Eczaneler yarım gün mü? Yılbaşında eczaneler çalışacak mı?

Yeni yılın arifesinde, 31 Aralık Cuma günü eczaneler açık mı? Bazı firmaların yarım gün çalışması nedeniyle vatandaş internet üzerinden hangi eczanelerin yılbaşında çalıştığını araştırıyor. Sağlık Bakanlığı’nın resmi internet adresinde, resmi tatilde çalışacak eczanelerin listesi paylaşıldı. İşte, 31 Aralık-1 Ocak tarihlerinde çalışacak eczaneler…

Eczaneler yarım gün mü? Yılbaşında eczaneler çalışacak mı?
Eczaneler yarım gün mü? Yılbaşında eczaneler çalışacak mı?
GİRİŞ 31.12.2021 11:18 GÜNCELLEME 31.12.2021 11:18

Ülkemizde ve dünya genelinde yeni yıl hazırlıkları başladı. 31 Aralık günü bazı firmalar normal mesai saatleri dışında, yarım gün olarak hizmet verecek. Bu nedenle, eczanelerin 31 Aralık Cuma gecesi çalışıp çalışmadığı merak ediliyor. Öte yandan, 1 Ocak Cumartesi günü resmi tatil olarak geçtiği için o günde de nöbetçi eczane uygulaması geçerli olacak. Sağlık Bakanlığı’nın internet adresinde, İstanbul özelinde ve Türkiye genelinde yılbaşı günü çalışan eczanelerin listesi paylaşıldı. Peki, eczaneler 31 Aralık Cuma günü yarım gün mü, yoksa tam gün mü çalışacak?

Bankalar 31 Aralık’ta yarım gün mü açık? Yeni yıl arifesinde bankalar çalışacak mı?Bankalar 31 Aralık’ta yarım gün mü açık? Yeni yıl arifesinde bankalar çalışacak mı?

31 Aralık’ta Eczaneler Açık mı?

31 Aralık Cuma günü Türkiye’de resmi tatil olarak geçmiyor. Bu nedenle kamu kurumlarında olduğu gibi eczaneler de Cuma günü normal mesai saatleri aralığında vatandaşa hizmet vermeye devam edecek. 31 Aralık gecesinde de Bakanlığın yayınladığı listedeki nöbetçi eczane uygulamasına geçilecek.

Yılbaşında Eczaneler Çalışacak mı?

Bu sene yılbaşı tatili Cumartesi gününe denk geliyor. Ve yılbaşı tatili, resmi tatil olarak geçtiği için eczanelerin büyük bir bölümü kapalı olacak. Ancak, ilaç ve benzeri medikal ürünler hayati olduğu için nöbetçi eczane uygulaması devam edecek. 1 Ocak Cumartesi günü eczane ihtiyacı olan kimseler, Bakanlığın yayınladığı nöbetçi eczaneler aracılığıyla ilaç ve benzeri ürün alımını gerçekleştirecek. Bu sebeple, yılbaşı günü ilçenizde yer alan nöbetçi eczanelere gidebilirsiniz. Aşağıdaki linke tıklayarak Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı listeye ulaşabilirsiniz.

NÖBETÇİ ECZANE LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Eczaneler Hangi Saatlerde Çalışıyor?

Ülkemizdeki eczanelerin mesai saatleri, sabah saat 09.00 ile akşam 19.00 saatleri aralığındadır. 10 saat hizmet vermekle beraber bazı eczaneler nöbetçi olarak da geçer. Nöbet durumunu genellikle Bakanlık ayarlar. Bakanlığın programında o gün nöbetçi olarak geçen eczaneler, acil ilaç ihtiyacı olan hastalara bu saat dilimi dışında da hizmet vermeyi sürdürür.

Kargo ve Bankalar 31 Aralık’ta Yarım Gün mü?

31 Aralık Cuma günü kargo ve bankalar müşterilerine hizmet vermeye devam edecek. Bazı özel kargo kuruluşları ile özel bankalar 31 Aralık’ta yarım gün çalışacakları şekilde bir program hazırladı. Ancak, kamu kurumları ile kargoların önemli bir bölümü Cuma günü çalışmalarını sürdürecek. Hatta 1 Ocak Cumartesi günü bazı özel kargo şirketleri de saat 16.00’ya kadar teslimat yapacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'dan son dakika İsrail ve Hamas açıklaması! Yeni kararı duyurdular
Yıllar sonra müjdeli haber! Türkiye ekonomisinde peş peşe gelişmeler...