Köpek kabusuna ortaokul öğrencisinden çözüm! TÜBİTAK'tan ödül

Ordu'nun Kumru ilçesinde ortaokul öğrencisi Talha Yaktı'nın başıboş köpek sorunu için geliştirdiği proje ödüle layık görüldü.

Köpek kabusuna ortaokul öğrencisinden çözüm! TÜBİTAK'tan ödül
Köpek kabusuna ortaokul öğrencisinden çözüm! TÜBİTAK'tan ödül
GİRİŞ 03.05.2024 10:59 GÜNCELLEME 03.05.2024 11:03
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Hemen hemen her gün ya bir sokak köpeği saldırısı ya da başıboş köpekler yüzünden yaşanan saldırılar gündeme geliyor. Ortaokul öğrencisi Talha Yaktı, başıboş köpek sorunu için geliştirdiği projeyle dikkatleri üzerine çekti.



TÜBİTAK'TAN ÖDÜL

Ordu'nun Kumru ilçesinde Erikceli Ortaokulu öğrencisi Talha Yaktı, başıboş köpek sorunu için geliştirdiği “Köpek Kaçıran Ayakkabı” projesi ile TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda ikincilik ödülünü kazandı.

KAYNAK: HABER7
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 22
  • Özkan zengin 2 hafta önce Şikayet Et
    Dünya ülkeleri tarafından kullanılan basit bir çözümü olmasına rağmen başta köpek maması şirketleri, köpekten kaynaklı kuduz ve diğer aşı şiirketlerini üzmemek için meclis tarafından çözüm bulunmayınca çocuklar yaşamak için icatlar buluyorlar.
    Cevapla
  • adnan 2 hafta önce Şikayet Et
    Eskiden köpekler sokaklarda besleniyordu.Nasıl mı? çöp bidonları açıktı ve bi şekilde hayat sürdürüyorlardı.Şuan tüm çöp bidonları otomatik kapanıyor.Hayvanlar aç. Bence herkes yediği etin kalıntısı kemik vb. su kapı önüne bıraksa hayvanlar doyar. Aç insan nasıl saldırgan olabiliyorsa, hayvanda aynıdır.
    Cevapla
  • Mikel 2 hafta önce Şikayet Et
    Allah akil fikir versin , çöp tenekeler kapalı ki etrafa pis koku mikrop çirkin görüntüler sacilmasin diye. Sen kalkmış önüne etrafına koyun diyorsun hiç bir Medeni ülkede, estetik ve çevre bilinci olan yerde olacak şey mi bu önerdiğin?
    Cevapla
  • Servetiye Cephesi 2 hafta önce Şikayet Et
    Açlar madem senin gibi köpekleri insanlardan daha fazla düşünen kim varsa her biriniz birer tane evinize alıp baksanız sorun çözülür. Kafanız basmıyor işte. Sorun 3-5 köpek değil. Sayıları 15 milyonu bulan ve her yeri pisleyen, kuduz ve kist hidatik hastalığının hortlamasına sebep olan, canlarımızı, mallarımızı parçalayan ulusal güvenlik sorununa dönüşmüş durumda.
    Cevapla
  • Vatandas 2 hafta önce Şikayet Et
    5199 kaldirilmali
    Cevapla
  • nisaaaa 2 hafta önce Şikayet Et
    bu hayvanlar neden bu kadar bu yıl çıldırdılar saldırgan oldular onu araştıran olmadı mı bilerek bu köpeklere farklı mı beslediler saldırıyorlar bilerek mi yapılıyor acaba eskiden böyle birşey yoktu .... insanlar da Allahtan doğadan uzaklaştı ... köpeklerde çıldırdı
    Cevapla
  • ADANALI ALİ 2 hafta önce Şikayet Et
    Köpeklere karşı bu kadar savunmasızlık beni bir vatandaş olarak çaresiz hissettiriyor. Bu zavallılık artık bitsin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Akıncı İHA Reisi'nin helikopterini 2 saatte tespit etti: Dakika dakika neler yaşandı?
Yaşananlar tesadüf mü? Fico suikaste uğradı, Reisi helikopter kazasında öldü, Vucic ise...