Kadına şiddete karşı devrim gibi kararlar!

Vaka bazlı çalışma yapılacak. Şiddet uygulayanla mağdure arasında uzlaşma önerilmeyecek. Tecrübeli personel görevlendirilecek ve mağdur olanlarla kadın polisler ilgilenecek.

Kadına şiddete karşı devrim gibi kararlar!
Kadına şiddete karşı devrim gibi kararlar!
GİRİŞ 27.09.2020 06:25 GÜNCELLEME 27.09.2020 06:32
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Kadına yönelik şiddetle mücadelede kurumlar arasında koordinasyonun sağlanması ve şiddetle mücadele için illerde yapılacak çalışmalara ilişkin genelge yayımlandı. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı dâhilinde alınacak tedbirler şöyle sıralandı: Kolluk birimlerine gelen mağdur insanlara yönelik iş ve işlemler; kişilerin kendilerini rahat hissedebilecekleri, fiziki şartlar olarak uygun ortamlarda bu alanda eğitim almış, tercihen kadın personel tarafından gerçekleştirilecek. Önleyici tedbir kararı olan şiddet uygulayanların geçmiş suç ve mükerrer şiddet kayıtları kolluk birimleri tarafından analiz edilerek vaka bazlı çalışılacak, riskli durumlarda tedbir kararlarının uygulanması titizlikle takip edilecek. 

 

 

MAĞDURE, ACİLEN ŞÖNİM’E

Koruma tedbirlerinin etkinliği açısından, şiddete maruz kalan kişinin daha önce başka şikâyetinin, soruşturma veya davasının bulunup bulunmadığı mutlaka kontrol edilecek. Süregelen şiddet vakalarının tespit edilmesi hâlinde şüpheli hakkında mükerrer olaylarla orantılı koruma tedbirlerine başvurulması hususunda yetkili makamların dikkati çekilecek. Mağdurenin hayati tehlikesinin bulunması hâlinde talebinin bulunup bulunmadığına bakılmaksızın geçici koruma altına alma tedbiri de dâhil olmak üzere yaşama hakkının korunması sağlanacak.

 

 

Hakkında barınma yeri sağlanmasına yönelik karar verilen mağdur, ivedilikle Şiddet Önleme Merkezlerine (ŞÖNİM) ulaştırılacak. Kanun dâhilinde haklarında tedbir kararı verilenlere silah bulundurma ve taşıma izni verilmeyecek. Koruyucu veya önleyici tedbir kararlarının alınması ve yerine getirilmesi aşamasında şiddete uğrayan ile şiddet uygulayan arasında uzlaşma ya da ara buluculuk teklif edilmeyecek.

TAHLİYE EDİLENLERE TEDBİR

Kadına yönelik şiddet fiilleri nedeniyle tutuklu veya hükümlü bulunan şahısların firar ya da tahliye durumlarında şiddete uğrayanlara yönelik koruyucu / önleyici tedbirler, ilgili kurumlarla koordinasyon sağlanarak ivedilikle alınacak. Cinsel şiddete maruz kalanlara yönelik sağlık kuruluşlarında gerçekleşen tıbbi ve adli muayene sürecinde ikincil travma ve örselenmeyi önleyecek şekilde gerekli bütün tedbirler alınacak. Hakkında tedbir kararı bulunan şiddet uygulayanın muayene ve tedavi süreci titizlikle takip edilecek ve kişinin tedaviyi reddetmesi veya sürdürmemesi durumları gecikmeksizin Cumhuriyet Savcılığına ve ŞÖNİM’e bildirilecek. 

Türkiye Gazetesi

YORUMLAR 41
  • Slm 3 yıl önce Şikayet Et
    Peygamber Efendimiz (s.a.v) buyurdu ki, "Sizin en hayırlınız kadınlara en iyi davrananınızdır."Bir kadını idare etmeyi bilmeyen, maddi manevi olarak da yetersiz olan zaten evlenmesin.Oruç tutsun
    Cevapla
  • çaqdaşı 3 yıl önce Şikayet Et
    evi kurarken hiç bir sorumluluk yüklenmeyen kadın boşanırken elde ne var ne yok çoluk çocuk mal mülk nafaka tazminat eşya soygunu ne varsa alıp gidiyor... evlenene dek süslenip püslenmekten nazdan başka işi iş edinmeyen kadın kanun yozlaşmasıyla yoldan çıkınca vala bu kanunla keşke kadın olsam daNE OLACAK BİR İKİ TOKATTAN sonra erkeği soğana çeviririm. EY YETKİLİLER YAZIK. BİR İKİ PSİKOPATIN ETTİĞİNİ HERKESE MAL ETMEYİN ..psikopat erkek olur da psikopat kadın neden cezalandırıolmıyuor. bunu da erkeğin merhametine sayın...
    Cevapla
  • Halit 3 yıl önce Şikayet Et
    yangina su diye benzin tasinmaz önce iblisi proje olan istanbul sözlesmesini iptal edin. sonra kurani referans alip aile yi tekrar insaa etme ve kanunlarda kurandan olmali ..biz müslümansak kurana göre yasamali ona göre hayatimizi design etmeliyiz..
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    İstambul sözleşmesi derhal iptal edilmeli kadına verilen tüm haklar elinden alınmalıdır erkek pasif dıruma düşmüştür aile reisliği elibden alinmiştir ve gelecek nesil kafına fazşa haklar verilerek uok edilmektedir.
    Cevapla
  • erkek mağdur 3 yıl önce Şikayet Et
    yıllarca ben eşimden şiddet gördüm.. ayıptır diye sesimizi çıkaramıyoruz, o vururken kolunu tuttugumuzda morardıgı için suçlu biz oluyoruz.. şimdi de beni kendisi şiddete uğruyormus diye şikayet etmiş, uzaklaştırma aldırmıs. peki biz bu durumdaki erkeklerin sesini kim duyacak? sadece beyanla zor durumlara düşüyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!