Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı: 4 ülkeden uçuşlarda geçici durdurma kararı alındı

Koronavirüsün mutasyonuyla İngiltere'de bulaş hızının artması ve diğer ülkelere de yayılmasına ilişkin Türkiye'den son dakika açıklaması geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının koordinasyonu ile tedbiren; İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika'dan Türkiye'ye olan uçuşlar geçici durduruldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı: 4 ülkeden uçuşlarda geçici durdurma kararı alındı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı: 4 ülkeden uçuşlarda geçici durdurma kararı alındı
GİRİŞ 20.12.2020 23:19 GÜNCELLEME 21.12.2020 00:50
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Koronavirüsün mutasyonuyla İngiltere'de bulaş hızının arttığı bildirilmiştir. Cumhurbaşkanımızın talimatı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın koordinasyonu ile tedbiren; İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika'dan ülkemize olan uçuşlarda geçici durdurma kararı alınmıştır." ifadelerini kullandı.

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Özlü'den 'mutasyona uğrayan virüs' uyarısı

 

THY: HİÇBİR YOLCUMUZUN BİLET İŞLEMLERİ KONUSUNDA ACELE ETMEMESİNİ RİCA EDERİZ

İngiltere'de hızlı yayılan koronavirüsün bir türünün yüzde 70 daha hızlı yayıldığını ortaya çıkması ve uçuşların askıya alınmasının ardından Türk Hava Yolları'dan (THY)yapılan açıklamada, "Hiç bir yolcumuzun bilet işlemleri konusunda acele etmemesini rica ederiz" denildi.

Konuyla ilgili olarak resmi Twitter adresinden bir açıklama yapan THY Genel Müdürü Bilal Ekşi,"Sağlık Bakanlığımızın İngiltere, Danimarka, Hollanda, Güney Afrika'dan uçuşların durdurulması kararına istinaden, hiç bir yolcumuzun bilet işlemleri konusunda acele etmemesini rica ederiz. Hiç bir yolcumuz bilet işlemleri konusunda mağdur edilmeyecektir" dedi. 

SHGM'DEN AVRUPA UÇUŞLARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili olarak SHGM'nin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, Ülkemiz ile İngiltere, Hollanda, Danimarka ve Güney Afrika arasındaki uçuşlar ikinci bir değerlendirmeye kadar durdurulmuştur. Bu arada ilgili vatandaşların karşılıklı tahliyeleri kontrollü olarak yapılabilecektir. Saygıyla duyurulur" denildi. 

YORUMLAR 49
  • Vatandaş Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Ülkelerin kendi aralarında güç savaşı çıkar savaşı virüs üzerinden veriliyor sanki. İngiltere Avrupa Birliğinden ayrıldı diyemi nedir yada İngiltere dünyayı avucunda mı oynatmak için. Bence bir plan ve strateji ile olaylar gerçekleşiyor. 8 milyar insan olarak dikkat edip oyun çıkarsa işin içinden oyunları bozmalıyız birlikte. Dünya kimsenin tapulu malı degil.
    Cevapla
  • arif abi 3 yıl önce Şikayet Et
    Başkanım lütfen müdahale edin. Çocukları okullara tekrar çağırmasınlar.
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Aşı gelene kadar, milletin yarıdan fazlası aşılanana kadar kapıları açmayın. Kimse aç açık değil. Herkes kendi bulundugu ülkede kalsın. Ya da PCR testi yapmadan, mutasyona uğramış virüs taşımadığı tespit edilmeden ülkeye girişine izin vermeyin.
    Cevapla
  • Leyla 3 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkürler, RECEP TAYYİP ERDOĞAN, yerinde bir karar.hersey vatan ve millet icin.
    Cevapla
  • Yapmayın ya 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya yapmayın bu resmen göstermelik karar. Yurt dışından tüm uçuşların durdurulması lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor