Dizi film ve sinemalarla ilgili flaş karar

Dizi film ve yabancı filmlerin Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğinden yararlanabilmesinin önünü açan kanun teklifi TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Tasarıda reklam süreleriyle ilgili d eönemli kararlar yer alıyor.

Dizi film ve sinemalarla ilgili flaş karar
Dizi film ve sinemalarla ilgili flaş karar
GİRİŞ 21.12.2018 21:09 GÜNCELLEME 21.12.2018 21:10
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Sinema filmlerinin değerlendirilmesi ve sınıflandırılması ile desteklenmesi hakkında kanunda değişiklik yapılmasına dair kanunu teklifi TBMM'de.

Teklife göre, Yerli film yapımcılarına 60 milyon lira destek sağlanacak.

SÜRE EN FAZLA 10 DAKİKA OLACAK

Sinemlarda film başlamadan reklam süresi en fazla 10 dakika olacak

 

 

YORUMLAR 33
  • belde 5 yıl önce Şikayet Et
    film ve diziler tamamen hayattan kopuk. toplumda en marjinal ne olan olacak olaylar kurgulanıyor ve empoze ediliyor. bu hayat hayat değil. şiddetin her türlüsü gösterimde, kimsenin bundan ders aldığını zannetmiyorum. hatta daha da özentiye sebep oluyor. kimse bize bunlara özenilmediğini iddia edemez. tv programlarının yemek, realit şov, yarışmaların hepsi dünya dan kopya programlar. uyuma ey millet kendine gel , kendin ol.
    Cevapla
  • Cemal 5 yıl önce Şikayet Et
    Herkesi Cimer'e yazmaya davet ediyorum. Filmler gösterime girdiğinde 1 sansürlü 1 sansürsüz (normal olduğu şekilde) seans olarak yayınlanmasını talep edelim. Hadi hep beraber ertelemeden yazalım. Bu günah akımına engel olalım inşaallah. Gayret bizden, takdir Allah'tan.
    Cevapla
  • izzet 5 yıl önce Şikayet Et
    Dizi olayı çığırından çıkmış durumda adeta Amerikan filimlerinin kopyaları durumunda büyük çoğunluğu .Müslüman Türk gelenek ve göreneklerinin yaşam tarzının dışında aile yapımıza ters birer senaryo çoğunluğu .kim kimin karısı .kimin çocuğu kimden gibi gayri ahlaki senaryolar var .
    Cevapla
  • Akif 5 yıl önce Şikayet Et
    Şu diziler yüzünden milletin gecesi boşa gidiyor. Sorumsuz ana babalar çocuklarının yanında her türlü dolabın döndüğü dizileri izliyor. Dizilerin süresi 1,5 saati geçmemeli. İsteyen gitsin paralı kanallarda istediğini seyretsin.
    Cevapla
  • İbrahim 5 yıl önce Şikayet Et
    Sinema filmlerinde ve dizilerde küfürlü sahnelerin olmamasını da şart koşmalılar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye ve Almanya'dan İsrail'e uyarı niteliğinde açıklama
Büyükekşi'ye 'Bylockçu' diyen Ahmet Çakar beraat etti!