16. Anadolu Buluşmaları'nda "Dijital Çağ ve Dönüşen Dünya" konusu ele alınacak

Anadolu Federasyonu'yla birçok sivil toplum kuruluşu, akademisyen ve uzmanın katılımıyla bu yıl 16'ncısı düzenlenecek Anadolu Buluşmaları Sempozyumu'nda "Dijital Çağ ve Dönüşen Dünya" başlığıyla dijitalleşme gündemi masaya yatırılacak.

GİRİŞ 18.08.2022 15:24 GÜNCELLEME 18.08.2022 15:24
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ankara Kızılcaham'da 22-26 Ağustos arasında gerçekleşecek sempozyumla ilgili Fatih'te birçok STK temsilcisi ve uzmanın katılımıyla bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Sempozyuma ilişkin AA muhabirine açıklama yapan Anadolu Federasyonu Başkanı Turgay Aldemir, Anadolu Buluşmalarında 16 yıldır birçok önemli gündem maddesinin konunun uzmanları tarafından ele aldığını söyledi.

Dünyanın yeni bir sürece taşındığını dile getiren Aldemir, "Dijitalleşmeyle toplum 5.0 oluyor. Bu kadar imkan varken dünyanın sorunları hala varsa ortada bir organizasyon sorunu vardır. Sivil toplum kuruluşlarının sorunları yaşayanlarla çözenler arasında bir köprü olması gerektiğini düşünüyoruz. Biz de ülkemizin ve coğrafyamızın sorunlarını tespit ederek, tekliflerimizi, önerilerimizi ilgililere götürerek çalışmalar yürütüyoruz. Dijitalleşmenin elbette sorunlu tarafları var ancak bunu imkan, fırsat olarak görüyoruz" diye konuştu.

Aldemir, modern dünyanın birçok sorunu da beraberinde getirdiğine dikkat çekerek, "Sempozyumda, vicdanlı insanları bir araya getirerek, ortak geleceğimiz için insan aklının uzantısı olan yapay zekayı maksimum düzeyde insanlığın hizmetine sunmak amacıyla bir araya geliyoruz" ifadelerini kullandı.

Toplantıda, sosyal medyanın önemine de dikkat çekildiğini söyleyen Aldemir, içerik üretimi üzerine çalışılması gerektiğini vurguladı.

Turgay Aldemir, "Bugün çocuklarımız ekran başından kalkmıyor ve bu bir tehdide dönüşüyor. Bunun nedeni içeriğin bizim inanç, kültür, örf anlayışımızla çelişmesi, yoksa elindeki makineden kaynaklanmıyor. Dijital içeriğe eğitimi, kültürü, sanatı, diğeriyle iş yapmayı katarsak, yapay zeka üzerinden daha fazla farklılıklara saygı duyarak yeni toplumsal kalkınmayı sağlarsak, o zaman bu bir umuda dönüşür. Bu adeta kanserin tedavisini bulmaya dönüşür" değerlendirmesini yaptı.

Ankara Kızılcaham'da 22-26 Ağustos arasında gerçekleşecek sempozyumda, "Müslümanların Ahvali, Dünya Halleri, Medeniyet İnşası", "Dijital Çağı Anlamak", "Dijital Çağ, Zamanın Hızlanması ve Yönetilmesi", "Dijital Çağda Sivil İnisiyatifin Geleceği" başlıklı oturumlar yapılacak.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 2
  • Nedim baran 1 yıl önce Şikayet Et
    Şuan dünya sorunu olan dijitalleşme bizi kendi değerlerimizden uzaklaştırıyor ve bu kontrol altına Alınmazsa korkarım ki birisi Ey insan dediği zaman hiç kimse üzerine alınmayacak bu sorunu gündemine alıp yoğun Bi ekip çalışması yapan her bir bireyi yürekden tebrik ediyorum
    Cevapla
  • YUSUF YALÇINKAYA 1 yıl önce Şikayet Et
    Anadolu Federasyonu tarafından 16 yıldır organize edilen bu buluşmaların ümmet ve insanlık için çok faydalı ve seviyeli bir program olduğunu katılan bir kişi olarak yakinen biliyorum. Heyecanla bekliyoruz. Emeği geçenlerden Allah razı olsun...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
O ülkelerdeki PKK'lı sayıları Kandil'i geçti! İşte rakamlar
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler