Kılıçdaroğlu söylediği yalanla öğrencilerin hayatıyla oynadı

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ‘Katarlı öğrencilerin tıp fakültesine sınavsız gireceği’ yönündeki asılsız paylaşımıyla ilgili 300’e yakın aile, çocuklarının olumsuz etkilendiğini belirterek şikayetçi oldu

Kılıçdaroğlu söylediği yalanla öğrencilerin hayatıyla oynadı
Kılıçdaroğlu söylediği yalanla öğrencilerin hayatıyla oynadı
GİRİŞ 28.06.2021 08:11 GÜNCELLEME 28.06.2021 10:40
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

CHP medyası, üniversite hayali kuran milyonlarca öğrencinin katıldığı YKS sınavı öncesinde, öğrencilerin moralini altüst eden bir yalan habere imza atmıştı. "Katarlı gençlere sınavsız tıp eğitimi hakkı verildiği" yönündeki asılsız haber, Sözcü, Cumhuriyet ve T24 haber sitesinde yayımlanırken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Twitter'dan bu haberi paylaşarak yalana ortak olmuştu.Çocukları YKS'ye giren Türkiye'nin farklı yerlerinden 300'den fazla aile, çocuklarının sınav öncesi moralinin bozulduğunu ve motivasyonlarının düştüğü gerekçesiyle yalan haberi yapanlar ve yayanlar hakkında şikayetçi oldu.

"MiLYONLARCA ÖĞRENCİNİN HAYATIYLA OYNADI"

Mağdur ailelerin avukatlığını üstlenen Doğukan Yılmazer, "Sınava saatler kala, Katarlı öğrencilerin üniversitelere sınavsız alınacağı seklinde ve ilgili devlet kurumlarınca çok kısa süre içerisinde yalanlansa da servis edilmeye devam edilen bir haberle amaçlanan iktidarı yıpratmak olsa da doğrudan milyonlarca öğrencinin hayatıyla oynandı. Bir gün sonra söz konusu habere ilişkin yayımlanan tekzip ve düzeltmeler ise insanların aklıyla alay etmekten başka bir anlam ifade etmemektedir. Dünden bu yana görüştüğüm bütün ebeveynler ve eğitimcilerin ortak görüsüdür ki sınava giden saatlerde çocukların umutları gibi psikolojileriyle de oynanmıştır. Anne babalar dün gece çocuklarıyla yasadıkları diyalogların, mesajlaşmalarının fotoğraflarını gönderiyorlar. Türkiye'nin dört bir yanından bana, onları anlıyor ve üzülüyorum. Bizler de o çocuklarla aynı yollardan geçtik. Gençlerin hayalleriyle oynamak bu kadar kolay olmamalı" dedi.

Ahmet Hakan: Şu karşı yaylada yalanlar katar katar Ahmet Hakan: Şu karşı yaylada yalanlar katar katar

NE OLMUŞTU?

Milyonlarca gencin katıldığı Yükseköğretim Öğretim Sınavı’ndan (YKS) bir gün önce başlatılan “Katarlı gençlere Türkiye’de sınavsız tıp eğitimi hakkı verildi” yalanına sarılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu haberi yapan T24 sitesinin özür dilemesine karşın algı operasyonuna devam etti.

KAYNAĞI ÖZÜR DİLEDİ AMA...
Kılıçdaroğlu da hemen bu yalanlar üzerine kurulu algı operasyonuna dahil oldu. T24’ün haberini alıntılayan Kılıçdaroğlu, “Bizim çocuklar o okullara girebilmek için bütün gençliklerini heba ediyorlar” diyerek yalanı körükledi. Çok geçmeden haberin yalan olduğu anlaşıldı. T24 haber sitesi söz konusu haberle ilgili özür diledi.

27 SAAT SONRA ÇARK ETTİ
Haber sitesi 27 saat sonra yayınladığı özür mesajında “T24’teki ilk yayınında ‘Protokol onaylandı, Katarlı gençler Türkiye’de sınavsız tıp okuyabilecek’ başlığıyla verilen haberi düzeltir; T24’e güvenerek referans veren okurlarımızdan ve haberin muhataplarından özür dileriz” ifadelerine yer verdi. Saatler sonra gelen özür için “Çocukları moral bozukluğu ile sınava sokup sonra özür dilediler” diye eleştiriler yapıldı.1- T24 haber sitesi, YKS öncesi yalan haberi yayınladı. Kılıçdaroğlu, bu haberi paylaşarak yalanı körükledi.Haber sitesi 27 saat geçtikten sonra özür diledi.Kılıçdaroğlu, özür dilemek yerine gençlere “troll” dedi.

#ÖZÜRDİLEKILIÇDAROĞLU

T24’ün özür mesajından sonra herkes, o haberi alıntılayan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan da özür bekledi. Sosyal medyada açılan “#ÖzürDileKılıçdaroğlu” etiketine yorum yalanlar “Sınav öncesi motivasyonunu bozduğunuz gençler sizden özür bekliyor” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu’nun kaynak gösterdiği T24 haber sitesinin özür dilediğine dikkat çeken sosyal medya kullanıcıları, Kılıçdaroğlu’nun “trol” benzetmesiyle karşılaştı.

GENÇLERE ‘TROLL’ DEDİ

Özür dilemek yerine vatandaşlara “troll” diyerek yalanı katlayarak sürdüren Kılıçdaroğlu, “Erdoğan yine algılar yaratabilmek için trollerini #ÖzürDileKılıçdaroğlu diye devreye sokuyor. Ben de bunu bekliyordum, hepsi gelsin” dedi. Kılıçdaroğlu, haberin kaynağının bile özür dilediği bir konuda yalanını sürdürmeyi tercih etti. Twitter’da peş peşe mesajlar yayınlayan Kılıçdaroğlu, gençlerin beyinlerini bulandırmak için komplo teorileri üretti.

YORUMLAR 44
  • zekeriya tanrıverdi 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya şim di bir muhalefet düşünün olaki bu haber doğru, senin görevin çocuklarımızın motivasyonu bozulmasın diye kocaman bir YALAN HABER diyeceksin, nerdeee kılıçdaroğlu kendisi yalan bunu düşünecek beyin yok ki adamda birde ülke yönetimine talip, gerçi bunu daha kendinden duymadık hep düblorleri sahaya sürüyor.
    Cevapla
  • TATAR REMİ 2 yıl önce Şikayet Et
    dava açın yalancılar hak ettiğini alsın
    Cevapla
  • kadir baba 2 yıl önce Şikayet Et
    Kaynak T24 olayla ilgili yalan haber yüzünde özürdülüyor.Fakat yalancı kemal hala gerçek zan ediyor.
    Cevapla
  • ömeroğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    bu adamın adam olmaya niyeti yoktur. Erdoğan düşmanlığı her şeyini elinden almıştır zavallının
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 2 yıl önce Şikayet Et
    CHP, İP Saadet,deva,hdp dışındaki tüm ailelerin Kemal Kılıçdaroğlundan davacı olmaları gerek ..Diğerleri zaten onun yandaşı olduğu için vermeyebilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı