Bahar Kapıda, Kelkit Vadisi'nin incisi Şebinkarahisar'da

Anadolu'yu dere tepe demeden gezen Bahar Kapıda, meraklı soruları ve keyifli sohbetleriyle kanal 7 ekranlarında izleyicisiyle buluşuyor. Bahar Kapıda, fındığın diyarı Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinden evlere konuk oluyor.

Bahar Kapıda, Kelkit Vadisi'nin incisi Şebinkarahisar'da
Bahar Kapıda, Kelkit Vadisi'nin incisi Şebinkarahisar'da
GİRİŞ 12.01.2024 17:04 GÜNCELLEME 12.01.2024 17:04

Dur durak bilmeden Anadolu'nun her köşesini gezmeye devam eden Bahar Kapıda, Bahar Gelir'in bitmek bilmeyen enerjisi ve Anadolu insanının samimi yaklaşımlarıyla eğlenceli dakikalara imzalara atıyor. Bahar Kapı'da bu hafta, tarih boyunca farklı medeniyetlerin yanı sıra pek çok Türk boyuna ev sahipliği yapmış Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinden renkli görüntüleri ekranlara taşıyor. Kar kış demeden ilçenin altını üstüne getiren Gelir, dört bir yanı gezerek izleyenlerini samimi bir yolculuğa çıkardı. İlçenin merkezinde yöre halkıyla horon tepen Gelir daha sonra 18.yy'dan bu yana gelen tescilli tekstil ürünlerinin üretim hikayesini kadınlardan dinledi ve çok etkilendi. Daha sonra Kılıçkaya Barajı'ına giden Gelir, baraj gölünde balıkçılık yapan bir üreticiden balıklar ve üretim süreci hakkında bilgi aldı. Her bir kafeste yaklaşık 25 ton balık olduğunu duyan Gelir, kulaklarına inanamadı. 

Gezisine Duman Köyü'nden devam eden Gelir, bahçesine misafir olduğu teyzelerle birlikte köyün lezzetlerini izleyenlerine tanıttı. Gelir, yaprak sarmasından, köy tereyağına, peynirden, pestil ve kömeye kadar birbirinden lezzetli ürünleri ekranlara taşıdı. Son olarak köyde ineğe kendi elleriyle lahana yedirmeye çalışan Gelir, ineğin onun üzerine doğru gelmesiyle panikleyerek oradan uzaklaştı. 

Anadolu’nun her köşesinden eğlenceli anlar, meraklı ve keyifli sohbetler ‘Bahar Kapıda’ programıyla her hafta sonu 21:20’de Kanal 7 ekranlarında…

Melike Kayabaşı Haber7.com - Kurumsal İletişim Sorumlusu
Haber 7 - Melike Kayabaşı
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
32 milyon çalışanın sorunu masaya geliyor! 5 yıl sonra bir ilk
Tayvan'dan son dakika Çin duyurusu! Savunma bölgesi ilan edildi: 22 askeri araç...