Bakan Koca iki ilin adını verip uyardı

Erzurum'da basın toplantısı düzenleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,''1 haftadan beri İstanbul ve Bursa başta olmak üzere ülke genelinde bir artış eğilimi olduğunu görüyoruz.'' dedi.

GİRİŞ 16.10.2020 11:39 GÜNCELLEME 16.10.2020 12:38
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Erzurum'da ziyaretlerde bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca  "Son 1 haftada koronavirüs vakaları arttı. Başta İstanbul ve Bursa illerinde artış eğilimi var" dedi.

SAĞLIK SİSTEMİMİZ BAŞARILI BİR SINAV VERDİ

 

Sağlık Bakanı Koca, "En gelişmiş ülkelerde bile sağlık sistemi kapasitelerinin ve üretimin yeterli gelmediğine şahit olduk. Oysa bizler ilk günden beri yerli üreticilerimizle maskeden koruyucu malzemeye, ilaçtan solunum cihazına kadar her türlü tedariğimizi kendimiz sağlayabildik. Ülke içinde ihtiyaçlarımızı karşıladığımız gibi 150'den fazla ülkeye bu sıkıntılı günlerde yardım eli uzattık. Sağlık sistemimiz başarılı bir sınav verdi" diye konuştu.

İSTANBUL VE BURSA'DA ARTIŞ

Birkaç haftadır ülke genelinde düşüş yaşadık. 1 haftadan beri İstanbul ve Bursa başta olmak üzere ülke genelinde bir artış eğilimi olduğunu görüyoruz. Vatandaşlardan istirhamım geçen haftalardaki düşüşe güvenerek rehavete kapılmayalım.Kalabalıktan ve yakın temastan uzak duralım. Maskelerimizi çıkarmayalım ellerimizi sık sık yıkayalım. bu tedbir bizi sadece koronavirüsten değil grip ve diğer üst solunum yolu enfeksiyonlarında da bizi koruyor.

 

BİZLER TEDBİR ALALIM Kİ SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZ NEFES ALSIN

Koca, "Koronavirüs salgınına karşı 7 aydır gecesiz gündüzsüz bir mücadele veriyoruz. Güçlü sağlık altyapımız, nitelikli ve fedakar sağlık çalışanlarımız, güçlü kamu kaynaklarımız sayesinde dünyadaki birçok ülkenin aksine bu felakete karşı direncimizi koruduk. Bizler tedbirimizi alalım ki sağlık çalışanlarımız nefes alabilsin." dedi.

15 EKİM KORONAVİRÜS TABLOSU

Sağlık Bakanlığı tarafından 15 Ekim koronavirüs tablosu, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı. Türkiye'de son 24 saatte 116 bin 103Kovid-19 testi yapıldı, 1.693 kişiye hastalık tanısı konuldu. Son 24 saatte 66 kişi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. 

 

YORUMLAR 25
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Özellikle üniversite lerin açılmasıyla tüm ülkede bir hareketlilik olması hastalığın yayilma hızını dahada artitrir hiç olmassa ocaktan sonra açılması lazim
    Cevapla
  • konyalı 3 yıl önce Şikayet Et
    açın açın okulları üniversiteleri açın!!!!
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    hem okulları açıyorsunuz hem de artış var diyorsunuz gayet normal bir durum.
    Cevapla
  • Mr spak 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu cevap başka amaçli belli fakat kast edilen habere matuf değil..
    Cevapla
  • Gonyalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne alaka ki? Her şeye de saçma sapan bir cevabınız var. Okullar açılalı 4 gün oldu daha. Bir şeyi uydururken bari beyninizi kullanın.
    Cevapla
  • ferhat kafkas 3 yıl önce Şikayet Et
    3 gun oldu tahlil sonuclari aciklanmadi
    Cevapla
  • Cafer denk 3 yıl önce Şikayet Et
    Saglik sistemimiz çok güzel çalışıyor öncelikle Cumhur başkanımıza ve sağlık bakanımıza teşekkürler test yaptirdik akşam dokuda çıktı benimki pozitifti hemen sağlıkçı arkadaşlar aradılar hergunde iki üç sefer arıyorlar İzmir il sağlığında ki arkadaşlarımız bile arıyor teşekkür ediyorum onların önünde eğiliyorum Allah hepsinden razı olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adana Demirspor - Galatasaray! CANLI
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü