Vatandaşın tercihi yerli aşı

AK Parti’nin koronavirüse karşı kullanılacak aşıya yönelik yaptığı anketten ‘Türkiye’nin yerli ve milli imkanlarıyla üreteceği aşıyı yaptırırım’ diyenlerin oranı yüzde 90 çıktı. Ankette ABD’li iş insanı Bill Gates’in üreteceği aşıyı tercih edeceklerin oranı ise yüzde 10’da kaldı.

GİRİŞ 20.06.2020 07:33 GÜNCELLEME 20.06.2020 09:03
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Türkiye, koronavirüse karşı bir yandan aşı projesini yürütürken bir yandan da vatandaşın aşıya bakışını araştırdı. AK Parti, koronavirüse karşı üretilecek aşı konusunda vatandaşın kime ne kadar güvendiğini sordu. Geçtiğimiz pazartesi günü yapılan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında ankete ilişkin sonuçlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunuldu. Ankete göre, ‘koronavirüse karşı ‘Türkiye’nin yerli ve milli imkanlarıyla üreteceği aşıyı yaptırırım’ diyenlerin oranı yüzde 90 çıktı. “ABD’li iş adamı Bill Gates’in üreteceği aşıyı yaptırırım” diyenlerin oranı ise yüzde 10’da kaldı. Ankete katılanların yüzde 70’i bu yöndeki soruya ‘olmam’ ve yüzde 20’si ise ‘kararsızım’ cevabını verdi.

 

 

YERLİ KİT VE MİLLİ SOLUNUMA VİZE

Toplantıda ayrıca, yapılan ankette vatandaşın Türkiye’nin ürettiği yerli kit ve solunum cihazını olumlu bulduğu ve bu konuda gelen desteğin yüksek olduğu ifade edildi.

 

 

ÇALIŞMALARA DEVAM

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca hem TÜBİTAK’ın hem de TÜSEP’in destek olduğu aşı çalışmalarının başladığını ifade ederek, şu bilgiyi vermişti: “Bununla ilgili 3 hayvan çalışması da devam ediyor. Klinik çalışma safhasına gelmediğimizi de biliyorsunuz. Dünyada birkaç ülke dışında bu safhaya gelen yok. Önümüzdeki aylarda klinik çalışmalarının, insan çalışmasına geleceğini söylemem zor. 2 çalışmanın birinin eylül, diğerinin ekim ayında klinik safhasına gelebileceğini söyleyebilirim.”

Yenişafak

YORUMLAR 36
  • antiAşı 3 yıl önce Şikayet Et
    ben nerden bilicem ithal aşıya yerli aşı etiketi vurulup vurulmayacağını? üstelik benim bu anketten niye haberim yok. Virüsü aşı ile değil bağışıklğınızla yenin. Grip aşı var ama grip hala bitmedi. Üstelik aşının yararından çok zararı olur. Güya çaığımızın büyük buluşu aşı diyorlar. Aşıyla beraber hastalıklarda çoğaldı. Azıcık aklınızı kullanın.
    Cevapla
  • israfil çengel 3 yıl önce Şikayet Et
    yerli aşı dururken kesinlikle yabancı aşı yaptırmam yerli malı yurdun malı her türk onu kullanmalı
    Cevapla
  • milletin ferdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Aşı karşıtları neyine güveniyor da ölüm riski ve bulaşıcılığı bu derece yüksek olan bir virüse karşı bile aşı olmak istemiyor acaba? Aşı bulundu da iş reddetme lüksüne mi kaldı? Zaten aşı karşıtlarının cehaleti, ahmaklığı veya inadı nedeniyle neredeyse kökü kazınmış bazı hastalıklar yıllar sonra tekrar ortaya çıkıyor
    Cevapla
  • erol 3 yıl önce Şikayet Et
    bu anket yalan türk milleti yabancı ilaclara güveniyor muadilini bile istemiyorlar inanmayan ezacılara sorsun laikler kesinlikle yabancı ister
    Cevapla
  • Latif 3 yıl önce Şikayet Et
    Əlbəttə yerli olmağını istəyirik bizlərdə. Inşallah Türkiyənin yolu açıq olsun. Allah güc versin. ABD-ye qalsa onların aşısı soyumuzu kurutur. Asla güvənmək olmaz. Hər zaman Türkiyə yapimini tercih edirik.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Guterres: Refah'a yapılacak bir saldırı insani bir kabus olacaktır
Özgür Özel-Bahçeli görüşmesi sona erdi: Özel, görüşmenin detaylarını açıkladı