Galatasaray Üniversitesi'nde yangın!

Beşiktaş Ortaköy'de bulunan Galatasaray Üniversitesi'nin sahil tarafındaki ders görülen binada, yangın çıktı. Galatasaray Üniversitesi'nde çıkan yangın saatler sonra kısmen kontrol altına alındı.

GİRİŞ 22.01.2013 20:18 GÜNCELLEME 23.01.2013 02:38

Galatasaray Üniversitesi Beşiktaş kampüsündeki tarihi ahşap binada yangın çıktı. Yanan tarihi binanın çatısı çöktü. Yangına karadan ve denizden söndürme araçlarıyla müdahale edildi.

Üniversitenin Ortaköy'deki kampüsünde bulunan 1871 yılında inşa edilen tarihi ahşap binanın 3. katında iddiaya göre bir öğretim görevlisinin odasındaki elektrik kontağından yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın ahşap binayı sardı. Çatıya sıçrayan yangına itfaiye ekipleri denizden ve karadan müdahale etti. Yangının büyümesi üzerine olay yerine Sarıyer, Beşiktaş, Şişli ve Beyoğlu itfaiyesi ekipleri geldi. Ayrıca denizden de 3 söndürme aracı ile yangına müdahale edilmeye başlandı.

TARİHİ BİNANIN ÇATISI ÇÖKTÜ

Tarihi binadaki yangına su ve köpükle müdahale edilirken, binanın yanan çatısında çökme meydana geldi. Yangının çevredeki binalara sirayetini önlemeye çalışan itfaiye ekiplerinin binada öğrenci olması ihtimaline karşı arama yaptığı görüldü. Yangın alanına giren polis ekipleri ise anonslarla içerideki öğrencilerin ve çalışanların dışarı çıkması için uyarıda bulundu. İtfaiyenin çalışması sırasında, polis de Çırağan Caddesi'ndeki trafiği durdurdu.

Yangın nedeniyle polis ekipleri Beşiktaş-Ortaköy yolunu tamamen trafiğe kapattı. Binandan çıkan dumanlar ise yer yer trafiğe kapanan yolu kapladı. Çıkan yangın nedeniyle dumanlardan etkilenenler ise ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 2 saatlik çalışması sonucu kontrol altına alınan yangından geriye kül olmuş ve büyük hasar görmüş tarihi binanın kalıntıları kaldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

'HÜZÜNLE İZLİYORUZ'
Yangın sırasında binada olan Doçent Doktor Özlem Yüce, yangın anını canlı yayında NTV'ye anlattı. Yüce şunları söyledi:"3. katta öğretim üyelerinin odaların bulunduğu katta, bir öğretim üyemizin odasından dumanlar yükseldi. Dumanları görünce binayı tahliye ettik. 5-6 dakika içerisinde itfaiye ekipleri geldi. Soğutma çalışmaları yaptıklarını düşünürken, bina birden alev aldı. Tahmin edersiniz ki ahşap bina ve içerisinde kitaplar var. Binada bulunan az sayıdaki öğrenci de tahliye edildi. Panik yaşanmadı, düzgün bir şekilde tahliye işlemleri yapıldı. Yangının elektrik kontağından çıktığı tahmin ediliyor. Maalesef binamızın yanışını hüzünle izliyoruz."

ÜNAL AYSAL'DAN AÇIKLAMA
Galatasaray Üniversitesi'ndeki yangınla ilgili konuşan Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, "Sebebi ne olursa olsun bir an önce binanın tadilatını yapıp yeniden eğitime kavuşturmak istiyoruz" dedi.
Üniversitenin Ortaköy'deki kampüsünde tarihi ahşap binada çıkan yangına, çok sayıda itfaiye ekibi karadan ve denizden müdahale etti. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın, itfaiye ekiplerinin 2,5 saatlik çalışmasın sonucu kısmen kontrol altına alındı.

Olay yerine gelerek yetkililerden bilgi alan Galatasaray spor kulübü Başkanı Ünal Aysal, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Aysal, "Tarihi bir eğitim binasıydı. Sebebi ne olursa olsun biran önce tadilatını yapıp yeniden eğitime kavuşturmak istiyoruz" dedi.


Gazetecilerin sabotaj iddialarına ilişkin sorularını cevaplayan Aysal, "O polisin incelemeleri sonucu ortaya çıkacak. Ancak şimdilik sebebinin bir kaza olduğunu düşünüyoruz" dedi.


KABATAŞ LİSESİ'NDE YATILI OKUYAN ÖĞRENCİLER TAHLİYE EDİLDİ

Galatasaray Üniversitesi'nde akşam saatlerinde çıkan yangın sonrasında bitişiğindeki Kabataş Erkek Lisesi'nde yatılı okuyan öğrenciler tahliye edildi.

Zabıta aracından okulun boşaltılması yönünde sürekli anons yapıldı. Okulu boşaltan öğrenciler yoğun dumanla kaplı yollarda zorlulkla yürüdü. Bir elleriyle ağızları mendille kapatan öğrenciler bir elleriyle de valizlerini, çantalarını taşıdı. Bir çok öğrencinin yoğun dumandan etkilenerek öksürdüğü görüldü. Astım hastası olduğu öne sürülen bir kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Polis araçlarından panik yapılmaması yönünde sık sık anonslar yapıldı. Polisler yoğun duman altında el fenerleri ile yoldan geçenleri uyardı. Bir polisin montunu ağzına çekerek görev yapması dikkat çekti. Polis yangın bölgesine gidenleri geri dönmeleri yönünde sürekli uyardı. Bazı görevliler de fosforlu iş elbiselerinin otomobillerinin bagajından çıkarak giydikleri görüldü. Polis yangın bölgesini gidilmemeis için caddeyi güvenlik çemberiyle kapattı. Yoğun dumandan kurtulanların 'Şükür Allah'a diye dua ettikleri görüldü.

 BİNANIN TARİHÇESİ
Resmi adı İbrahim Tevfik Efendi Sahilsarayı olan bina, Sultan Abdülaziz döneminde 1871 yılında inşa edildi.

Uzun yıllar Galatasaray Lisesi'nin kız bölümü dersliği ve yatakhanesi olarak kullanıldıktan sonra Galatasaray İlkokulu'na tahsis edilen bina, 1992 yılından bu yana Galatasaray Üniversitesi'ne ev sahipliği yapıyor.

KAYNAK: CİHAN, AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan kesin çözüm için talimatı verdi! Türkiye gündeminden düşecek...
Selçuk Bayraktar'dan İran'daki helikopter kazasıyla ilgili son dakika açıklaması!