ASAL Araştırma'dan deprem anketi: Halk, yapı denetimlerinin artırılmasını istiyor

ASAL Araştırma tarafından vatandaşlara, "Sizce Depreme yönelik alınması gereken öncelikli tedbirler nelerdir?" sorusu yöneltildi. Ankete katılanların yüzde 34.5'i "İmar kontrolleri ve yapı denetimlerinin arttırılması" yanıtını verdi.

GİRİŞ 06.02.2024 13:00 GÜNCELLEME 06.02.2024 15:15

ASAL Araştırma "Türkiye Siyasi Gündem Ocak 2024 Araştırması"nı yayımladı. Araştırmada, siyasi partilerin seçmen desteği, hükümet ve diğer siyasi partilerle ilgili kanaatler ve gündem konularıyla ilgili değerlendirmeler yer aldı. 21-29 Ocak 2024 tarihleri arasında Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Balıkesir, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Kırıkkale, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van, Yalova ve Zonguldak'ta 18 yaş ve üzeri 2 bin kişiyle yapılan ankette vatandaşlara, "Sizce Depreme yönelik alınması gereken öncelikli tedbirler nelerdir?" sorusu yöneltildi.

İMAR KONTROLLERİ VE YAPI DENETİMLERİNİN ARTTIRILMASI İSTENİLİYOR

Ankete katılanların yüzde 34.5'i bu soruya "İmar kontrolleri ve yapı denetimlerinin arttırılması" yanıtını verdi. Bunu yüzde 20.7 oran ile "Zemini uygun olmayan yerlerin imara açılmaması" cevabını verenler takip etti. "Deprem Yönetmeliğine uygun sağlam yapıların yapılması" yanıtı ise yüzde 17.2 ile üçüncü sırada yer aldı.

İmar Kontrolleri ve Yapı Denetimlerinin arttırılması:%34.5

Zemini uygun olmayan yerlerin imara açılmaması:%20.7

Deprem Yönetmeliğine uygun sağlam yapıların yapılması:%17.2

Kentsel Dönüşüm:%10.3

Afetlere yönelik eğitimlerin arttırılması:%6.6

Bilimsel çalışmaların daha fazla dikkate alınması:%4.5

Çadır-Konteyner gibi ihtiyaçların önceden yeterli planlanması:%3.8

Psikolojik destek birimlerinin arttırılması:%2.4

"DEPREMZEDEYE İLK YARDIM EDECEK" SIRALAMASINDA ZİRVEDE AFAD VAR

Katılımcılara, " Muhtemel bir depremde aşağıdakilerden hangisinin size ilk olarak yardım edeceğini düşünüyorsunuz?" sorusu yöneltildi. Bu soruya yanıt verenlerin yüzde 43.4'ü tercihini Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yana kullanırken, yüzde 20.2'lik kesim de Belediyeler'den yana görüş bildirdi.

AFAD:%43.4

Belediyeler:%20.2

Kızılay:%16.5

Sivil Toplum Kuruluşları:%10.9

Valilik:%5.8

Diğer:%3.2

KAYNAK: HABER7
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Milyarderlerin en fazla bulundu şehirler! İlk 10'da dikkat çeken ayrıntı..
Türkiye, Mısır ve Irak'tan sürpriz hamle! Yeni dönem başlıyor