Başbuğ, SAT ve SAS tatbikatında

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve kuvvet komutanları dün İstanbul'da SAT ve SAS Timlerinin eğitimlerini, Batı Karadeniz'de fırkateynler tarafından yapılan güdümlü mermi atışlarını izlediler.

Başbuğ, SAT ve SAS tatbikatında
Başbuğ, SAT ve SAS tatbikatında
GİRİŞ 11.03.2010 15:54 GÜNCELLEME 11.03.2010 15:54

Tatbikatın gerçekleştirildiği yerde yaklaşık bir yıl önce Ergenekon soruşturması kapsamında kazıların yapılmış olması dikkati çekti.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından dağıtılan bilgi notuna göre, Orgeneral Başbuğ'un ziyaretleri çerçevesinde, İstanbul'un Keçilik bölgesinde SAT timleri tarafından kısıtlı görüş şartlarında sualtından ve helikopter ile düşman bölgesine sızma, keşif ve baskın görevlerine yönelik eğitimler ile SAS timleri tarafından tahrip, şüpheli cisim ve deniz mayınlarına müdahale eğitimleri yapıldı.

Karadeniz'de de yedi fırkateyn, altı hücumbot ve iki denizaltının katıldığı harbe hazırlık eğitimlerinde; TCG Salihreis ve TCG Gökova fırkateynleri tarafından sea sparrow ve standart sm-1 satıhtan havaya güdümlü mermi atışları dron tipi hedefe başarılı ile gerçekleştirildi.

Bilgi notunda, eğitimlere katılan birliklerin eğitim ve harekata hazırlık seviyelerinin çok iyi olduğunun görüldüğü ve başarılı personelin, Orgeneral Başbuğ tarafından ödüllendirildiği kaydedildi.

Orgeneral Başbuğ ve kuvvet komutanlarının ziyaretlerine ilişkin görüntüler de basına dağıtıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • halit 16 yıl önce Şikayet Et
    haydi arkadaşlar yapacak bişi kalmadı birazda işimizi yapalım. askerin devletle siyasetle ugraşacak darbelerle ugraşacak bişeyi kalmayınca asıl görevlerini yapmaya başladı iyi iyi çok güzel herkez işini yapsın dimi ama..
    Cevapla
  • Oflu 16 yıl önce Şikayet Et
    BU TATBİKAT BİR MESAJMI NE DEMEK İSTİYORLAR. Durup duruken ordunun en üstün vurucu gücü ile yapılan tatbikat ve tatbikata Başbuğun katılması ne anlama geliyor.Yine biryerlere mesaj,biz güçlüyüz ve ayaktayız.Ne yaparsanız yapın bu yapı yıkılmayacak demek istiyorlar ve özelliklede 3. Ordu komutanı Saldıray BERKe destek olduklarını gösteriyorlar.Bunlar şimdi tatbikattan kışlaya dönerkende askeri araçlara biner ve o araçlarala şehrin içinden geçip gözdağı vermeye devam ederler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yerli üretim üretim yeni SUV, Boreal satışa sunuldu! Fiyatları dikkat çekti...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kurmaylarına CHP talimatı