Başkan Erdoğan'dan Astana'da son dakika açıklamaları: Bir an önce durmalı!

Son dakika haberi... Kazakistan'da bulunan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Astana'da "Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı " liderler masasında önemli açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 13.10.2022 10:30 GÜNCELLEME 13.10.2022 10:36
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı"nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmada "Küresel güvenlik mimarisinin daha adaletli, hakkaniyetli, temsil kabiliyeti yüksek yeni bir anlayışla şekillendirilmesi gerektiğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan ayrıca "Rusya-Ukrayna savaşında hedefimiz sahadaki zorluklara rağmen yakalanan ivmenin devam ettirilerek bir an önce akan kanın durmasını sağlamaktır" dedi.

Başkan Erdoğan, Özbekistanlı mevkidaşı Mirziyoyev ile görüştüBaşkan Erdoğan, Özbekistanlı mevkidaşı Mirziyoyev ile görüştü

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde; 

Bugünkü Astana Zirvesi konferansın uluslararası teşkilata dönüştüğü zirve olarak tarihe geçecektir. Dünyada dengelerin değiştiği, pek çok alanda ciddi imtihanlarla karşılaştığımız bir dönemden geçiyoruz. İslam ve yabancı düşmanlığı gibi tehditler de buna ekleniyor. Dünya nüfusunun kahir ekseriyetini görmezden gelen bir avuç azınlığın mutluluğunu önemseyen yapı daha adaletli, hakkaniyetli yeni bir anlayışla şekillendirilmeli.

'ÇÖZÜMLERİMİZİ DE BİRLİKTE ARAMALI VE BULMALIYIZ'

Dünyanın neresinde olursak olalım, büyük insanlık ailesinin bir parçası olarak hepimiz aynı kaderi paylaşıyoruz. Salgın bu gerçeği bize bir kez daha hatırlatmıştır. Sorunlarımız nasıl ortak ise çözümlerimizi de birlikte aramalı ve bulmalıyız.

Asya’da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı başladı

'AFGANİSTAN'A DESTEĞİMİZİ SÜRDÜRMELİYİZ'

Öte yandan terör örgütlerine yardım eden, propaganda ve eleman devşirme faaliyetlerine katılan oluşumların hiçbir ayrıma gidilmeksizin engellenmesi gerekiyor. Buna ilişkin eylem planı da bu açıdan önemli bir kazanım.

Kıymetli katılımcılar Afganistan'da insani barışın tesisi ve artan terör faaliyetlerinin önlenmesi büyük önem taşıyor. Desteğimizi sürdürmeliyiz.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI

Rusya-Ukrayna savaşında hedefimiz sahadaki zorluklara rağmen yakalanan ivmenin devam ettirilerek bir an önce akan kanın durmasını sağlamaktır. Adil bir barışın diplomasi yoluyla sağlanabileceğini hep söylüyorum. Savaşın etkilerinin giderilmesi için sarf ettiğimiz yoğun çabalar da tüm dünyanın takdirini kazanmıştır.

Geçen ay gerçekleştirilen esir takası bu yönde kaydedilmiş somut bir başarıdır.

Modern ipek yolunun canlandırılmasını destekliyoruz. Sürdürülebilir enerji konusu tüm dünyada yişne gündemin üst sıralarına yerleşmiştir. Eşim Emine Erdoğan ile birlikte sayın Guterres tarafından eylül ayında imzalanan küresel atık yönetimi konusundaki niyet beyanı adeta bir yol haritası niteliği taşımaktadır.

Dönem başkanı Kazakistan'ın bu dönüşüm sürecine yönelik kararlı yaklaşımı nedeniyle teşekkür ediyorum. Zirvemizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 24
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika ve Avrupa ya kendimizi orta göbekten bağlamayı tamamen sonlandırmalıyız. Biz kendi özümüze dönersek ancak çok güçlü ve itibarlı oluruz. Sürekli Haçlılara el öpüp, bel kırarak, ne saygın ne güçlü olabiliriz.
    Cevapla
  • Bir Akıncı 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc yar ve yardımcınız olsun
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Özümüz Asya 'dır . Hedefimiz sözde medeni ve müreffeh Batı uygarlığı , AB üyesi olmak idi . Yıllarca kapısında beklediğimiz , AB den bulamadığımız samimiyet ve sıcaklığı , Asya , Afrika ve Latin Amerika milletlerinde buluyoruz . Şangay İşbirliği örgütü veya BRICS 'e tam üye olmalıyız . AB ülkelerinin iklimi , tabiatı bize pek uymuyor , yine de Gümrük Birliğini mutabakatını güncelleyip , batı ile de ılımlı ilişkiler tesis edebiliriz .
    Cevapla
  • Eren 1 yıl önce Şikayet Et
    Batı sömürgeci ve terörist sevicidir. Dolayısıyla batı kendi geleceğini bile yıkarak gidiyor. Türkiye için en hayırlı yer, Şangay da yerini ve geleceğini sağlam temeller üstüne kurmak ve bu haçlı AB hayalinden bir an evvel kurtulmak.
    Cevapla
  • Tual 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz Türkler orta asyadan göç etmişiz Anadolu’ya Sultan Alparslan I rahmetle saygıyla minnet duygularımla anıyorum iyiki Anadolu’ya gelmişiz
    Cevapla
  • Realite 1 yıl önce Şikayet Et
    1800 yil önce Aşur belgelerinde Iskitlerin geldiğimden bahseder Anadolu ve orta doğuya.Merkezi uzun yıllardır ege bölgesidir ve Bati Trakya idi bir zamanlar.Iskitler ( Saka)akıncı birliğidir o dönemlerin.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    dünya liderimiz Allah cc sağlıklı uzun ömürler versin inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Anneler Günü mesajı
Suudi Arabistan'da Ronaldo'ya beklemediği son!