AK Parti'nin Bahçelievler'deki seçim bürolarına peş peşe silahlı saldırı

AK Parti'nin Bahçelievler Kocasinan'daki Seçim İrtibat Bürosu'nun önünde silahla ateş açıldı. AK Parti İstanbul İl Başkanı Kabaktepe gerçekleşen saldırıyı sert bir şekilde kınadı. Olayla ilgili İstanbul Valiliğinden açıklama geldi.

GİRİŞ 22.04.2023 03:39 GÜNCELLEME 22.04.2023 10:20
Bu Habere 86 Yorum Yapılmış

Son dakika haberleri... İstanbul'un Bahçelievler ilçesine bağlı Kocasinan Mahallesi'nde bulunan AK Parti'nin seçim irtibat bürosuna saat 22.15 sıralarında motosikletli şahıslar tarafından 5 el ateş açıldı. 

POLİS EKİPLERİ TAHKİKAT BAŞLATTI

Saldırı esnasında AK Parti teşkilatına mensup kişilerin seçim bürosunda bulunduğu ancak ölen ya da yaralanan olmadığı öğrenildi. Saldırının ardından binanın çevresine güvenlik şeridi çeken polis ekipleri, olay yerinde inceleme başlattı.

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Saldırı girişimini lanetliyoruz. Siyasete dönük her saldırının karşısındayız. Kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürüyoruz" açıklamasını yaptı.

İSTANBUL VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, AK Parti'nin Bahçelievler Kocasinan Mahallesi'nde Seçim İrtibat Bürosu'nun bulunduğu binanın önünde silahla ateş açılmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Dün akşam 22.20 sıralarında Seçim İrtibat Bürosu önünde silahla havaya ateş edildiği yönündeki ihbarın ardından güvenlik güçlerinin olay yerine sevk edildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Yapılan çalışmalarda; bir motosikletteki iki şahıstan birinin seçim irtibat bürosu önünden geçerken havaya 5 el ateş ettiği, seçim irtibat bürosunun bulunduğu binanın üst katlarında 4 adet mermi isabeti olduğu tespit edilmiştir. Olay yerinde 5 adet kovan elde edilmiş olup, şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik çalışma başlatılmıştır."

İSTANBUL İL BAŞKANI KABAKTEPE OLAY YERİNDE

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, partisinin Kocasinan Seçim İrtibat Bürosu önünde silahla ateş açılmasına ilişkin, "Emniyet güçlerimize güveniyoruz. Bu müessif saldırıyı gerçekleştiren hainleri, teröristleri en kısa sürede yakalayacaklarına da inanıyoruz." dedi.

Olay yerinde gazetecilere açıklama yapan Kabaktepe, öncelikle bayram gününde böyle bir burukluk yaşanmasının kendilerini aşırı derecede üzdüğünü söyledi.

"BU ZAVALLI SALDIRILARIN HER ZAMAN KARŞISINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Kabaktepe, saat 22.18 sıralarında Kocasinan Mahalle İrtibat Seçim Bürosu önünden geçen motosikletli 2 kişinin, emniyetten alınan bilgilere göre 5 el ateş ettiğini belirterek, "Emniyet güçlerimize güveniyoruz. Bu müessif saldırıyı gerçekleştiren hainleri, teröristleri en kısa sürede yakalayacaklarına da inanıyoruz. Bu zavallı saldırıların her zaman karşısında olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Osman Nuri Kabaktepe, kardeşliği bozmak, ayrılıkları bir kamplaşmaya dönüştürmek için bu ve benzeri saldırıları yapan veya vesile kılan her türlü mahfile karşı bugüne kadar olduğu gibi sevgi, merhamet kardeşlik, birlik, beraberlik içinde, demokrasiye ve hukuka olan saygılarıyla karşı durmaya devam edeceklerini söyledi.

"ADLİ MAKAMLAR MUHAKKAK AÇIKLAYACAKLAR"

Bugüne kadar olduğu gibi milletle birlikte hukuk içerisinde hem haklarını arayacaklarını hem de seçim sürecine kadar çalışmalarının temposunu daha da arttırarak devam edeceklerini vurgulayan Kabaktepe, şöyle konuştu:

"Bu saldırganlar yakalandıklarında nedeni, kim olduğunu, nasıl olduğunu emniyet güçlerimiz, ilgili adli birimler muhakkak açıklayacaklar. Biz kimliklerini ve ne olduğunu da önemsemeden her zaman kime olursa olsun, nereden gelirse gelsin karşı duruşumuzu devam ettireceğiz. Seçim öncesi bir siyasal malzeme veya siyasal olarak farklı bir ortamın oluşturulmasına dönük adımların olup olmadığını bilmiyoruz. Saldırının seçim büromuzun önünde arkadaşlarımıza bakarak gerçekleştirilmiş olması tedirgin edici bir durum. Biz her zamanki duruşumuzu, kararlılığımızı devam ettirerek, sandık bayramının, demokrasi bayramının en güzel şekilde gerçekleşmesi için daha da çok çalışacağız."

