Koronavirüs'te haftalık vaka sayısı 226 bin 532 oldu

Sağlık Bakanlığınca açıklanan haftalık Covid-19 tablosuna göre, 11-17 Temmuz arasında vaka sayısı 226 bin 532 oldu, 96 kişi hayatını kaybederken, 124 bin 732 kişinin de karantina ve tedavisi sona erdi.

GİRİŞ 21.07.2022 00:38 GÜNCELLEME 21.07.2022 11:59
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan haftalık Covid-19 tablosuna göre, 11-17 Temmuz tarihleri arasında 226 bin 532 kişi koronavirüse yakalandı. Koronavirüsten dolayı 96 kişi hayatını kaybederken, 124 bin 732 kişinin de karantina ve tedavisi sona erdi. Tabloya göre vaka sayısında önceki haftaya göre artış yaşandığı görüldü.

Tabloda yer alan verilere göre, Türkiye'de toplam 15 milyon 524 bin 71 vaka saptandı. Toplam vefat sayısı ise 99 bin 184 oldu.

VAKA SAYISI BİR HAFTADA 101 BİN ARTTI

Tabloya göre, 11-17 Temmuz tarihleri arasında 226 bin 532 yeni vaka tespit edildi. Bu, bir önceki haftaya göre Covid-19 vaka sayısının 101 bin 704 arttığını gösterdi. Günlük vaka sayısı da 32 bin 362 olarak kayıtlara geçti.

Söz konusu tarihlerde 96 kişi Covid-19’dan vefat ederken, iyileşenlerin sayısı 124 bin 732 oldu.

BAKAN KOCA ARTIŞ KONUSUNDA UYARMIŞTI

Hafta başındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka sayısındaki artışın günlük 40 katına kadar, hastane yükünün ise 3 kat kadar arttığını söylemişti. Bakan Koca, vatandaşların hatırlatıcı güncel dozlarını mutlaka yaptırmaları; riskli, 50 yaş üstü, kronik hastalığı, ek hastalığı olan kişilerin de kalabalık ortamlarda maskelerini takmaları önerisinde bulunmuştu.

2 HAFTALIK SÜREÇ ÇOK ÖNEMLİ

Sağlık Bakanlığı'nın haftalık Covid-19 tablosuna göre vaka sayısı 226 bin 532'ye yükselirken, Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Turan, Kurban Bayramı tatilinin vaka artışlarına yansımasının 1 hafta 10 gün içinde görüleceğini söyledi. Turan, "Önümüzde zaman dilimi, özellikle 2 haftalık süreç bizim için önemli" dedi.

'KURBAN BAYRAMI HENÜZ YANSIMADI'

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Sema Turan, Kurban Bayramı tatilinin etkisinin henüz vaka artışına yansımadığını söyledi. Prof. Dr. Turan, "Henüz bayram dönüşü için etkiyi söylemek erken. Ama 1 hafta 10 gün içerisinde biz etkilerini görmeye başlarız bunun. Tatil dönüşlerinin etkileri de buna eklenecek. Hepsini bir arada düşündüğümüzde önümüzde zaman dilimi özellikle 2 haftalık süreç bizim için önemli. Özellikle dolaşan kişi sayısının artması, maskesiz ve mesafesiz şekilde bireysel önlemlerin alınmamış olması vakaları artırdığını görüyoruz. Yine bayram sürecinin kişisel olarak bunda önemli bir etkisinin olacağını düşünüyorum. Önümüzdeki 2 hafta içerisinde bunu daha net göreceğiz. Çünkü bayram kalabalıklarla geçti. Kişiler mesafeye ve kişisel korunmaya riayet etmediklerinde bunlar bize vaka olarak dönüyor" dedi.

'HATIRLATMA DOZLARI ÇOK ÖNEMLİ'

Prof. Dr. Turan, bu süreçte hatırlatma dozlarının önemine işaret ederek, "Aslında şu anda bakarsanız özellikle Avrupa’yı etkileyen varyant BA.4 ve BA.5, ayrıca Omicron da işin içerisinde. Türkiye’de de bu varyantlarla etkilenme önümüzdeki günlerde daha net olacak belki. O yüzden biz aşılama sürecini çok önemsiyoruz. Bu varyantlara etkili aşıların da üretilmesi çok önemli. Önümüzdeki ağustos ayı itibarıyla benim kişisel önerim hatırlatma dozlarının yapılması. Çünkü ağustos sonu eylül başında belki süreç değişebilir. Daha fazla hasta görebiliriz. O nedenle hatırlatma dozları çok önem arz ediyor. Çünkü mRNA aşılarının da dahil olmak üzere koruyuculuk süreleri 6 aydan daha uzun süre değil. O nedenle biz hatırlatma dozunu herkese öneriyoruz. Özellikle de bir parantez açacak olursak ileri yaş grupları daha da önemli ve ek hastalığı olanlar" ifadelerini kullandı.

 

KAYNAK: DHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 42
  • Mehmet KURT 1 yıl önce Şikayet Et
    Covıd oldum 2 gündür evde yatıyorum. Canım çıktı boğazım çok acıyor hiç halim yok. Plandemi yada palavra diyerek konuşanlara asla inanmayın
    Cevapla
  • Hulk 1 yıl önce Şikayet Et
    Palavra palavra palavra palavra palavraaa
    Cevapla
  • sağlık 1 yıl önce Şikayet Et
    küresel tatil başladığı için herkese bulaş çogaldı. nedense bu ilaç üretenler covide birebir temas edip tahlil yapıp ilaç üretiyorlar ne garip onlara ne bulaş oluyor nede ölen çok garip değilmi.........................?
    Cevapla
  • Kemal Çelik 1 yıl önce Şikayet Et
    Sadece millî aşımız Turcovak'ı vurulurum.
    Cevapla
  • Gürkan Mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de yaşadığımız ekonomik krizin sebebi, Kaset ile başa oturtulan Kılıçdaroğlu ve fetö tarafından kurulduğu açığa çıkan Maria Akşener İP'İ nin salgın silahı ile ülkeyi kapanmaya zorlanmaları....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez