Ankara'da yaz yağmuru felakete dönüştü

Yaz yağmuru Ankara’da sellere neden oldu. Birçok alt geçit sulara gömülürken bazı araçlar da mahsur kaldı. Geçide giren dalgıçlar, su altında kimsenin olup olmadığını kontrol ediyor.

GİRİŞ 16.06.2011 15:08 GÜNCELLEME 16.06.2011 15:08
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Başkentte öğle saatlerinde yağan dolu ve sağanak nedeniyle Balgat Çetin Emeç Bulvarı'ndaki 70. Gün Altgeçidi su altıda kaldı.

Su altında bir tüpgaz arabası ile başka araçlar kaldığı bilgisi üzerine arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Dolu ve sağanak yağıştan başkent trafiği olumsuz etkilendi. Şiddetli yağmur ve dolu sonucu Çetin Emeç Bulvarı'ndaki 70. Gün Altgeçidi göle döndü. İtfaiye ekipleri, su altında bir tüpgaz kamyonu ile bazı otomobillerin kaldığı bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı su altı arama kurtarma ekibi, geçitte mahsur kalan araçları kurtarmak için çalışıyor. Ekipler ayrıca, sağanak yağış devam ederken vidanjörler ve motopomplarla geçitteki suyun tahliyesine devam ediyor.

Bu arada, Balgat'taki bazı sokaklar da su altında kaldı. Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği Çetin Emeç Bulvarı trafiğe kapatıldı.

TRAFİKTE UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Aşırı yağışlar nedeniyle Konya ve Eskişehir yolunda trafikte uzun kuyruklar oluştu. Konya yolundaki alt geçidi su basması nedeniyle trafik tek şeritten sağlanıyor.

Trafik ekipleri, selin olduğu bölgelerde araçları farklı güzergahlara yönlendiriyor. Bazı araçların yolda kaldığı Konya yolunda küçük çapta maddi hasarlı trafik kazaları da meydana geldi.

Belediye ekipleri, rögar kapaklarını temizleyerek sel sularının akması için çalışıyor. Bu arada, Konya Kepekli Kavşağı ve burada bulunan evlerin çatıları, dolu yağışı nedeniyle beyaza büründü.

70. GÜN ALTGEÇİDİ'NDEN İKİ ARAÇ ÇIKARILDI

Başkent'te öğle saatlerinde yağan dolu ve sağanak nedeniyle su altında kalan Balgat Çetin Emeç Bulvarı'ndaki 70. Gün Altgeçidi'nden iki araç çıkarıldı.

Altgeçitte, Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından başlatılan kurtarma çalışmaları sürüyor. Çalışmalar sırasında bir tüp kamyonu ile bir kamyonet su altından çıkartıldı. Ekipler, vidanjörler ve motopomplarla geçitteki suyun tahliyesine devam ediyor.

Bu arada, araçların sudan çıkarılması çalışmaları sırasında iki itfaiye görevlisi ellerinden hafif şekilde yaralandı. Altgeçitte bir aracın daha su altında bulunduğu ihtimali üzerine dalgıçlar çalışmalarını devam ettiriyor.

Çalışmaların sürdürüldüğü kavşağın, trafiğe kapalı olması dolayısıyla bölgedeki araçları farklı güzergahlara yönlendiriyor.

Öte yandan Konya Kepekli Kavşağı'nda ulaşımın normale döndüğü öğrenildi.

KIRIKKALE İLE ANKARA'NIN MAMAK VE ELMADAĞ İLÇELERİNDE KUVVETLİ YAĞIŞ VE DOLU BEKLENİYOR

 Kırıkkale ile Ankara'nın Mamak ve Elmadağ ilçelerinde kuvvetli yağış ve dolu bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan ''meteorolojik uyarı''da, Kırıkkale ile Ankara'nın Elmadağ ve Mamak ilçelerinde, saat 20.00'ye kadar kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış ve dolu beklendiği ifade edildi.

İlgililerin ve vatandaşların, ani sel, su baskını, heyelan, dolu, trafikte aksama ve yıldırım gibi oluşması muhtemel risklere karşı dikkatli ve tedbirli olması istendi.

VALİ YÜKSEL: GENEL HAYATI OLUMSUZ ETKİLEYEN BİR DURUM YOK

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, başkentte şu anda yağmur ve gök gürültüsü dışında hayatı olumsuz etkileyen bir durum yaşanmadığını belirtti.

Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara'da 84 yıldır bu oranda bir yağış olmadığını belirterek, senenin ilk günlerinden itibaren tempolu yağışların görüldüğünü söyledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün saat 13.00 itibariyle dolu ve kuvvetli yağış uyarısı yaptığını anımsatan Yüksel, bunun üzerine kamu kurum ve kuruluşlarının uyarıldığını ve gerekli önlemlerin alındığını ifade etti.

