İşte küle dönen Galatasaray Üniversitesi

Galatasaray Üniversitesi'nde dün akşam çıkan yangının oluşturduğu hasar günün aydınlanması ile ortaya çıktı.

GİRİŞ 23.01.2013 09:13 GÜNCELLEME 23.01.2013 19:09
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Dün akşam saat 20.00 sıralarında Beşiktaş Çırağan Caddesi üzerindeki Galatasaray Üniversitesi'nde çıkan yangının ardından, tarihi üniversitede meydana gelen hasar gündüz ortaya çıktı.

Yangının tarihi binaya verdiği zarar, günün aydınlanmasıyla birlikte ortaya çıktı. Küle dönen binanın içerisinde bulunan dosyalar, kitaplar ve rafların tamamen yanmış hali dikkatlerden kaçmıyor. Yanan tarihi ahşap kapı ve pencereler dikkat çekiyor. Adeta harabeyi andıran binada olay yeri inceleme ekiplerinin çalışması ise sürüyor.

Akşam çıkan yangının ardından itfaiye ekiplerinin sabaha kadar süren soğutma çalışmaları halen devam ediyor. Tarihi binanın bazı bölgelerinden dumanların yükseldiği gözlenirken, gece yarısından itibaren kontrol altına alınan yangının sabah saatlerinde tamamen söndürüldüğü kaydedildi.

Bugün sabah saatlerinde üniversiteye gelen yetkililer, okulda oluşan hasarın boyutlarını inceliyor.

Galatasaray Üniversitesi Rektörlüğü'nden çıkan yangınla ilgili gündüz saatlerinde kamuoyuna açıklama yapılması bekleniyor.


KAYNAK: CİHAN, İHA
YORUMLAR 4
  • Ömer Taş 11 yıl önce Şikayet Et
    planlı bir olay . boğazın en güzel yerinde okulun ne işi var dimi?? siz o okulları,tarihleri yakıp yerine otel dikme derdindesiniz..tesadüf eseri bir yangın değil bu.. para için namusunu satan zihniyetlerin işi..
    Cevapla
  • Önder ASLAN 11 yıl önce Şikayet Et
    ....... tarihi eser statüsündeki binalarda, tarihi korumak ve zarar görmemesi için çivi bile çaktırmak istemeyen zihniyetteki insanların eseridir bu. yangın algılama sistemi, gazlı söndürme sistemi yaptırmış olsaydınız, şu andaki kaybınız daha az veya hiç seviyesinde olurdu.
    Cevapla
  • hursit dilaver 11 yıl önce Şikayet Et
    sünni ömer, ermeni sara,3 alevi,gassaray ve madam miterand... fransada 3 pkklı öldürülüp, ömer adlı bir sünninin de üstüme bu yıkılınca, bakıyorsunuz fransız ca eğitim yapılan ve fransız destekli gassaray üniversitesi yanıveriyor. ne yapalım yani..konuya bir de burdan bakasınız diyor wahsibatılıco..o boşa konuşmaz bilesiiiz..şu fransız muhibleri ne alemde acaba..o feriye saraylarını nasıl da bu fransızlara verdiniz. boğazın en güzel yalısını, sarayını..onlar istedi tabi..eliniz mahkum verdiniz. coşkun kırca ile süleyman demirel 1992de 93de falan etkiliş ve yetkililerd i di mi..bir de fransız merakını siz 50 yıl öncesinden madam miterandı bilirmisiniz..hani diyarbakırdan fransaya götürdüğü kürt bebelerinin dişlerini inek dişi gibi kontrol ederek götürdüğü..bilin diye söyledim.. unutmayın fransızı..illa da sütçü imamla hatırlamayın.
    Cevapla
  • Ahmet Gül 11 yıl önce Şikayet Et
    tarihimizi silip, kazımak yok etmek isteyenlerce yakıldı.!. ah benim dünya cenneti ülkem, senin düşmanların burda aramızda yaşıyor, araştırma sonuçu, cereyan kontağından yandı ve bizde inandık . !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de 34. haftanın VAR kayıtları yayınlandı
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!