Kümeler ve İntegral'in müfredattan kaldırılması avantaj mı dezavantaj mı?

MEB'in yeni eğitim modelinde konuların seyreltilmesi veya çıkarılması en çok merak edilen konulardan biri olmuştu. Peki bu durum öğrencilere nasıl yansıyacak?

Kümeler ve İntegral'in müfredattan kaldırılması avantaj mı dezavantaj mı?
Kümeler ve İntegral'in müfredattan kaldırılması avantaj mı dezavantaj mı?
GİRİŞ 28.04.2024 15:17 GÜNCELLEME 28.04.2024 15:48
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış
  • Haber7- ÖZEL

MEB’in kamuoyu ile paylaştığı Türkiye Yüzyılı Maarif Eğitim Modeli ile ilgili en çok konuşulan ayrıntılardan biri, integralin matematik müfredatından çıkarılması oldu. Yeni müfredatta öğrenciler matematik dersinde integrali işlemeyecek. İntegral gibi kümeler de matematik ders müfredatında yer almayacak.

Bu durumun öğrencilere nasıl yansıyacağı merak konusu olurken, Haber7’ye değerlendirmelerde bulunan eğitimci yazar Onur Soğuk, integralin kaldırılmasının hem avantaj hem dezavantaj sağlayabileceğini söyledi.

Soğuk, mühendislik bölümünde tahsil yapmayacak öğrenciler için müfredatta integralin yer almamasının avantaj olacağını belirtti. Eğitimci Soğuk, mühendislik fakültesine devam edecek öğrencilerin daha önce integral işlemediği için zorlanacaklarını, bunun da dezavantaj oluşturabileceğini kaydetti.

Onur Soğuk, şunları söyledi:

"Yeni müfredat ile mühendislik okumayan öğrencilerin integrali görmemesi ve matematiğin ağır yükünün  altında ezilmemeleri sağlanacak. Yalnız şöyle bir sıkıntı yaşanabilir seyreltilmiş konular üniversitede ana konular olarak karşımıza çıkıyor. Yani bir öğrenci İntegral, Limit, Türev bilmeden üniversiteye giderse, orada zorlanacaktır. İntegral kaldırıldı yerine başka konu konulmadı. Dolayısıyla bu öğrenciler maalesef üniversitenin ilk yıllarında zorlanacaklardır."

 

MEB yeni müfredat nasıl olacak: 2024 müfredat değişikliği hangi sınıflarda yapılacak?MEB yeni müfredat nasıl olacak: 2024 müfredat değişikliği hangi sınıflarda yapılacak?

Yeni müfredatta köklü değişiklik! 4 dil becerisi, kademeli sorumluluk devri modeli...Yeni müfredatta köklü değişiklik! 4 dil becerisi, kademeli sorumluluk devri modeli...

KAYNAK: HABER7
Sümeyye Palta Haber7.com - İçerik Editörü
Haber 7 - Sümeyye Palta

Editör Hakkında

5 Ocak’ta Nevşehir’de doğan Sümeyye Palta ilk ve orta öğrenimini Aksaray’da tamamladı. Üniversite hayatıyla birlikte İstanbul’a geldi ve hazırlık sınıfından itibaren medya eğitimleri almaya başladı. Buralarda gösterdiği başarıyla kısa sürede keşfedildi. Öyle ki henüz öğrenciyken gelen teklifler üzerine iş hayatına atıldı. Kanal 7 Medya Grubu, Star Gazetesi, Akşam Gazetesi, Güneş Gazetesi, Kanal 24 gibi kurumlarda çalıştıktan sonra kızlara eğitim veren bir vakıfta görev aldı. 2 yıl aradan sonra Show TV ile sektöre dönüş yaptı. Albayrak Medya’da önce dijital yapımların kurucu ekibi arasında yer aldı ardından projesiyle adından söz ettirerek iç yapımların kuruluşuna öncülük etti ve belgesel serileri hazırladı. Türkiye’nin önemli dijital içerik platformlarından biri olan Gzt’de yeni nesil belgesel serileriyle başarı sağlarken bir yandan da dış yapımların sorumluluğunu üstlendi. İhlas Medya Grubu’ndan gelen dijital yayınlar koordinatörlüğü teklifi sonrası görev değişikliğine gitti.
YORUMLAR 21
  • Ahmets 1 hafta önce Şikayet Et
    Lise bura liseeee üniversite eğitimindeki konular ile sınava girmek ne kadar mantıklı. Önemli olan temel bilgileri mantık yürütmeyi öğretmek olması lazım. Ve de insanı bilgi
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Lisede sadece sınav kaygısıyla türev ve integali ezberliyorlar bu ezber bilgiyle universiteye gidince bildiğini zannediyor işin temelini anlatan dersleri önemsemiyor...
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Kümeleri kaldırınca fonksiyon nasıl tanımlanacak
    Cevapla
  • Suat 1 hafta önce Şikayet Et
    1* 9. Sınıftan itibaren öğrencilerin alanlarına göre dersler olmali. Sayısal bir öğrenci integral görmeliydi. 2. MEB öğretmenlerine özel ders yaşam olmalı ki adam gibi ders anlatsınlar. (Tabiki bazıları) Hocalarin bazıları piyasadaki dershaneler ile anlaşmış hem öğrenci transfer ediyor hemde dersaneye gelsinler diye derdini iyi anlatmıyor.
    Cevapla
  • Kadim.. 2 hafta önce Şikayet Et
    İntegrali lazım olan yani mühendisler üniversite de öğrensinler neden bütün öğrenciler öğrenmek zorunda kalsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya'nın Belgorod kentine füze saldırısı kamerada
Dehşete düşüren anlar! Evsiz adamı silahla vurdu