Kazakistan'dan Bekir Karlığa’ya büyük onur!

Kazakistan Al-Farabi Milli Üniversitesi Prof.Dr. Bekir Karlıağa’ya fahri doktora verdi.

Kazakistan'dan Bekir Karlığa’ya büyük onur!
Kazakistan'dan Bekir Karlığa’ya büyük onur!
GİRİŞ 14.04.2016 11:08 GÜNCELLEME 14.04.2016 11:55
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi, Başbakan Başdanışmanı ve Medeniyetler İttifakı Türkiye Eşgûdüm Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bekir Karlığa'nın kaleme aldığı “Bir Medeniyet Düşünüıü Farabi” kitabı, Kazakistan”da Kazakça ve Rusça olarak yayınlandı. Türkçe ve İngilizcesi, İstanbul Uluslararası Medeniyet Araştırmaları Derneği(MEDAR) ve Türk Dünyası Vakfı tarafından yayınlanan bu eser, 25-27 Nisan 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan”ın katılımıyla Azerbaycan'ın başkenti Bakûade yapılacak olan Medeniyet-ler İttifakı VII. Büyük Forumu vesilesiyle düzenlenecek özel Farabi oturumunda katılımcılara dağıtılacak.

Kazakistan Al-Farabi Milli Üniversitesi Senatosu, 5 Nisan 2016 tarihinde oybirliği ile aldığı kararla, Başbakan Başdanışmanı ve Medeniyetler İttifakı Türkiye Eşgûdüm Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bekir Karlığa'ya Fahri Doktora verdi. Kazakistan- Al-Farabi Milli Üniversitesi konferans Salonunda yapılan törende, Prof. Dr. Bekir Karlığa, tarih boyunca insanoğlunun ortaya koyduğu kalıcı eserlerin en özgünün medeniyet olduğunu ve medeniyet konusunda başlı başına 3 ayrı eser yazan tek düşünürün Farabi olduğunu beliıtti. Bu nedenle “Bir Medeniyet Düşünüıü Farabi” kitabının Kazakça ve Rusçaya tercüme edilmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek Kazakistan Al-Farabi Milli Üniversitesi Rektörü ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür etti.

Ayrıca metnin kendisi tarafından hazırlanan ve büyük bir bölümü Farabi'nin doğduğu yer olan Türkistan'ın Otrar kenti ve çevresinde çekilen“Bir Medeniyet Düşünüıü Farabi” belgeselinin Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Medeniyetler İttifakıVII. Büyük Forumu'nda yapılacağını bildirdi.

YORUMLAR 2
  • tuman 8 yıl önce Şikayet Et
    yakışır hoca derya deniz misali,en azından eserleri harika.
    Cevapla
  • halil 8 yıl önce Şikayet Et
    Adam Melih GÖKÇEK'e ne kadar da benziyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye ve Almanya'dan İsrail'e uyarı niteliğinde açıklama
Anayasa Hukukçusu uyardı! Bu hata tekrar yapılmamalı