Çocukların tehlikeli oyunu sonrası harekete geçildi: Aileleri hakkında işlem başlatıldı

Bayrampaşa'da çevreyoluna çıkıp araçları durdurmaya çalışan çocukların tehlikeli oyunu sonrası harekete geçildi. Kaymakamlık, çocukların aileleri hakkında işlem başlatıldığını açıkladı.

GİRİŞ 21.08.2023 13:33 GÜNCELLEME 21.08.2023 13:33
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

İstanbul Bayrampaşa'da otoyolun karşısına geçmeye çalışan ve araçları durdurmaya çalışan çocuklar hem kendi hayatlarını hem de trafiktekilerin hayatlarını tehlikeye attı. 

20 Ağustos günü çekilen görüntüler sonrası harekete geçildi. Bayrampaşa Kaymakamlığı, görüntülerde yer alan çocukların aileleri hakkında TCK'nın 233'üncü maddesi gereği işlem başlatıldığını açıkladı.

"OYUN OYNADIKLARINI ZANNEDİYORLAR"

Mahalle sakinlerinden Şeyma Yıldıran, "Çocuklar gecenin bir yarısı caddeye çıkıp, araçların önünü kesiyorlar uyardığım halde. Aileleriyle de görüştüm. Çocuğun ailesiyle görüştüm, bana sahip çıkamadıklarını söylediler. Kapıları kilitlemelerine rağmen, çocuk evden kaçıyormuş. Sadece burada da değil, diğer caddede de otoyola çıkıp araçların önünü kesiyorlar. Duyduğum kadarıyla para istediklerini biliyorum. Burada tehlikede çocuklar. Allah korusun bir kaza olabilir burada, defalarca önlerini kesmeme rağmen beni dinlemiyor çocuklar. Babalardan biriyle görüştüm, o da sahip çıkamadığını söylüyor. Oyun oynadıklarını zannediyorlar ama aslında oyun değil. Ama bunun farkında, bilincinde değiller. Ne yaptıklarını bilmiyorlar. Bunu eğlenceli hale getirmeye çalışıyorlar ama ne kadar tehlikeli olduğunun farkında değiller" diye konuştu.

"ÇEVREYOLUNA ÇIKIYORLAR"

Bir başka mahalle sakini Saniye Toklu, "Çevre yoluna çıkıyorlar, küçükler. Bütün o araçlar, kornalar nasıl çalıyorlar. Ölen çocuklar olacak ama onlara suç bulmayacaklar, şoför ne yapsın? Şoförü mecbur bırakıyorlar. 1 saat yolu birbirine kattılar" dedi.

KAYNAK: DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 40
  • Fatih 8 ay önce Şikayet Et
    Sahip çıkılmıyorsa devlet alsın bir daha da yüzünü bile göstermesin..
    Cevapla
  • Acil işlem 8 ay önce Şikayet Et
    Çocuklar kullanılarak dilencilik yaptırılarak aileleri para kazanıyor bazen bir marketin önünde açım deyip marketten alışveriş yaptırılarak sonra da parası geri verdirilerek para kazanıyorlar Ben bir kere şahit oldum çok üzüldüm özellikle kadınların duygularını istismar ediyorlar
    Cevapla
  • Levrock 8 ay önce Şikayet Et
    Babasi sahip cikamadigini söylemis, madem öyle o cocuklari alin ellerinden.
    Cevapla
  • Xalid 8 ay önce Şikayet Et
    Dillendirilen çocuklar çocuk esirgeme yurduna verilsin ailelerinden alınsın ve başka bir şehre gönderilsin
    Cevapla
  • adem 8 ay önce Şikayet Et
    dilenen çocuklar ailelerinden alınırsa hiç kimse yapma cesareti yapmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Beşiktaş! İlk 11'ler
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'