İsmail Menekşe'nin suluboya tabloları

Sanatçı İsmail Menekşe’nin suluboya resimlerinden oluşan resim sergisi bu akşam açılacak ve 8 Mayıs tarihihe kadar Bahariye Sanat Galerisi’nde açık kalacak. Sergide yer alacak dört özel tabloyu buradan inceleyebilirsiniz..

İsmail Menekşe'nin suluboya tabloları
İsmail Menekşe'nin suluboya tabloları
GİRİŞ 20.04.2007 16:19 GÜNCELLEME 20.04.2007 16:19

Sanat Eleştirmeni Ümit Gezgin İsmail Menekşe’nin eserleri hakkında şunları söylüyor:

“ İsmail Menekşe; İstanbul’u kurgunun, realitenin, şiirin tam orta noktasında yeniden kurmak, yeniden var etmek, yeniden onu, şiirsel bir imgenin bin bir haline dönüştürmek istiyor. Bunda da başarılı oluyor. O Haydarpaşa tarihselliği, bir siluet gerçekliğine, bulutsu bir tekniğin resimselliğine dönüşürken; vapurlarla birlikte yeniden kağıdın beyaz gerçekliği içinde,tülsü bulutsu bir var oluşa dönüşüyor.

Zorlamasız, içten bir tekniği var İsmail Menekşe’nin; severek, hazmedilmiş bir estetik bilincin izinden giderek resmi oluşturduğunu gösteriyor sanatçının bütün çalışmaları. İstanbul bütün pitoresk yapısıyla, suluboyanın değişken, büyülü akışkanlığı içinde, renk-biçim katsayısı olarak yeniden oluşuyor.

Kıpır kıpır bir hareket, yüzeyde gezinen renk dalgalarıyla birleşerek; yaşayan bir kentin, tarihsel bir gerçekliğin, kısacası İstanbul’un bütün hayal ufkunu; vapurla, mekanla, İstanbul’un anlatılmaz, yaşanır siluetiyle var olan o derin espası; resmin yüzeyine taşıyor; resim tekniğinin sıcaklığı, sanatçının samimiyeti içinde yeniden bir İstanbul masalı olarak, bu sefer görsel illuzyon boyutunda ortaya çıkıyor… “


SANATÇININ SERGİDE YER ALACAK DÖRT TABLOSUNA BU LİNKİ TIKLAYARAK ULAŞABİLİRSİNİZ...

Bahariye Sanat Galerisi

Caferağa Mah. Kadife Sok. Kızıltunç Apt. No: 1/1 Kadıköy – İstanbul
Tel: 0216 414 55 06 Faks: 0216 349 04 85


www.bahariyesanat.com  
bahariyesanat@superonline.com info@ bahariyesanat.com


Galeri Pazar, Pazartesi hariç hergün saat 11.30- 18.00 saatleri arasında açıktır.


(haber7)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'dan son dakika İsrail ve Hamas açıklaması! Yeni kararı duyurdular
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin şampiyonluk ihtimalleri! İşte tüm hesaplar...