MİT'ten operasyon: PKK'nın sözde eyalet sorumlusu etkisiz hale getirildi

MİT, terör örgütü PKK/YPG'nin sözde Ayn İsa eyalet sorumlusu "Azad" kod adlı Irak uyruklu Kays Berho Sulayva'yı Suriye'de düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi.

GİRİŞ 06.11.2022 11:30 GÜNCELLEME 06.11.2022 11:35
Bu Habere 123 Yorum Yapılmış

 Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı (MİT) terör örgütü PKK/YPG'nin sözde Ayn İsa eyalet sorumlusu "Azad" kod adlı Irak uyruklu Kays Berho Sulayva'yı Suriye'de düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 2013 yılından terör örgütü PKK'ya katılan terörist Sulayva önce Irak'ın Sincar daha sonra Suriye'nin Tel Tamir bölgesinde terörist faaliyetlerde bulundu.

Sulayva, Suriye'nin Haseke bölgesinde ağır silah sorumlusu olarak faaliyet gösterdikten sonra 2017'de tekrar Rasulayn-Tel Tamir bölgesinde görevlendirildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerince 2019'da gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatı'nda güvenlik güçlerine yönelik terör eylemlerini organize eden Sulayva, MİT tarafından takibe alındı.

PKK AĞIR KAYIPLAR VERMEYE DEVAM EDİYOR

Ayn İsa'da üst üste gerçekleştiren operasyonlarda örgüt yöneticilerinin etkisiz hale getirilmesinin ardından bu bölgede görevlendirilen terörist Sulayva, MİT tarafından düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildi.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 123
  • ÂSIM NESLİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler M.I.T.ve Güvenlik güçlerimiz, Vur vur vurdukça daha güzel oluyor. Yüce Allah daima başarılı kılsın. Bütün Duâlarımızdasınız. Emeğine sağlık. Yüce Allah Hâfiz ismi hürmetine sizleri korusun.
    Cevapla
  • Levent 1 yıl önce Şikayet Et
    Ellerinize sağlık, tertemiz yapmışsınız. Devamını bekliyoruz. Rabbimiz yar ve yardımcınız olur inşaAllah.
    Cevapla
  • Ömer hoca 1 yıl önce Şikayet Et
    Ohhh, işte bu tek tek indiriyor MİT. Türkiye Yüzyılı MİT'in yüzyılı olacak. İstihbaratınız kadar güçlüsünüz. ABD'ye en güçlü olduğu yerde müthiş bir gol. Ellerinize sağlık yiğitler. Rabbim tez zamanda diğerlerini de gömmeyi nasip etsin. Allah'a emanet olun.
    Cevapla
  • sarıçiçek 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD nin yerine Bay kemal yas tutsun.....Hainlereölüm.
    Cevapla
  • vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    ateşi bol olsun abd-israil iti namussuzun...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü