Bir alevi evi işaretleme olayı daha! Yakalanan şahıs tutuklandı

Malatya'nın Akçadağ ilçesi Dedeköy Mahallesi'nde Alevi vatandaşlara ait evlerin kapılarını ve duvarlarını işaretleyen zanlı yakalandı. Durumu jandarmaya ihbar eden mahalle muhtarının yeğeni olduğu ortaya çıkan şahıs ifadesinde, korucu olmak istediğini, mahallede güvenlik olmadığı algısı yaratmaya çalışmak için bu eylemi gerçekleştirdiğini söyledi.

GİRİŞ 03.01.2020 22:53 GÜNCELLEME 03.01.2020 22:53
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Malatya'da yaşadığı Dedeköy Mahallesi'ndeki Alevi vatandaşların evlerini işaretleyen zanlı jandarma ekiplerince kısa sürede yakalandı.

Üst aramasında yazıları yazdığı boya kalemi bulunan şüphelinin, ilk beyanında güvenlik korucusu olmak istediğini, mahallenin güvenli olmadığı algısı oluşturmak için evleri işaretlediğini söylediği öğrenildi. Gözaltına alınan şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"ALEVİLER GİTSİN, TÜRKİYE MÜSLÜMANDIR" YAZDI

Alınan bilgiye göre, Alevi vatandaşların yaşadığı mahallenin muhtarı, dün gece Akçadağ İlçe Jandarma Komutanlığını arayarak 5 evin kapısına ve duvarlarına yazı yazıldığını ve işaret konulduğunu bildirdi. Yapılan incelemede mahalledeki 5 evin kapı ve duvarlarına "Aleviler gitsin, Türkiye Müslümandır" yazıldığı, "X" işareti konulduğu belirlendi.

YAZILARI YAZDIĞI KALEM ÜZERİNDEN ÇIKTI

Söz konusu yazıları yazan şüphelinin aynı mahallede ikamet eden ve muhtarın yeğeni B.Ç. olduğu tespit edildi. Şüpheli, jandarma ekiplerince olaydan kısa süre sonra yakalandı. Üst aramasında yazıları yazdığı boya kalemi bulunan şüphelinin, ilk beyanında güvenlik korucusu olmak istediğini, mahallenin güvenli olmadığı algısı oluşturmak amacıyla evleri işaretlediğini söylediği öğrenildi.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Şüpheli B.Ç, Cumhuriyet savcısının talimatıyla gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan şahıs, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

YORUMLAR 10
  • Gurbetçi 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu ifade çok profesyonel bir ifade bu işin peşinden gitmek lazım .kürsel güçler para verip ülkenin istikrarını bozdurabiliyorlar.Mezhep çatışması çıkartmak için yıllardır misyonerler Türkiye’de cirit atıyor .
    Cevapla
  • cem 4 yıl önce Şikayet Et
    sadece kiskirtma yaralari kasimak amaci yapilan seyler bu yöntem nazilerin yahudi evlerini isaretlemesine benzedigi icin, arkalarinda kimlerin oldugunu gösteriyor, bati. alevilik diye bir din mezhep mi var, ya müslümansin ya degilsin. hz. ali müslümandi, alevi sünni diye ayirmak bölmek cabasi, sonra yutma cabasi. ya itikaden ehl-i sünnet vel cemaattensin, veyahut degilsin. herkes kendine bir kilif uydurmus dini kendine göre yasamak icin, ismini a digeri b koymus. akilli olalim, dinimizi iyi bilirsek bu gibi provaokasyonlara veyahut oyunlara gelmeyiz. dua ile vesselam
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu sadece gündem deiştirmek için yapılıyor. İşyerimde bir sürü alevi var kimse şikayetçi deil rahst yaşıyor kimse karışmıyor
    Cevapla
  • ... 4 yıl önce Şikayet Et
    alevi sünni çatışması çıkarmaya çalısıp ülkeye fitne sokmaya çalışan hainsiniz en ağır ceza almalı böyleleri
    Cevapla
  • kaptan 4 yıl önce Şikayet Et
    bir sunni olarak diyorum ki bu it e öyle bir eza verin ki ibretlik olsun ve ülkemizde bulunan her inanca sahip toplumlarda ister alevi ister yezidi zerdüst sunni hiristiyan ne olursa olsun bilsinlerki devlet ülkesine bagli saygili olan her vatandasin yaninda dir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İtalya'da İkinci Dünya Savaşı alarmı! 36 bin kişi tahliye edildi
Beyaz Saray'dan son dakika İsrail ve Hamas açıklaması! Yeni kararı duyurdular