Aç kalan köpekler milyonluk atları parçaladı

Eskişehir’in Mahmudiye ilçesinde çok sayıda vatandaşı ısıran ve değerli atların ölümüne sebebiyet veren köpeklere yetkililerin çözüm bulamaması yöre halkının tedirginliği arttırıyor.

GİRİŞ 18.10.2021 13:38 GÜNCELLEME 18.10.2021 13:46
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Mahmudiye ilçesinde çiftliklerde özel olarak bakılan değerli atlar, bugünlerde köpek saldırısı ile karşı karşıya kalıyor. Son olarak iki değerli tay saldırıya uğradı. Bunlardan 300 bin liralık değeri olan taylardan biri hayatını kaybederken, 100 bin liralık tay ise ciddi şekilde yaralandı. Çiftlik sahipleri gruplar halinde gezen köpeklere karşı nasıl bir önlem alacaklarını şaşırdı. Köpeklere zarar vermek istemeyen çiftlik sahipleri yetkililerden çözüm bekliyor.

İLÇE MERKEZİNDE ÇOK SAYIDA VATANDAŞI ISIRDILAR

Köpeklerin ilçe merkezinde de çok sayıda vatandaşı ısırdıkları öğrenildi. Şehir merkezinde vatandaşlarında tedirgin gezmesine neden olan köpeklerin özellikle çocuklar için büyük tehlike oluşturduğu öğrenildi.

Vatandaşlar nereye şikâyet edeceklerini şaşırdı
İlçe merkezinde saldırıya uğrayan çok sayıda vatandaş ise sosyal medyalarından duruma tepki göstererek, Mahmudiye ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesine çağrıda bulundu. Köpekler için çözüm isteyen vatandaşlar, sosyal medyadan yaptıkları yorumlarda, bir barınak istediklerini yineledi. Okula giden çocuklarında köpeklerin saldırıya uğradığını iddia eden vatandaşlar, yetkililerin çözüm bulamamasına tepki gösterdiler.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 68
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    başıboş köpeklerden ileri gelen çocuklara, yaşlılara, insanlara yada diğer canlı türlerine dair bu tür haberleri görüp hala başıboş köpek vandallığını savunabilen "insanların" akıl sağlığından şüphe etmemek elde değil. Köpek tam da böyle bir hayvan işte. kontrol altında olmazsa yapacağı da tam olarak budur. tam da bu sebeple başıboş köpek olayına karşıyız. keşke zararını sadece burada "köpek avukatlığına" soyunan eçheller çekse, ama zararı başkalarına dokunuyor. yazık şimdi de ata dokunmuş.
    Cevapla
  • yavuzz 2 yıl önce Şikayet Et
    Avrupanin hiçbir köşesinde başıboş sokak köpeği görmedim. ya tasmasi vardir sahibiyle dolaşırlar ya da dolasmazlar. dunyanin parasini da verirler, aşısı aylik kontrolleri, kuralları var ya bizimmm sokak kopeklerini sal gitsin Fobisi olan insanlar ne yapsın. bisiklete binemezsin, cocugunu salamazsin, fobisi olanlar korkudan yolunu degistirir. SIZ DE SADECE OTURUN. Hakkimi helal etmiyorum. ben öldürün demiyorum ama sokaklardan temizleyin diyorum. Muz cumhuriyeti değiliz diye iddia ediyoruz... hadi buyrun
    Cevapla
  • derin devlet 2 yıl önce Şikayet Et
    belediye başkanınızı kim seçti?
    Cevapla
  • Kastamonulu 2 yıl önce Şikayet Et
    Köpekleri temizleyin gitsin.
    Cevapla
  • kusura bakmayın 2 yıl önce Şikayet Et
    ben köpeklere düzenli mama veren biriyim eskiden köylerdede böyle hadiseler olurdu büyükler çıkıp tüfekle öldürürlerdi başka çaresi yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak