IŞİD emiri yaşlı adamla alay etti

IŞİD’in Halep emirinin küstah davranışlarını içeren video, sosyal medyada gündeme oturdu.

GİRİŞ 20.06.2014 12:12 GÜNCELLEME 20.06.2014 13:19
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Taha Dağlı'nın haberi...

Örgütün Suriye Halep emiri olan Ebu Bekir el Masri, Halep’e bağlı Cerablus kentindeki karargahında yaşlı bir adamı sorgularken görüntülendi.

IŞİD militanının elinde bir tabanca var. Bacak bacak üstüne atmış oturuyor, önünde diz çökmüş olan yaşlı bir sivil giyimli adam bulunuyor. Masri, elindeki tabancayı adama doğrultmuş halde yaşlı adamı sorguluyor.

Sözdeİslam dersi veren IŞİD militanının küstah davranışları dikkatlerden kaçmıyor. Militan elindeki tabancayla tehdit ettiği yaşlı adama, “Hazreti Muhammed kimdir” diye soruyor. Adam cevap veremiyor, Masri öfkelenip adamı tehdit ediyor.

Örgüt lideri daha sonra “En azından peygamberin adı ne” diye soruyor adam bilmediğini söylüyor.

Daha sonra yaşlı adam “gerçekten bilmiyorum, bana bunları kimse öğretmedi, siz öğretir misiniz” diyor.

Bunun üzerine Masri, “sana öğreteceğim” diyor, yaşlı adam ayağa kalkınca ise “otur yerine” diye bağırıyor.

Görüntünün devamında IŞİD lideri, yaşlı adamı yeniden silahla tehdit ediyor, yaşlı adama elini ve bacağını öptürüyor.

Militanın elini ve bacağını öpen adam birden korkuya kapılıyor çünkü IŞİD lideri elindeki tabancanın şarjörünü dolduruyor ve  gülerek mermiyi tabancanın ağzına getiriyor, bu durumdan korkan yaşlı adam “lütfen dur, dur” diye yalvarıyor.

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 27
  • Göksel ŞENTÜRK 9 yıl önce Şikayet Et
    işid mi değil mi bilmiyorum ama o adam deli değilse kurşunu haketmiş.. Adam gelmiş 70 yaşına en azından, ne dinden ne peygamberden haberi var. Bu yaşına kadar dağ başında mı yaşamış? Hiç ezan sesi duyup bu nedir diye sormamış mı? Hiç bir tanıdığı müslüman veya hristiyan veya yahudi vs yok mu? Ateistlerin içinde, dünyadan ayrı bir yerde mi büyümüş? Cebinden 3 kuruşu al bak nasıl dünyayı dar eder o adam ama iş dine geldi mi kimse bişey öğretmemiş. Kurşunu haketmiş vesselam.
    Cevapla
  • umutsuz 9 yıl önce Şikayet Et
    nerden biliyorsunuz isid emiri oldugu . atip tutuyorsunuz nerden biliyorsunuz isid emiri oldugu
    Cevapla
  • OĞUZHAN 9 yıl önce Şikayet Et
    Bence burada önemli olan şu bu adam müslüman mı? Müslaman ise bu ne cahillik!. IŞİD zalimdir. Bu videoda da Müslümanları kötü duruma düşürüyor!... Fakat bu ne cehalet! Bu nasıl bir cahillik ki bir Müslüman(doğru ise) bu bilgileri bilmez! Okuma-yazması yok imiş! Bunları bilmek için okuma yazma bilmeye gerek yok ki çocuklar bile biliyor! Ama bence Müslüman değil. İnsan Peygamberimizin ismini bilmez mi!
    Cevapla
  • bediibüdü 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu eşkiya mı dini öğretecek. önce kendini düzeltsin.Demek ki bu güzel dinden hiç bir nasibini almamış.maalesef...İslamı kullanan bu şakilerden kimseye hayır gelmez...ama dine zararları çok olur.
    Cevapla
  • vuslatcan 9 yıl önce Şikayet Et
    Peygamber olsaydı ne yapardı!. -öncelikle o yaşlıya yaşından ötürü hürmet gösterirdi, bacak üst üste atmazdı. -Elini ayağını öptürmez bundan dolayı Allah'tan korkar haya ederdi. -Emir vaki, ukalaca tavır takınmaz, karşısındaki kişiyi rencide edecek davranışlardan sakınırdı -Topluluk içinde alaya almaz, utandırmazdı. -Cahil bırakılmış haline üzülür, halini alaya alan kişileri kınardı. -Sorulara olumsuz cevap veren kişiye kılıç çekmez, korkutmazdı. son halinde 'bana öğretiniz' diyen bu yaşlı kişiye silah doğrultmadan 'Allah'ım sen onu ilim ve haya' ile donat derdi (Allahu âlem)... Demek oluyor ki bu ahmak bedevi 'mucahid' olduğunu idaa etsede, peygamber ahlakından yoksun biridir. Bu arada İçimizden birileri at gözlüğü takıp yaşlıyı kınamaya çalışması ve asıl mevzuyu örtbas etmek istemeleri trajedi komik kaçmış... vesselam.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mehmet Şimşek ve kredi iddiaları sonrası IMF'den Türkiye açıklaması
Körfez'de dengeleri değiştirecek, peş peşe geldiler! 2 ülkeden Baykar'a kritik ziyaretler