Şimşek ve kredi iddiaları sonrası IMF'den Türkiye açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Batı'ya rest: Hepsi örtbas ediliyor!