Küçük esnafın Youtube ile sınavı

Youtube son dönemde küçük esnafın ürün ve hizmetlerini tanıttığı bir mecraya dönüştü. Kolay şöhretin yeni adresi Youtube sayesinde bu aralar herkes “bizden de Nusret çıkar mı?” derdine düşmüş durumda.

Küçük esnafın Youtube ile sınavı
Küçük esnafın Youtube ile sınavı
GİRİŞ 03.12.2019 06:37 GÜNCELLEME 03.12.2019 06:41
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Sosyal medya ve sosyal paylaşım sitelerinden üzerinden reklam yapma yöntemlerine şimdilerde yeme - içme videoları eklendi. Geleneksel medyaya ilan vermeyi şansı veya bütçesi olmayan küçük esnaf çareyi youtube benzeri mecralarda buldu. Bu sanal dünya son dönemde, Hatay künefesi, Akçabat köfte, Adana böreği gibi lezzetleri hazırlayanların görüntüleriyle dolup taşıyor.

 

 

ÜRÜN GÖRSELİNİ HAZIRLA, YAYINLA SANAL DÜNYADA

Büyük markaların, sosyal medya fenomenlerine ürünlerini kullandırarak yaptıkları reklamların daha amatör halinden söz ediyoruz. Onlar da ünlü isimleri kullanmak yerine, ürün ve hizmet kalitesini öne çıkardıkları videoları paylaşarak hedef kitleye ulaşmaya çalışıyor.

 

 

HERKES NUSRET OLMA DERDİNDE

Bu modanın başlangıcında ‘Acaba bizden de bir Nusret çıkar mı?’ motivasyonu etkili olsa da durum şimdilerde çok farklı. Gökyüzüne uzayan kaşar peynirleri, 1 kilo fıstık eklenen tatlılar, tabağa sığmayan köfteler ve dahasına sıkça şahit oluyoruz.

PARAYLA TAKİPÇİ SATIN AL İMAJIN ARTSIN

Özellikle küçük esnafın yeni uğraşı Youtube olmuş durumda. Mesela Eyüp’te künefeci, Fatih’te dönerci, Kadıköy’de Adana kebapçı, Pendik’te Boşnak börekçisi gibi ağız sulandıran ve kimsenin hayır diyemeyeceği paylaşımlar meraklısına ulaştırılıyor. Parayla takipçi veya tıklanma satın alan işletmeler, popüler oldukları imajıyla internetten ürünlerini sunuyor. Merak edenler ise düşüyor yollara.

TÜKETİCİLER UYARILIYOR

Bu tanıtım yöntemi herkes için başarılı olmasa da son dönemde KOBİ düzeyindeki işletmelerin ilk tercihi oluyor ve mantığı da ne kaybederim ki mantığı ile işliyor. Tüketici dernekleri ise vatandaşları alenen kandıran bu içeriklere karşı, Ticaret Bakanlığı başta olmak üzere ilgilileri göreve çağırıyor. Çünkü videolar, bir paylaşımdan çıkarak açık seçik şirket reklamına dönüşüyor.

Yenişafak

YORUMLAR 6
  • emrullah 4 yıl önce Şikayet Et
    zaman değişti canlarım. kafasını çalıştıran birşeyler yapıyor. internete bir sürü para veriyoruz. videoda cekeriz üründe tanıtırız. devlet düzenleme getirir bunlara bir sistem koyarsa amenna devletimizin buyruğu başımızın üstünedir.
    Cevapla
  • GERÇEK 4 yıl önce Şikayet Et
    Ete tuz atmakla kimse meşhur olamaz. Gerçek NUSR-ET'in yahudi ortağında gizli.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Gözden kaçırmamak lazım konaklama vergisi altında çadır kuranlardan dahi vergi alınıyor ise bu yayınları yapanların hepsinden vergi almak lazım hayret danışmanların gözünden nasıl kaçmış......
    Cevapla
  • blob 4 yıl önce Şikayet Et
    misafir haklı, canı çalışmak istemeyen esnaf oluyor bizim burada, iş ahlakı dersen 0. ama hakkını vermeye çalışan hatta veren yerler dimdik ayakta, önce kendini bileceksin, bir köfteci var avuç içi kadar bir yer, önceden sipariş vermezseniz öğlen aç kalırsınız, hiç kendini bozmaz, evlere servisi falan pür nezaket, hiç de reklam yapmaz. yakınlarda kendini büyük satmayı deneyen başka bir köfteci var, tabiri caizse mekan on numara yemek, servis ve tavır leş, reklam yapa yapa bitmez, 6 ayda bir başka bir adla meşhur bilmem ne köftecisi olur. anlaşıldı sanırım. ha birde ayağı yorgana göre uzatmak lazım.
    Cevapla
  • zınıskaşvaY 4 yıl önce Şikayet Et
    İyi vurdunuz küçük esnafın beline...!
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Onlarda mütevazi hayaller kursun.Hayatlarını kazansınlar ama hemencecik zengin de olmayıversinler.Herkes kısa yoldan, allem kallem edip hakaız yoldan milleti sövüşleyip köşeyi dönme hayallerinde...Sonra sorsan hepimiz dindarız derler...İşte böyle gerçek dindarlara da laf geliyor.Hep kolaycılık hep kolaycılık.Kısa yoldan ve hak etmeden makam,mevki,ün,şöhret,mal,para vs...Bu uğurda kimin üstüne basarak geçti,kimi çiğnedi,kimi hasta etti,kimi öldürdü... Hiç umurlarında değil bu rezillerin.Milletin gözünü hırs bürüdü iyice.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Fidan: Netahyahu bölgeyi savaşa sürüklemeye çalışıyor
Sancaktepe’deki jakuzi yalanı DEM’i örtmek için mi? Alper Yeğin’in yardımcısı kim olacak?