Haliç’ten sonra bu defa da Elmalı’da korkutan görüntü

'Küçükçekmece kokmaya başladı, Avcılar ve Sarıyer sahili çöp deryasına döndü, Haliç karardı' derken bir felaket görüntüsü de İstanbul’a su sağlayan önemli kaynaklardan Elmalı Barajı'nda ortaya çıktı.

GİRİŞ 17.06.2020 07:18 GÜNCELLEME 17.06.2020 07:49
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

İki yıl önce dip çamuru temizlenen barajın su yüzeyi yeşile büründü. Son zamanlarda Haliç ve İstanbul Boğazı’ndaki kirlilik dikkatleri çekerken, bu sefer de Elmalı Barajı'nın yüzeyi yeşille kaplandı.


 

 

 

İstanbul’a su sağlayan önemli kaynaklardan biri olan baraj üzerinde oluşan yeşil tabaka, bölge halkında tedirgin etti. İstanbul Çavuşbaşı Çayı üzerinde, içme-kullanma ve sanayi suyu temini amacıyla 1952-1955 yılları arasında inşa edilen Elmalı Barajı'nın bu hâli, havadan görüntülendi.

Baraj, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından yaklaşık olarak 2 yıl önce bakıma alınmıştı. Toplam maliyeti 60 milyon lira olan çalışmalar sırasında baraj gölünün dibinde biriken balçık temizlenirken, mekanik ekipmanlar da elden geçirilmişti.

 

 

YORUMLAR 35
  • İstanbullu 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ım ne kadar seviniyorum bunları gördükçe... ne kadar güzel oluyor İstanbul'a... Her şey çok güzel oldu... dur heleeee.. daha 4 sene var önümüzde daha çok güzel şeyler olacak...
    Cevapla
  • 500 t 3 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul nimet nimet.
    Cevapla
  • Tadmi 3 yıl önce Şikayet Et
    Chp her yeri kokuttu.Kendisi gibi
    Cevapla
  • konyalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Herşey çok güzel oluyor muhteş İstambul için
    Cevapla
  • bekir cizmeci 3 yıl önce Şikayet Et
    Yani bu CHP ne kalin kakali bir varlikmis yahu..Bir seneden daha az bir zamanda her mekandan alarm ikazlari yukselmeye basladi,her yer kirlendi..Insan bu kadar spoiler olur mu?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu ulaşım kararı!
TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!