Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan İsrail'e sert tepki

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, son günlerde İsrail'in Filistin üzerinde yaptığı katliam ve soykırımın dünyanın gözü önünde yapıldığını belirterek, "Ne yazık ki insan olduğunu söyleyen bazı kimseler, ülkeler de bunu destekliyor." dedi.

GİRİŞ 18.10.2023 16:32 GÜNCELLEME 18.10.2023 17:07
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde İsrail'in Filistin'e saldırılarında yaşamını yitirenler için okunan selanın ardından öğle namazını kıldırdı.

Daha sonra açıklama yapan Erbaş, Mescid-i Aksa'nın da içinde bulunduğu Filistin topraklarında büyük bir zulmün işlendiğini söyledi.

İsrail'in, insanlık tarihinin görmediği derecede bebek, kadın, çocuk ve masum katlettiğini belirten Erbaş, "Dünya buna seyirci kalmaktadır. İnsan olanlar, vicdanı olanlar nasıl uyuyorlar? Müslüman ülkeler, yetkililer nasıl rahat uyuyorlar? Bunu anlamak mümkün değil." diye konuştu.

"PEYGAMBERLER ŞEHRİ KUDÜS, MÜSLÜMANLARIN KALBİ GİBİDİR" 

Müslümanların Filistin'e duyarsız kalmalarının mümkün olmadığını dile getiren Erbaş, şunları kaydetti:

"Son günlerde İsrail'in Filistin üzerinde yaptığı katliam, soykırım dünyanın gözü önünde yapılıyor. Ne yazık ki insan olduğunu söyleyen bazı kimseler, ülkeler de bunu destekliyor. Filistinlilerin yanında olduğumuzu her zaman söylüyoruz. Peygamberler şehri Kudüs, Müslümanların kalbi gibidir. Mescid-i Aksa miraç peygamberi Hazreti Muhammed'in tüm Müslümanlara emanetidir. Bu emanete sahip çıkmak bütün Müslümanların vazifesidir."

İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısında 1000'in üzerinde kişinin can verdiğini söyleyen Erbaş, "Hangi dine mensup olursa olsun bu zulümden üzüntü duymayan, insanlığından utanmayan kimseler ne yazık ki var." ifadesini kullandı.

Erbaş, daha sonra Filistin'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldırdı, dua etti.

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 4
  • Denizci08800 6 ay önce Şikayet Et
    Allah insanı insan oldugu için sever ,sizin gibi 3 maymunu oynadığını da biliyor,
    Cevapla
  • coşkun 6 ay önce Şikayet Et
    Rahmetli Mücahit Erbakan hocanın dediği gibi ebabiller gelse evvela biz sessiz kalan müslümanları helak edecek
    Cevapla
  • hasan 6 ay önce Şikayet Et
    ´valla asıl bütün müslümanların giyabi cenaze namazı kılınmalı . çünkü filistinde ve dünyanın bir çok yerinde müslümanlara yapılan zulümlere kulak tıkayan müslüman zaten ölüdür.
    Cevapla
  • Free Palestine 6 ay önce Şikayet Et
    Kalbimizi çiğnediler katiller katliam yaptılar biz gıyabi cenaze namazı, kınama hadi tepkimizi gösterdik dağılalım. Böyle gitmez derhal iha siha her gücü harekete geçirmeliyiz...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Eurovision'dan skandal Filistin kararı! Sertap Erener yine de gidecek mi?
Kadınların futbol maçında kavga çıktı! 7 kişi yaralandı...