AK Parti kazanınca BDP hazmedemedi

Şanlıurfa Ceylanpınar'da AK Parti adayı Menderes Atilla'nın seçimi kazanmasını hazmedemeyen BDP'liler ortalığı savaş alanına çevirdi.

GİRİŞ 02.04.2014 07:49 GÜNCELLEME 02.04.2014 09:36
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

AK Parti'ye oy veren vatandaşların ev ve işyerleri talan edildi, kamu binalarına zarar verildi. İlçede 1 ay gösteri yapmak yasaklanırken Atilla 'Evden dışarı çıkamıyoruz' dedi. 

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde belediye başkanlığı seçimlerini AK Parti adayı Menderes Atilla'nın 755 oy farkla kazanması üzerine ilçede başlayan olaylarda çok sayıda işyeri hasar gördü. AK Parti İlçe Başkanlığı'nın da göstericiler tarafından tahrip edildiği olaylarla ilgili bilgi veren Menderes Atilla, BDP'li grubun AK Parti'ye oy verenlerin işyeri ve evlerine saldırdığını, bu yüzden kendisinin de konutundan dışarı çıkamadığını belirtti. Atilla, güvenlik güçlerinin duruma el koymasını beklediklerini kaydetti.

OYLAR YENİDEN SAYILDI

Seçimleri kazanan AK Parti'li Menderes Atilla, seçim sonuçlarına itiraz eden grubun itirazları sonucunda oyların yeniden sayıldığını, bu kez de AK Parti'nin oylarında artış olduğunu söyledi. Bunun üzerine sonuçlara itiraz eden BDP yanlısı göstericilerin kendilerine saldırdığını ifade eden Atilla, grubun AK Parti ilçe başkanlığı, işyerleri ve evlerine saldırdıklarını kaydetti. Evlerinden başka gidecek bir yerleri olmadığını belirten Atilla, güvenlik güçlerinin gerekli önlemi almaması ve evlerine saldırı olması halinde kendilerini savunacaklarını belirtti.

BDP'LİLER ZARAR VERMEYE DEVAM EDİYOR

Polisin biber gazı ile müdahale ettiği eylemcilerin Ak Parti'ye ait seçim bürosu, bazı araçlar ile park ve sokaklara zarar verdikleri görüldü. 

CEYLANPINAR'I SAVAŞ ALANINA ÇEVİREN GÖRÜNTÜLER-TIKLA

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdulkerim Gök'ün annesinin evine ve kardeşinin otomobiline molotoflu saldırı düzenlendiği iddia edildi. 

KAYNAK: YENİ ŞAFAK-HABER7
YORUMLAR 15
  • Ejder Ejderha 10 yıl önce Şikayet Et
    zeki çelik. her akpartili bu soruyu kendine sormalı. güneydoğuda bayan polisimizi yakarak öldürenler de serbest kaldı. bunları bu kadar azdıran iktidarımızdır. oy veren herkesin sorumluluğu var, tabi anlayana.
    Cevapla
  • murat yıldırım 10 yıl önce Şikayet Et
    hazımsızlık. hazımsızlığa karbonat iyi gelir sayın bedepeliler...
    Cevapla
  • A Sabirlar 10 yıl önce Şikayet Et
    AK Parti kazanınca BDP hazmedemedi . Burada masum müslüman kürtlerin yaptığına inanmıyorum. Bdp aba altından sopa gösterdi yıllarca orada ki gerçek masum kürtlere, yaşam haklarına her zaman müdahele etti, şimdi de hakkıyla kazanan bir belediye başkanına. bunlar asla barış istemez çünkü ekmekleri üzerinde ki kaymak alınıyor.
    Cevapla
  • zarina amirova 10 yıl önce Şikayet Et
    Çözüm Türk İslam Birliği ve ilmi mücadele. Başbakan Erdoğan'ın en aciliyetli görevi PKK tehdidinin kalkmasını sağlamaktır
    Cevapla
  • urfacesur 10 yıl önce Şikayet Et
    fikirler. elbette bizde üzülüyoruz ceylanpınardaki olaylar için. ama yorumlarda hakaret edilmesin çünkü onlarda türk vatandaşı sonuçta. keşke adil bir seçim olsaydıda bu olaylar olmasaydı diye düşünüyorum. şiddetle hiç bir sorun çözülmez bence. ve yine şahsen iddaa ediyorum ki ceylanpınarda seçim iptal olsa tekrardan yapılsa bdp çok fark atar ve alır seçimi. bu benim kendi düşüncem. yani kimin asıl orda kazandığı bellidir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya ekonomik büyümesine katkı sağlayacak ülkeler açıklandı! Türkiye kaçıncı sırada?
22 yıldır çalıştığı belediyeye başkan oldu! Kazma kürek çalışmaya devam ediyor