Erdoğan’ın hamlesine yüzde 82,7 destek! Türkiye tek yumruk oldu

Yapılan bir araştırmada, Gazze'de soykırım suçu işleyen işgalci İsrail'in savaş suçlarını UCM'ye taşıyacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hamlesine toplumsal destek yüzde 82,7 oranında çıktı.

GİRİŞ 20.12.2023 13:37 GÜNCELLEME 20.12.2023 13:59
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazze’de soykırım yapıldığını ve insanlığa karşı savaş suçu işlendiğini açıklayarak Türkiye’nin işgalci İsrail’i Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne (UCM) götüreceğini açıkladı. Türkiye de dahil dünyadan binlerce avukat, UCM’ye başvurarak siyonist İsrail’in soykırım suçunu yargıya taşıdı.

TOPLUM, ERDOĞAN’IN HAMLESİNE SAHİP ÇIKTI

Areda Survey, konuyla ilgili 28 Kasım – 1 Aralık tarihleri arasında bir kamuoyu araştırması gerçekleştirdi. CAWI tekniğinin kullanıldığı araştırmada, 1752 kişiye “Sizce Türkiye, İsrail’i Uluslararası İnsan Hakları Mahkemesine götürmeli midir?” sorusu soruldu.

Vatandaşların büyük çoğunluğu, Türkiye’nin soykırımcı İsrail’i UCM’ye götürmesine destek verdi. Yapılan ankette katılımcıların yüzde 82,7’si Türkiye’nin attığı adımın arkasında olduğunu belirtti.

İKTİDAR VE MUHALEFET SEÇMENİ TEK YUMRUK OLDU

14 Mayıs seçim tercihine göre; AK Parti ve MHP seçmeninin yüzde 99’undan fazlası hükümetin bu duruşuna destek verdi. CHP seçmeninin yüzde 64, İYİ Parti seçmeninin yüzde 64,9 ve Yeşil Sol Parti (DEM Parti/HDP) seçmeninin yüzde 76,4’ünden destek buldu. Toplumun büyük çoğunluğunun bu hamleye verdiği destek, Türkiye’nin İsrail karşısında tek yumruk olduğunu göstermiş oldu.

VATANDAŞLAR FİLİSTİNLİ DİRENİŞÇİLERE HAK VERDİ

Vatandaşlar, Hamas ve diğer Filistinli direniş gruplarının İsrail karşısındaki mücadelesini de haklı bularak destek verdi. “Sizce başta Hamas olmak üzere Filistinli örgütler İsrail’e karşı verdikleri mücadelede haklılar mı?” sorusuna cevap veren katılımcıların yüzde 79,9’u Filistinli direniş örgütlerine destek verdi.

Ankette yüzde 97 oranıyla en fazla AK Parti ve MHP seçmeni Filistinli direnişçilerin haklı olduğunu vurgularken CHP seçmeni yüzde 63,4, İYİ Parti seçmeni yüzde 67,2 ve Yeşil Sol Parti (DEM Parti/HDP) seçmeni yüzde 58 olarak destekte bulundu.

AMERİKA VE AVRUPA ÜLKELERİ, İNSAN HAKLARINDA SAMİMİ DEĞİL

Araştırmada, “Amerika ve Avrupa’nın insan hakları konusundaki tutumları hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusu da soruldu. Vatandaşların yüzde 86,6’sı, Batılı ülkelerin insanlar hakları konusunda samimi olmadığını ve başka devletleri baskılamak için kullandığını kaydetti.

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 70
  • Serdar 4 ay önce Şikayet Et
    İsrail'in savaş suçlarından dolayı yargılanması şarttır. Olayların başında Hamas'ın, ehli sünnetin savaşta kesinlikle yapılmamasını istediği (kadın, çocuk, ihtiyar, savaşmayan kölelere/işçilere zarar verme, vs) şeyleri yapması da haksız ve İslam hukukuna ters durumlardır. Burada bir kelime bile fıkıh okumadan bıdı bıdı yapacak olanları da şimdiden görür gibiyim.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    musluman ulke turkiye icin yine de dusuk bir oran bence.
    Cevapla
  • Emekli Tahir 4 ay önce Şikayet Et
    Arap ülkeleri de kafalarını kuma gömsün onlardan ne köy olur ne kasaba
    Cevapla
  • ruhkalpe cevap 4 ay önce Şikayet Et
    senin tarihten haberin yok, sadece algılarla yönetiliyorsun. biraz kitap okusan özellikle tarih kitabı, iyi edersin.
    Cevapla
  • Ruhkalp 4 ay önce Şikayet Et
    Araplar asla bir devlet olma yetenegi olmamis bir insanlarin irkidir .cunki oyle olsalardi devlet adi gecerdi sadece KABILE diye soz edilirler ve ediyorlar
    Cevapla
  • adem 4 ay önce Şikayet Et
    Eyy Allah ım Filistin dışındaki müslümanlara yardım et!
    Cevapla
  • Selim 4 ay önce Şikayet Et
    1- ABD Netanyahu'nun biletini kesilecek. 2 - Netanyahuya karşı Hamas diyecekler. 3- ABD hem israili (siyonizmi) hem kendisini temize çıkaracak. 4- Hamas'sız iki devletli çözüm diyecekler ! 5- Netanyahu giderse israil zarar görmez. 6- Hamas biterse direniş biter, filistin biter, zalimler kazanır, israil kaldığı yerden 75 yıllık zulmüne devam eder.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika... Erdoğan ile Özel görüşmesi sona erdi!
Çekmeköy’de sahte taksi ile kanlı tuzak! Çantayı da toprağa gömmüş…