SGK, ilaç raporu sürelerinin uzatıldığını duyurdu

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından daha önce 31 Aralık'a kadar uzatılmış tüm ilaçların rapor sürelerinin, 30 Haziran 2023'e kadar uzatıldığı açıklandı.

SGK, ilaç raporu sürelerinin uzatıldığını duyurdu
SGK, ilaç raporu sürelerinin uzatıldığını duyurdu
GİRİŞ 17.12.2022 00:43 GÜNCELLEME 17.12.2022 00:58
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

SGK'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kurumumuz tarafından daha önce 31.12.2022 tarihine kadar süreleri uzatılmış tüm ilaçların rapor süreleri 30.06.2023 tarihine kadar uzatılmıştır. İlaçları, SUT hükümlerine uygun olarak düzenlenen hekim reçetesi karşılığında sözleşmeli eczanelerden temin edebilirsiniz."

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 14
  • Dadaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Eyvallah güzelnbir kararda raporlu ilacı neden bir daha hekime yazdırayım Şeker hastasıyım ömrübillah insülin kullanacağım hastaneyibdoktoru meşgul etmenin ne anlamı var
    Cevapla
  • German 50 1 yıl önce Şikayet Et
    Ilaçlarin Tesisri olduğu kadar yan etkiside,var onun için mümkün olduğu kadar az kullanilmali,bizim Türkiye de çoğu vatandaşın Evi Eçzane gibi Doktorlar çok lüzumsuz ilaç yaziyorlar,burda Almanya da çoğu Ilaçlar parali.Milli bütceye yazik.
    Cevapla
  • Ceminay 1 yıl önce Şikayet Et
    Hani eczanelerde ilaç yoktu. Yazıklar olsun herkes fırsatçı olmuş. Zam yağınca nedense bir anda ilaçlar ortaya çıktı. Resmen devletle oynuyorlar. Ha market ha ecza deposu hepsi aynı kafada.... 1 liralık gripin 14 olmuş. Bu kadar olmazzzzzz. Yetkili kurumlar artık şu masa başında uyuyan memurlarınızı çalıştırma vakti gelmedi mi???
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakanımız bu raporlu ilaçlar pandemi deki gibi eczaneler günü geldiğinde aracınızı versinler zaten raporlu hastalar bu ilaçları kullanıyor birde yeniden aile hekiminden yada hastahaneden reçete yazılması saçmalık direk eczaneler versin hem aile hekimleri hemde hastahaneler rahatlasın
    Cevapla
  • Sefer 1 yıl önce Şikayet Et
    Tum ilaclarin rapor suresi uzatilmalidir. Benim kullandigim ilaclarin rapor sureleri uzatilmadi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...