Pucca'ya uyuşturucuya özendirme suçundan 10 yıl hapis istemi

Sosyal medyada "Pucca" takma ismini kullanan Pınar Karagöz ve "Buryy" lakaplı şarkıcı Burak Aydoğduoğlu, "uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasına özendirme" suçundan haklarında açılan dava kapsamında hakim karşısına çıktı.

Pucca'ya uyuşturucuya özendirme suçundan 10 yıl hapis istemi
Pucca'ya uyuşturucuya özendirme suçundan 10 yıl hapis istemi
GİRİŞ 28.05.2019 13:32 GÜNCELLEME 28.05.2019 13:34
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Sanıklar, suçlamaları reddederek, beraatlerini talep etti. Duruşmada savunma yapan Pınar Karagöz,”Yaptığım paylaşımları kesinlikle uyuşturucu maddeyi özendirme amacıyla yapmadım. Moda olduğu için bu şekilde paylaşım yaptım” dedi.

 

 

İstanbul Anadolu 52. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya sanıklar Pınar Karagözve Burak Aydoğduoğlu hazır bulundu. 

''MODA OLDUĞU İÇİN PAYLAŞTIM''

 

 

Duruşmada savunma yapan Pınar Karagöz suçlamaları kabul etmediğini söyleyerek, “Yaptığım paylaşımları kesinlikle uyuşturucu maddeyi özendirme amacıyla yapmadım. Sosyal medyada paylaştığım ‘bir uyuşturucu madde kullanma hakkın olsaydı hangisini seçerdin’ şeklindeki paylaşım daha önce de yaptığım anlamsız bir paylaşımdır. Moda olduğu için bu şekilde paylaşım yaptım. Mesela buna benzer ‘bir ünlü ile birlikte olmak isteseniz hangisiyle birlikte olmak isterdiniz’ şeklinde paylaşım yapmıştım. ‘Yüzlerce fakir uyuşturucudan eve ekmek götürüyor’ derken Narkoz dizinden bahsediyorum. Escobar’ın ölümüne atıf yapıyor ve mübalağa yapıyordum” dedi.

“PAYLAŞIMLAR İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ KAPSAMINDADIR”

Avukatı Ali Furkan Tatlı, “Müvekkilimin suç işleme kastı yoktur. Bu tip paylaşımlar ifade özgürlüğü kapsamındadır” diyerek müvekkilinin beraatini istedi. 

''11 YAŞIMDAN BERİ MÜZİKLE UĞRAŞIYORUM''

Sanık Burak Aydoğduoğlu ise savunmasında, “11 yaşımdan beri müzikle uğraşıyorum. Mary Jane isimli şarkı ile de popüler olmayı başardım ancak şarkının içeriğinde uyuşturucuyu özendirme amacım yoktu. Sadece eğlenceli olmasını istedim. Şarkıda bahsedilen Mary Jane Örümcek Adam filmindeki Mary Jane’dir. Parayla ilgili husus da sevginin satın alınamayacağını anlatmak içindir. Sonuçta bunlar şarkı sözüdür. Şarkı sözü olarak değerlendirilmesini istiyorum. Beraatimi talep ediyorum” dedi.

Avukatı Gülşen Orman Çakar da, “Müvekkilimin şarkı sözlerinin hiçbir yerinde suç işleme kastı yoktur. Bu sadece bir şarkı sözüdür. Sanatın ve sanatçının özgür olması gerekir. Hayali şarkı sözü suç işleme kastı barındırmamaktadır. Söz konusu eylemde suç kastı olmadığı ve ifade özgürlüğü kapsamında kaldığı açıktır” diyerek müvekkilinin beraatini talep etti.

Duruşma, sanık avukatlarının son beyanlarını hazırlamaları için Temmuz ayına ertelendi.

İDDİANAME

İddianamede, Pınar Karagöz ve Burak Aydoğduoğlu'nun, "Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasına özendirme" suçundan 5 yıldan 10'ar yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılması talep ediliyor.

YORUMLAR 14
  • Bkt 4 yıl önce Şikayet Et
    Toplum içindeki embesil keneler. Gençleri zehirleyen pis şeytancıklar.
    Cevapla
  • isimsiz kahraman 4 yıl önce Şikayet Et
    daha yeni mi akliniza geldi diledigimde beynimden vurulmusa dondum. altindaki yorumlarida okusaydiniz ozaman gorurdunuz. genclerimizin hepsi bu soytarilaria alkis tutuyor yolundan gitmeye calisyor ve destekliyor. uyusturucu kullanimini normal karisiyorlar maalesef. nedense memlekette sucun cezasi o suc amacina ulasinca kesiliyor. ati alan uskudari gecti maalesef
    Cevapla
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    Söz var yaşatır söz var öldürür. Öldüren söze ifade özgürlüğü denmez. Bu cinayetlere çanak tutmadır. Moda? Bu modayı bize musallat edenlerin Allah cc belasını versin inşaAllah. Canları cehenneme.
    Cevapla
  • Neslihan 4 yıl önce Şikayet Et
    Sanat mı? Sanatçı mı? Kim bunlar yahu? Hangi sanat hangi sanatçı?
    Cevapla
  • belde 4 yıl önce Şikayet Et
    yok ya biz de yedik. bazen bu milletle alay eder gibi savunma yapılıyor. herkese adalet, ünlüye de ünsüze de. kimse kendini ayrıcalıklı yerine koyup savunmasın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Antalya'dan kahreden olay! Okuldan el ele çıkan iki kardeşi kaza ayırdı...
Dünya gündemini sarsan iddia: Netanyahu gizli mektupla para istemiş!