AK Parti'den Yunanistan'a sert sığınmacı tepkisi!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in sığınmacılar konusunda defalarca doğru olmayan şeyler söylediğini ifade ederek, tepki gösterdi.

AK Parti'den Yunanistan'a sert sığınmacı tepkisi!
AK Parti'den Yunanistan'a sert sığınmacı tepkisi!
GİRİŞ 18.11.2021 15:57 GÜNCELLEME 18.11.2021 17:36
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Yunanistan'ın, sığınmacılara karşı insanlık suçu işlediğini ve Avrupa Birliği (AB) kurumlarının, sığınmacılara dönük zulme de gazetecilerin tehdit edilmesine de sessiz kaldığını ifade etti.

Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in, sığınmacılar konusunda defalarca doğru olmayan şeyler söyleyip, Türkiye'ye iftira attığını dile getirdi.

Yunan güçlerinin sığınmacılara zalimce davrandığının defalarca belgelendiğini hatırlatan Çelik, her gün olan bu zulüm karşısında dünyanın ve Avrupa'nın sustuğuna dikkati çekti.

Yunan güçlerinin sığınmacılara zulmünün vahim boyutlara ulaştığının altını çizen Çelik, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımız, bu zulme karşı çıkarak, Yunanistan'ın yalanlarını her defasında çürüttü. Yunanistan, sığınmacıların botlarını şişleyerek ölüme sürüklüyor ve insanlık suçu işliyor. Hollandalı gazeteci Ingeborg Beugel, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'e basın toplantısında, 'Sığınmacıların geri itilmesi konusunda neden yalan söylüyorsunuz?' diye sordu. Gazeteci bu olaydan sonra defalarca tehdit aldı. Yunanistan'ı terk etmek zorunda kaldı. Tüm bunlar bir AB ülkesinde oldu. AB kurumları, sığınmacılara dönük zulme de gazetecilerin tehdit edilmesine de sessiz kalıyor."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • aysu 2 yıl önce Şikayet Et
    Hiç sevmem yunanlıları ama helal olsun sınırlarına (namuslarına) sahip çıkıyorlar
    Cevapla
  • gamze 2 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar sınırına sahip çıkıyorlar
    Cevapla
  • karagöz 2 yıl önce Şikayet Et
    salıverin hepsini gitsinler...bakın o zaman vızık vızık etmiyorlar mı...
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 2 yıl önce Şikayet Et
    sıgınmacılar Müslüman oldugu için Dünya sesini çıkartmaz?Ama onlar yahudi hırıstiyan olsaydı baştacı ederlerdi..
    Cevapla
  • Araf 2 yıl önce Şikayet Et
    Tuekiyede savas yok neden siginmaci kabul etsinki Yunanistan siginmaci yada multeci savastan yada can tehlikesi varsa anlamli karavramlar.yunanistan multeci almayarak doğru yapiyor.bu arada oraya kaciyorlaraaonlardan geriyiz demek
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır