Dokunulmazlık oylamasında kim fire verdi?

Meclis'te dokunulmazlıklarla ilgili oylamada, daha önce 'destek vereceğiz' diyen CHP'nin HDP'yle ittifak yapması dikkat çekti.

Dokunulmazlık oylamasında kim fire verdi?
Dokunulmazlık oylamasında kim fire verdi?
GİRİŞ 17.05.2016 21:57 GÜNCELLEME 18.05.2016 10:19
Bu Habere 120 Yorum Yapılmış

AK Parti'nin dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin teklifinin Meclis çatısı altında görüşülmesi yönündeki önerisi oylanırken, sonuçlar doğrultusunda ortaya çıkan tablo CHP'nin de HDP'yle birlikte hareket ettiğini gösterdi.

YENİDEN CHP-HDP İTTİFAKI

Dokunulmazlık sürecindeki kritik eşik olan ilk turda 348 oy 'evet' dedi. Meclis'te oylama sırasında 314 vekili bulunan AK Parti'nin fire vermeden desteklediği teklife MHP'nin 34 vekiliyle destek verdiği düşünülüyor. Bu tablo doğrultusunda süreci başından beri desteklemeyen HDP ile CHP'nin de ittifak kurduğu görülüyor.

KILIÇDAROĞLU ÖNCE "DESTEK VERECEĞİZ" DEDİ, SONRA ÇARK ETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dokunulmazlıkların kaldırılması tartışmalarıyla ilgili, "Davutoğlu'na çağrıda bulunuyorum. Ben dahil bütün dokunulmazlık dosyalarını Meclis'e getirin. Dokunulmazlıkları kaldıralım ve gidip yargı önünde hesap verelim" ifadelerini kullanmıştı. Kılıçdaroğlu bu açıklamasından kısa süre sonraysa çark ederek, dokunulmazlık sürecini 'tiyatro' olarak nitelemişti.

Kaynak: Yenişafak

YORUMLAR 120
  • Cesur 7 yıl önce Şikayet Et
    Kemalin almanya ziyareti herseyi acikliyor tasmalar kimin elinde gun gibi ortada demirtasin ki daha da karmasik bi yanda rusya bi yanda abd bi yanda ab.kimlere oy verdiginizi gorun
    Cevapla
  • ALİ VEYA VELİ 7 yıl önce Şikayet Et
    Her zaman derim CHP,hdp den daha tehlikeli bir partidir.Dönek partidir kime hizmet ettiği belli değildir.hiç değilse hdp ben pekaka yım diyor ne oldukları bellidir.
    Cevapla
  • NURİ 7 yıl önce Şikayet Et
    Ar damarı çaatlarsa aadamın vay haline. İşte bu durum ondandır.
    Cevapla
  • YAKAMOZ 7 yıl önce Şikayet Et
    figen referandum geliyor çok gülüşün bitmeden göz yaşların boyalarını dökecek yanında mendil taşımayı ve ortağın chp ye teşekkürü unutma onlarda sizdendir ortağınızdır
    Cevapla
  • Harn harmancı 7 yıl önce Şikayet Et
    Ey chp senin Bu yaptığın tarihimizde kara bir leke olarak yerini alacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beşiktaş'ta çok sayıda araç birbirine girdi! Ortalık savaş alanına döndü
"Bu adamlar  Erdoğan’a niye bu kadar hakaret ediyor Fatih?"