Türkiye, Ayasofya’yla prangadan kurtuldu

15 Temmuz şehidi Cennet Yiğit’in babası Yahya Kemal Yiğit, “Fatih’in türbesini tekmeleyenlerin Ayasofya’nın ibadete açılmasından gurur duymasını beklemiyoruz” dedi ve ekledi: “Bu millet bunları da unutmaz”

Türkiye, Ayasofya’yla prangadan kurtuldu
Türkiye, Ayasofya’yla prangadan kurtuldu
GİRİŞ 19.08.2020 13:09 GÜNCELLEME 19.08.2020 13:09
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi, FETÖ'cü hainlerin, Ankara Özel Harekât Daire Başkanlığı'na düzenlediği hava saldırısında şehit düşen Komiser Yardımcısı Cennet Yiğit'in babası Yahya Kemal Yiğit, Ayasofya'nın ibadete açılmasıyla birlikte Türkiye'nin sindirilmiş ve ayaklarına pranga vurulmuş bir ülke olmaktan kurtulduğunu söyledi. Yiğit, "Abdülhamit han Osmanlı'nın son padişahı sayılır. Ona yapılanlarla bugün Cumhurbaşkanımıza yapılanlar bire bir aynı. O gün 'Jön Tükler' adı altında Fransa'da teşkilatlanmışlar. Daha sonra ittihat terakki olmuş ve en son CHP olmuşlar. O günkü hainlerin bugün nerede toplandıklarını hepimiz biliyoruz. Onların yaptıklarını ve konuştuklarını kelimesi kelimesine dışarıdaki ipi elinde olan babaları emrediyor. O yüzden Ayasofya'nın ibadete açılmasına verdikleri tepki, onlardan beklenen bir tepki. Bunlar Bizans ağzıyla konuşuyor" dedi.

BİZANS'IN UŞAKLARI
Yiğit, sözlerine şöyle devam etti: "Resulullah'ın evliyaullahı kıyamet sabahına kadar devam edecekse Ebu Cehil'in torunları da devam edecek. O gün Ebu Cehildiler sonra Bizans oldular, Roma oldular, haçlı oldular. Bugün Ayasofya'da namaz kılınmasına karşı çıkan bunlar, Bizans'ın Türkiye'deki uşakları, amele çavuşları ve hizmetkarlarıdır. Ben bu vatan adına onlardan hiç bir şey beklemiyorum. 3-5 oy için Fatih Camii'nde Yasin okuyanların seçimi kazandıktan sonra gidip Fatih'in türbesini tekmelediğini gördük. Fatih'in türbesini tekmeleyenlerin Ayasofya'nın ibadete açılmasından gurur duymasını da beklemiyoruz. Ayasofya'dan rahatsızlık duymaları da tıynet ve zihniyetlerini apaçık ortaya koyuyor. Bu millet bunları da unutmaz."

'BU VATAN SAHİPSİZ DEĞİL'
Şu an Türkiye'den çekinmeyen hiçbir ülkenin olmadığını da vurgulayan Yiğit, "Onların milyonlarca askeri ordusu varmış. Vız gelir. Çünkü biz savaşa, ölürsek şehit kalırsak gazi düsturuyla gidiyoruz. Onlarda böyle bir kavram yok. Artık onlar bizden korksunlar. Biz onlardan korkmuyoruz. Biz bu vatan için bir cennet verdik binlerce cennetimiz oldu. Bu vatan sahipsiz değil. O şehitler tepesi boş kalmayacak, bu vatanda sahipsiz kalmayacak. Evlatsız yaşanıyor ama vatansız yaşanmıyor" diye konuştu.

YORUMLAR 9
  • nurullah yılmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    kardeşimizin mekanı ismi gibi cennet olsun ellerinden öpüyorum babacığım
    Cevapla
  • //// 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen, bu sözün altına imzamı atarım.
    Cevapla
  • yav hehe 3 yıl önce Şikayet Et
    He de geç. Karnımız doydu da prangamz kaldıydı.
    Cevapla
  • nurullah yılmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    açmı geziyon devletin sosyal yardım fonu var git müracaat et
    Cevapla
  • fergan 3 yıl önce Şikayet Et
    Dikkatinizi çekti mi son zamanlarda her haberin altında parazitler çoğalmaya başladı
    Cevapla
  • Begüm 3 yıl önce Şikayet Et
    Gözü doymayanin karnı doymaz acliktan degil tokluktan fazla yemekten aciller doluyor hala aclik edebiyatı yapmak acgozlulukten baska bişey degil
    Cevapla
  • hıdır 3 yıl önce Şikayet Et
    inşallh allah şehadetlerini kabul etsin
    Cevapla
  • 1453 3 yıl önce Şikayet Et
    hainleri yaşattığımız her saniye için ŞEHİDLER bizden hesap soracaktır İDAM illa İDAM !..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya'dan İngiltere'ye tehdit: İngiliz askeri unsurlarını vururuz
Türkiye'nin hamlesi işgalci İsrail'i derinden vurdu: Bu işe başka ülkeler de bulaşırsa...