Aksaray'daki 'dayakçı öğretmen' hakkında karar verildi!

Aksaray'da öğrenciye şiddet uygulayan öğretmen Bakanlık müfettişlerince hazırlanan rapor doğrultusunda, öğrenciye şiddet uygulayan öğretmen meslekten alındı. Bu kararla A.R.Y, artık öğretmen olarak görev yapamayacak.

GİRİŞ 29.12.2021 10:12 GÜNCELLEME 29.12.2021 13:53
Bu Habere 115 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Aksaray'ın Ortaköy ilçesindeki Şehit Salih Aksu Ortaokulu'nda görev yapan matematik öğretmeni Ali Rıza Y., 14 Aralık'ta bir öğrencisi 'Hocam, T.K. size küfretti' deyince sınıftaki T.K.'yi koridora çıkardı. Erkek öğrenci T.K.'ye neden küfrettiğini soran Ali Rıza Y., onu defalarca tokatlayıp, boğazını sıktı. Gürültüyü duyup, sınıftan çıkan teknoloji ve tasarım öğretmeni Gülcan Ünlü, burnu kanayan T.K.'yi meslektaşının elinden aldı. Olay anı güvenlik kamerasına yansırken, T.K. yaşadıklarını babası Duran K.'ye anlattı. Oğlunu hastaneye götüren Duran K., 10 günlük rapor alıp, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

ÖĞRETMEN İÇİN HAPİS CEZASI İSTENDİ

Ortaköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede Ali Rıza Y. hakkında 'beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı, kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfuzu kötüyü kullanmak suretiyle 'basit yaralama' suçundan 1,5 yıla kadar hapis cezası istendi.

ÖĞRETMEN GÖREVDEN ALINDI

Olayın ardından görevden uzaklaştırılan Ali Rıza Y. hakkında başlatılan idari soruşturma tamamlandı. Milli Eğitim Bakanlığı, soruşturma sonrası öğrencisine şiddet uygulayan öğretmeni görevden aldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 115
  • Şahin-sivas 2 yıl önce Şikayet Et
    Öğrenci öğretmene küfrettiğinde veya karşı çıktığında veya bıçak çektiğinde öğrenciye nasıl müeyyideler uygulanıyor. Eğer uygulanmıyorsa sonuç bu duruma dönüşme ihtimali her zaman var.
    Cevapla
  • Akıl hastası 2 yıl önce Şikayet Et
    Bak bunu çok beğendim çok güzel olmuş , akıl hastalarının okulda ne işi var öğretmenlikle ne işleri var
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah senide ıslah etsin kanatsız melek.
    Cevapla
  • Ö¹k⁴k⁵e³şﷻ 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne olursa olsun, Cocuk dövülmez. Döpvülen bir cocuk kusagi, kayip olmus ve gelecege kayip nesil Ülkeyi ilerletmez. Almanyada bir Ögretmenin cocuk dövdügünü duyamasin. Kendini egitemiyen insandan Ogretmen mi olurmus.
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Alman çocukları yere çöp atmaz öğretmene küfretmez kurallara uyar ayrıca okulun kurallarına uymayanlar için cezalar var.
    Cevapla
  • Gökhan 2 yıl önce Şikayet Et
    öğrenci veli öğretmene saldırdığında ,bıçak çektiğinde darp ettiğinde bu haber yapılmıyor.cezada almıyor.bu tür olayların haber yapılması eğitim sistemine vurulmuş en büyük darbedir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beşiktaş'a Ernest Muci piyangosu! İngiliz devi dudak uçuklatan rakamla geliyor
Yargıtay'da seçim! Erdoğan devreye girdi düğüm çözüldü! Bir isim adaylıktan çekildi