Şu an itibariyle 1 saatte metrekareye düşen yağış miktarının Kızılay'da 13,4, Haymana'da 10,8 olduğunu anlatan Yüksel, ''Bunlar çok olağanüstü yağışlar değil gök gürültüsü olduğunda insanlar paniğe kapılıyor. Ankara'da şu anda yağmur ve gök gürültüsü dışında genel hayatı olumsuz etkileyen bir durum söz konusu değildir'' dedi.

Yağış nedeniyle hayatı olumsuz etkileyen bir durumun yaşanmadığına dikkati çeken Yüksel, özellikle Çankaya ve Gölbaşı ilçelerine dolu yağdığını, şu andaki teknik kayıtlara göre bazı alt geçitlerde su birikintilerinin olduğunu söyledi.

Vali Yüksel, yağışların akşam saat 20.00 itibariyle kenti terk edeceğini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • Mustafa Kemal 12 yıl önce Şikayet Et
    milletin ferdi. Kardeşim iyi yapılan işlere lafımız yok. Adamlar kendileri açıklama yapıyor. Bir Mühendislik hatası var diye. Sen Kraldan daha kralcı oluca yorumların sırıtıyor.
    Cevapla
  • milletin ferdi 12 yıl önce Şikayet Et
    Ben lafımızı seçime göre, konjoktüre göre belirlemem. Doğru her zaman doğrudur.. Hesap sorulur elbet, ama insaf elden bırakılmaz. Şu çoğu yorumcunun yorumuna bakar mısınız? Gökçtek i adeta hizmet ettiği için eleştiriyorlar. Bu eleştirilerin, kazaları azalttığı bilindiği ve görüldüğü halde Nuray Mert in duble yolları şiddetin altyapısını oluşturmak için yapıyorlar demesinden bir farkı var mı? Asıl benim tutumum milletin parasıyla yapılan hizmetlere, milletin vergilerine sahip çıkmaktır. Haksız eleştiriyle ancak iş yapan adamın şevkini kırarsınız. Laf olsun siyasi muhalefet olsun diye eleştiri yapılmaz. Bu anlayışınızla; size kalsa bu yapılan hizmetleri tekrar yıkarsınız. Hem millete tekrar eziyet edersiniz, hem de milletimizin kaynaklarını israf edersiniz. Haklı haksız olmaya bakmaksızın savunmaya yalakalık diyemezsiniz. Derseniz asıl sizin haksız eleştirileriniz muhalefete yalakalık olur.
    Cevapla
  • Mustafa Kemal 12 yıl önce Şikayet Et
    milletin ferdi. Seçim bitti kendine gel. Yetkili bir hata olduğunu kabul ediyor sana ne oluyor. Millet tabiki hesap soracak. Bizim vergilerimizle yapılıyor. Yuh artık yalakalık kemiklere işlemiş...
    Cevapla
  • milletin ferdi 12 yıl önce Şikayet Et
    Nankörler! Gökçek tarafından alt üst geçitler köprülü kavşaklar yapılmasaydı ne olurdu hiç düşündünüz mü?. Keçiörenden merkeze gelmek 25 sene önce bile bir saati buluyordu. O zamanki nüfusu araba sayısını düşünün, bir de şimdikini düşünün öyle konuşun. Bunu bir de Sincan gibi daha uzak semtler için düşünün ve kendinize gelin. Vasıtayla gelen her Ankaralıya; hergün yarım saat, bir saat, hatta daha uzun süre Gökçek in katkısı var. Allah (CC) milletimizi nankörlükten inkardan, ne istediğini bilememekten ve şaşkınlıktan korusun! Allah (CC) içimizdeki bu tür insanlar yüzünden bizi cezalandırmasın. Amin!
    Cevapla
  • milletin ferdi 12 yıl önce Şikayet Et
    Yuh olsun, redirect arkadaşın dışında aklı başında bir yorum yapabilen çıkmamış.. Kimi alt geçidin 70 günde yapılmasını diline dolamış, kimi olayı doluya değil de Gökçek�e bağlamış. Alt geçidin 70 günde bitirilmesi başarı değilse, Kılıçdaroğlu�nun SSK hastanelerinin badanasını 4-5 yılda bitirmesi çok büyük başarıdır (!) o halde. Ne olmuş? Beton firizi almadan işe devam etmişler de yol mu çökmüş de 70 günde bitirilmesini eleştiriyorsun? İnşaat uzadıkça kanal genişliği mi artıyor yoksa? Öğlen vakti akşam vakti gibi karanlıktı. Havanın ne kadar yüklü olduğunu anlamamak için kör olmak lazım artık. Metrekareye 50 kg yağış düşmüş. Altgeçide doğru nehir gibi sel akıyordu. En gelişmiş ülkelerde bile bundan çok daha fazlası oluyor. Yuh olsun, tabii afetleri siyasi rant için kullananlara
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas: Savaşı sona erdirmeyen ateşkes teklifini kabul etmeyeceğiz
İsrail'den Batı Şeria'da kanlı baskın! Evi buldozerle yıktı, şehitlerin naaşlarını çaldı