Kabaktepe, hiçbir merminin, hiçbir saldırının kendilerini durdukları yerden döndüremeyeceğini, istikametlerinden saptıramayacağını kaydederek, "Çalışmalarımızdaki azmimiz ve gayretimizde zerre derecede bir azalma ve eksilmeye neden olmaz. Bu bizim kardeşliğimize daha çok sarılmamıza, çalışmalarımızı, milletimize olan bağlılığımızı, sevgimizi daha fazla artırmamıza neden olur. Bu tip saldırılara tevessül eden insanları uyarmış oluyorum. Bunlar hiçbir zaman emellerinize ulaşmanızı sağlamadı, bundan sonra da sağlamayacak." ifadelerini kullandı.

"DEMOKRASİYE HUKUKA OLAN SAYGIMIZLA, BAĞLILIĞIMIZLA DEVAM EDECEĞİZ"

Toplumsal huzuru, barışı tehdit eden bu ve benzeri saldırılardan uzak durulması gerektiğini aktaran Kabaktepe, şöyle devam etti:

"AK Parti olarak mahallesinden, ilçesinden, il teşkilatına kadar hep beraber güçlü bir şekilde seçime dönük çalışmalarımızı devam ettireceğiz. İrtibat büromuza dönük bir saldırı, aldığımız ön bilgiler öyle. Ama mahalle sakinlerimizi de rahatsız, huzursuz eden bir saldırı. Onlara da 'geçmiş olsun' diyorum. Bahçelievler'e, İstanbul'umuza da 'geçmiş olsun' diyorum. Cumhurbaşkanımızın tabiriyle durmak yok, yola devam. Yolumuza devam edeceğiz. Demokrasiye, hukuka olan saygımızla, bağlılığımızla devam edeceğiz."

Kabaktepe, güvenlik güçlerine güvenlerinin tam olduğunu vurgulayarak, "En kısa sürede saldırganları yakalayacaklarına ve gerekli açıklamaların yapılacağına da inancımız tamdır." dedi.

"CAN KAYBI VE YARALANMA YAŞANMAMASI EN BÜYÜK TESELLİMİZ"

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe saldırı hakkında sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ise, "Bahçelievler Kocasinan İrtibat Büromuz önünde gerçekleşen silahlı saldırı girişimini şiddetle kınıyor, konunun hukuk karşısında takipçisi olacağımızı belirtmek istiyorum. Saldırıda can kaybı ve yaralanma yaşanmaması en büyük tesellimiz." ifadelerini kullandı.

Kabaktepe, "Bizler bu saldırılara fırsat vermeyecek ve hemşehrilerimizle tam bir demokrasi havası içerisinde buluşmaya devam edeceğiz." sözlerini kaydetti.

"MİLLETE HİZMET DAVAMIZA DEVAM EDECEĞİZ"

AK Parti Bahçelievler İlçe Başkanı Fatih Tuna ise, saldırıyı lanetlediğini belirterek "Kocasinan merkez mahallesi seçim irtibat büromuzun önünde, büromuzda dava arkadaşlarımız bulunduğu esnada kimliği belirlenemeyen motosikletli iki şahıs havaya ateş açarak uzaklaşmıştır. bu menfur hadiseyi en şiddetli şekilde lanetliyorum. Cumhurbaşkanımızın izinde bir tehdite ve korkutmalara prim vermeden, millete hizmet davamıza devam edeceğiz. Bu vesile ile Kocasinan Merkez Mahallesi teşkilatımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." açıklamasında bulundu.

SON 2 GÜNDE 3'ÜNCÜ SALDIRI

Adana'nın Çukurova ilçesinde 20 Nisan'da AK Parti ilçe binasına silahlı saldırı düzenlenmişti. Huzurevleri Mahallesi Turgut Özal Bulvarı'ndaki partinin ilçe başkanlığı binası önüne elinde pompalı tüfekle bir şüpheli binaya ateş etmişti. Saldırgan polis ekiplerince yakalanmıştı.

KAYNAK: AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 86
  • Ertuğrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Piyonlar ortaya sürüldü. 7 li masa nin tek çıkar yolu kaos kan ve terör görüyor.
    Cevapla
  • Biga 1 yıl önce Şikayet Et
    Bencede.silah isi sacmalık.sandikta is bitmeli
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kesin CHPPK yaptırmıştır..Cünkü onların kanında var terörizm..
    Cevapla
  • Rahim 1 yıl önce Şikayet Et
    İyi partiyi kıskandınızmı
    Cevapla
  • Farketmez 1 yıl önce Şikayet Et
    Son modada bu oldu.parti binası kursunlamak Allah akıl fikir versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Filistin protestoları 103 yıllık geleneğe damga vurdu! Dikkat çeken ayrıntı kaydedildi..
İstanbul'da ağaç katliamı! Esnaf ve vatandaş tepki gösterdi