Zalim babaya engelli oğuldan şarkı

Adana'da 8 aylıkken babasının vurduğu tekmeyle savrularak kafasını çamaşır makinesine çarpınca damarları genişlediği için zihinsel engelli olduğu ileri sürülen genç, babası için şarkı besteledi.

Zalim babaya engelli oğuldan şarkı
Zalim babaya engelli oğuldan şarkı
GİRİŞ 03.12.2011 11:41 GÜNCELLEME 03.12.2011 11:41

8 aylıkken babasının attığı tekme ile başını çamaşır makinesine çarparak beyin damarlarında genişleme meydana gelen Volkan Demirci'nin maddi imkansızlıklar nedeniyle ilaç tedavisi yarım kaldı. Doktorların tedaviyle 25-30 yaşlarında düzelebileceğini söylediği zihinsel engelli Demirci, kendisini bu hale getiren babası için "Zalim Adam" adlı bir şarkı besteledi. İspanyolca, Yunanca ve İtalyanca 20'den fazla beste yapıp gitarıyla söyleyen Demirci'nin tek hayali ise ünlü bir şarkıcı olup, kendisi gibi engelli kişilere yardım etmek.

Oğlu için mücadele veren anne Hülya Aslan, 20 yıl önce kendisinden 15 yaş büyük biriyle evlendiğini ve eşinden her gün dayak yediğini ileri sürerek, "Evlendikten hemen sonra hamile kaldım. Ancak eşim bebeği hiç istemediği için beni hamileyken sürekli dövdü. Buna rağmen 1991 yılında bir erkek çocuk dünyaya getirdim. Çocuğun ismini Volkan koyduk. Ancak eşimin şiddeti çocuk olduktan sonra da durmadı. Bu kez bebekle birlikte beni dövmeye başladı. Bir gün Volkan babasının bacağından tutup ayağa kalkmak isterken eşim ona tekme attı. Tekme sonucu oğlumun kafası çamaşır makinesine çarptı. Çarpma sonucu oğlumun nefesi kesildi. Ben eşime doktora götürelim dedim ancak o bir şey olmaz diye götürmedi" dedi.

Aradan 1.5 yıl geçtikten sonra eşinin şiddetine daha fazla dayanamayarak ayrıldığını belirten Aslan, şunları kaydetti:

"Eşimden ayrıldıktan sonra annemle birlikte yaşamaya başladım. Eşim bize nafaka bile vermediği için ben evlere temizliğe giderek oğlumla birlikte ayakta kalmaya çalıştım. Oğlum büyüyüp 7 yaşına geldiğinde okula başladı. Bir gün okuldan öğretmeni arayarak 'Volkan'ın ağzından burnundan kan geldi, biz doktora götürüyoruz' dedi. Ben hemen doktora gittim, doktor Volkan'ın küçükken kafasına darbe alıp almadığını sordu. Ben de 8 aylıkken babasının tekme atmasıyla kafasını çarptığını söyledim.

Doktor çarpma nedeniyle beyin damarında genişleme meydana geldiğini, bu nedenle zeka geriliği, bir nevi zihinsel engelliliğin söz konusu olduğunu, bu sebeple Volkan'ın geç öğreneceğini söyledi. İlaçla yapılacak tedaviyle Volkan'ın 25-30 yaşlarında düzelebileceğini söyledi. 17 yıldır tek başıma Volkan'ı ayakta tutabilmek için mücadele ediyorum. Artık dayanacak gücüm kalmadı, çalışamıyorum, bu nedenle ilaçlarını da alamıyorum."

Aslan, oğlunun babası emekli olduğu için onun üzerinden sağlık ve diğer konularda faydalanması gerekirken babasının bunu iptal ettirdiğini söyledi. Anne Hülya Aslan, oğlunun ilaç tedavisinin devam etmemesi durumunda zihinsel engelliliğinin artacağını söyledi.

"BABAMI İLK KEZ 10 YAŞIMDA GÖRDÜM, BENİMLE ÖLDÜRMEK OYUNU OYNAMAK İSTEDİ"

Volkan Demirci ise, babasının kendisini 2 yaşında bırakıp gittiğini ve hiç yardım etmediğini belirterek, "Ben babamı ilk kez 10 yaşında gördüm. O zaman da bana annemi kötülemeye çalıştı. Ben de annemi savunduğum için bana 'Seninle bir oyun oynayalım, gel bıçak alıp öldürme oyunu oynayalım' diyerek beni tehdit etti. Ben de korkup evden kaçtım. Birkaç kez de annem nafaka talebinde bulunduğu için mahkeme çıkışlarında babamı gördüm" diye konuştu.

Yunanca, İspanyolca ve İtalyanca şarkılar söyleyen ve gitar çalan Volkan Demirci, 20'nin üzerinde beste yaptığını anlattı. altını çizerek, "Bir bestemi babam için yaptım. Bana vurup küçük yaşta engelli yaptığı için ona bana yaptıklarını anlatan 'zalim adam' isimli şarkı yazdım. Onun bana yaptıklarını unutmamak için sürekli söylüyorum" dedi.

Demirci, en büyük hayalinin ileride ünlü bir şarkıcı olup kendisi gibi engelli kişilere yardımcı olmak olduğunu söyledi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yıldızların altında tarihi yolculuk
Mehmet Şimşek ve kredi iddiaları sonrası IMF'den Türkiye açıklaması