Fransa IŞİD'e ilk saldırısını yaptı

Irak'a yardım kararı alan Fransa, IŞİD'e karşı ilk hava operasyonunu gerçekleştirdi.

Fransa IŞİD'e ilk saldırısını yaptı
Fransa IŞİD'e ilk saldırısını yaptı
GİRİŞ 19.09.2014 12:45 GÜNCELLEME 19.09.2014 12:46
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Fransa IŞİD'e karşı ilk hava operasyonuna başlattı. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın, IŞİD'i bitirmeye yönelik başlatılan operasyonlarda "karadan müdahaleye başvurmadan, havadan destek vereceğiz" açıklamasını yapmasının ardından başlatılan operasyonda Fransa jetlerinin Kuzey Irak'taki IŞİD mevzilerini bombaladığı öğrenildi.

Fransa'nın IŞİD'e karşı başlatılan saldırılarda havadan destek vereceğini açıklamasının arıdından ilk operasyona başladığı öğrenildi. Fransa, dün IŞİD'e yönelik hava operasyonlarına destek vereceğini açıklamıştı.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande da, ABD Başkanı Obama'nın ardından IŞİD'a karşı kara birlikleri gördermeyeceklerini söyleyerek, İŞİD'in bölge ve küresel açıdan ciddi bir tehdit oluşturduğunu ifade eden Hollande, İŞİD ile mücadele konusunda Irak hükümetinden kendilerine hava desteği verilmesini talep edildiğini kaydetti. Hollande, 'Bu çağrı üzerine IŞİD ile mücadeleye hava desteği verilmesini kararlaştırdım. Bundan öteye gitmeyeceğiz. Kara birlikleri olmayacak ve Irak'a karadan müdahale etmeyeceğiz'demişti.

YORUMLAR 6
  • bediibüdü 9 yıl önce Şikayet Et
    biz de yedik.... kendi yarattıkları örgüte bomba atmak yalanlarını saklamaktan başka işe yaramaz...müslümanlar akıllı olun kimlerin öldüğüne bakın...kimin öldürdüğüne bakın...müslüman kılığında avrupalı değil mi bunlar...
    Cevapla
  • Mustafa YILMAZ 9 yıl önce Şikayet Et
    zannederim. IŞİD'in ilk suikast,bombalı eylem yapacağı adreslerden biri de FRANSA olacak!
    Cevapla
  • CETİN es 9 yıl önce Şikayet Et
    IRAKIN SURİYENİN AFGANİSTANIN BÜTÜN BUNLARIN SORUMLUSU ABD VE ONUN BOMBACILARI DEĞİLMİ. siz ancak bomba atarsınız modern teroristler abd veab ilkel terorist işid le savaşıyor sözde peki bütün bunların sebebi bunlar değilmi insanlar türkiyeye klaçıyor neden abd ve ab bunlara destek vermiyor
    Cevapla
  • ferhad dag 9 yıl önce Şikayet Et
    Tabi ya. bari böylelikle kimi öldürdüğünüz, nereleri bombaladığınızı kimse ispatlayamaz. Öldürün öldürebildiğiniz kadar. Müslümanlara atış serbest. Şİmdilik.
    Cevapla
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    avrupanın köylüsü fransayı ve amerikayı kınıyorum. eyy dünyanın geriye kalanları bu bombalamayı nerden hak ediyorsunuz bu hakkı hırıstiyan olmanıza rağmen vatandaşlarınız burda karşınızda müslüman toprağı dimi bol keseden bombalayın kara hareketi sorun çözer hava hareketi örgüte taraftar toplaması için olanak sağlar eyy kafirler biz durduramıyoruz sizi Allahım durdursun sizi inşallah amin..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Forbes'ten iddia: Türkiye S-400'leri oraya konuşlandıracak - Gazete manşetleri
İran'dan ateşkes açıklaması